Image default
Επιχειρήσεις

Lidl: Νέα πρότυπα για τη διαχείριση του νερού στην αγροτική οικονομία

Νέα πρότυπα στην υπεύθυνη διαχείριση του νερού στα φρούτα και στα λαχανικά θέτει η Lidl, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, δεσμεύεται για τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων στην αγροτική οικονομία και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2026 και η εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων θα έχει πιστοποιήσει το 100% της γκάμας των φρούτων και λαχανικών της από εννέα χώρες υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, σύμφωνα με αναγνωρισμένα πρότυπα νερού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διατήρηση των πόρων είναι ένας από τους έξι θεματικούς πυλώνες που προωθεί η Lidl στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής της για την εταιρική υπευθυνότητα «στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο».

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πρόσφατες καταστροφικές ξηρασίες και πλημμύρες επιβεβαιώνουν τη σημαντικότητα της υπεύθυνης χρήσης ενός πολύτιμου πόρου, του νερού, με υπευθυνότητα. Η βιομηχανία τροφίμων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, καθώς η γεωργία ευθύνεται για το 70% της παγκόσμιας κατανάλωσης νερού.

Ως εκ τούτου, η Lidl δεσμεύεται για την υπεύθυνη χρήση του νερού μαζί με τους εταίρους της σε ολόκληρη την εφοδιαστική της αλυσίδα. Με τη βοήθεια του WWF Water risk filter, η Lidl εστιάζει σε εννέα χώρες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για το νερό μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«Με τη συγκρότηση συγκεκριμένης στρατηγικής για το νερό, στην οποία έχουν δεσμευτεί και οι 31 χώρες στις οποίες η Lidl διαθέτει καταστήματα, θέλουμε να θέσουμε νέα πρότυπα για τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων στον κλάδο μας», αναφέρει ο Martin Brandenburger, πρόεδρος διοίκησης της Lidl Ελλάς.

«Ως εμπορική εταιρεία τροφίμων με υψηλό υδατικό αποτύπωμα, έχουμε ιδιαίτερη ευθύνη και πρωτοποριακό ρόλο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι προσπάθειές μας στον τομέα των οπωροκηπευτικών είναι πολύτιμες για τη μακροπρόθεσμη προστασία των υδατικών πόρων παγκοσμίως».

Με τη συγκεκριμένη θέση της, η Lidl υποστηρίζει αναγνωρισμένες πρωτοβουλίες και ταυτόχρονα θέτει προϋποθέσεις για βιώσιμες πρακτικές παραγωγής που αφορούν στην υπεύθυνη χρήση του νερού. Η Lidl εφαρμόζει πρότυπα από το Basket of Water της Πρωτοβουλίας Βιωσιμότητας για τα Φρούτα και τα Λαχανικά (SIFAV).

Σε αυτό περιλαμβάνεται το πρότυπο Global G.A.P. SPRING («Βιώσιμο Πρόγραμμα Αρδευτικής και Χρήσης Υπόγειων Νερών»), το οποίο περιέχει μια σειρά από κριτήρια για την αξιολόγηση της βιώσιμης διαχείρισης του νερού στη γεωργία. Επιπλέον, ως μέλος της πολυμερούς πρωτοβουλίας Alliance for Water initiative, η Lidl υποστηρίζει κοινά έργα σε λεκάνες απορροής ποταμών υψηλού υδάτινου κινδύνου.

Διαβάστε ακόμη

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Εξασφαλίζουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας με τη συνδρομή των ΗΠΑ

Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών στην αγορά πετρελαίου (γράφημα)

Ανθυγιεινά τρόφιμα – παγκόσμια οικονομία: Σημειώσατε 1 – Πάνω από $10 τρισ. το «κρυφό κόστος»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το thetimes.gr

 

Σχετικα αρθρα

Amazon: Γιατί επενδύει στην αυθημερόν παράδοση (vid)

admin

Orilina Properties: Πώς κατανεμήθηκαν οι μετοχές της δημόσιας προσφοράς

admin

Την Δευτέρα (11/12) η «πρεμιέρα» της Orilina Properties στο Χρηματιστήριο

admin

Jefferies: Θετική στάση απέναντι στην Ελλάδα- Εξαιρετική εικόνα στο χρηματιστήριο

admin

Galaxy Cosmos Mezz: Στις 20/12 η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου

admin

Medicon: Διαψεύδει δημοσιεύματα για πωλήσεις από βασικούς μετόχους

admin

Medicon: Καμία διαπραγμάτευση για πώληση μετοχών

admin

Ισχυρή αύξηση της αξίας συναλλαγών το Νοέμβριο στο Χ.Α.

admin

Στρατηγική συνεργασία Intersys με την Konica Minolta Ελλάς

admin

Vodafone: Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα

admin

Νέο κατάστημα PEPCO σε ακίνητο της Premia Properties στην Παιανία

admin

Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών: Νέος πρόεδρος ο Φώτης Καρατζένης

admin