Image default
Επιχειρήσεις

Piraeus Securities για Mytilineos: Τιμή-στόχος τα €44,5-Οδηγός η «M Renewables»

Piraeus Securities για Mytilineos: Τιμή-στόχος τα €44,5-Οδηγός η «M Renewables»

Το νέο report της Piraeus Securities για τη MYTILINEOS αυξάνει σημαντικά την τιμή στόχο (TP) στα €44,5 (από €34,5 προηγουμένως) με upside ~30%, ενισχύοντας περαιτέρω το momentum εκείνων των αναλυτών που τους τελευταίους μήνες έχουν ανεβάσει το consensus της τιμής-στόχου της MYTILINEOS στο εύρος των €44-48.

Ο αναλυτής της Piraeus, βγαίνει με ένα ηχηρό BUY για τη MYTILINEOS, εκτιμώντας ότι η πρόσφατη διόρθωση της μετοχής, προσφέρει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό σημείο εισόδου για τους επενδυτές.

H Piraeus, έρχεται με τη σειρά της να επιβεβαιώσει τόσο τη διοίκηση της MYTILINEOS όσο και την αγορά, σχετικά με την κερδοφορία της εταιρείας, την οποία, παρά την αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας και μετάλλων, σε επίπεδο EBITDA, την εκτιμά για το 2023 πάνω από €1 δισ., ενώ προβλέπει πως η εταιρεία δεν θα ξανακοιτάξει πάλι πίσω, καθώς οι προβλέψεις του για τα επόμενα έτη, είναι σταθερά ανοδικές, με το EBITDA, μεσοπρόθεσμα, να ξεπερνά τα €1,3 δισ., με οδηγό τις, στρατηγικής σημασίας, συνέργειες μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων που καταφέρνει σταθερά να αναπτύσσει η MYTILINEOS.

Για την Piraeus, οδηγός για την κερδοφορία της MYTILINEOS, είναι πλέον η M Renewables, η οποία πιθανόν να ξεπεράσει ακόμα και την κερδοφορία των Μετάλλων και της Θερμικής παραγωγής. Ως εκ τούτου, η Piraeus αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables στα €3,3 δισ., καθώς αντιλαμβάνεται ότι η MYTILINEOS υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού, βασιζόμενη σε ένα καλά διαφοροποιημένο και ισορροπημένο μοντέλο ανάπτυξη ΑΠΕ (και σε επίπεδο γεωγραφίας αλλά και στάδιο ανάπτυξης έργων). Η ειδοποιός διαφορά του μοντέλου της MYTILINEOS έναντι του ανταγωνισμού είναι το γεγονός ότι η MYTILINEOS απέναντι στη μονόπλευρη ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αργούν να συνεισφέρουν οικονομικά στην εταιρεία και απαιτούν και σημαντικά κεφάλαια τα οποία στη σημερινή συγκυρία προϋποθέτουν μεγαλύτερο κόστος δανεισμού, παραθέτει ένα πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενο μοντέλο ανάπτυξης με χαμηλότερες ανάγκες CAPEX, επιταχύνοντας έτσι την ταχύτερη ανάπτυξη του Παγκόσμιου χαρτοφυλακίου ΑΠΕ της εταιρείας. Ένα μοντέλο που όλο και περισσότεροι μεγάλοι παγκόσμιοι παίκτες ενστερνίζονται τελευταία, καθώς είναι το μόνο που σε βάθος χρόνου θα μπορεί να συνεχίσει να καλύπτει τις αυξημένες απαιτήσεις για «πράσινη» ενέργεια, σε μία περίοδο που η προσφορά νέων έργων RES τίθεται εν αμφιβόλω.

Όπως επισημαίνεται, η MYTILINEOS αποτελεί μία μοναδική επενδυτική επιλογή ιδιαίτερα στο Energy Transition, καθώς, όχι μόνο ενισχύει σταθερά τη διεθνοποίηση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, αλλά τοποθετείται στρατηγικά στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης ως ολοκληρωμένο utility, ενώ προσφέρει, στην επενδυτική κοινότητα, τον ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας, ο οποίος δύσκολα απαντάται είτε σε αμιγώς Ενεργειακές είτε σε αμιγώς Μεταλλευτικές εταιρείες.

Τέλος, σημειώνει τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της MYTILINEOS, η οποία παραθέτει ένα σπάνιο συνδυασμό ανάπτυξης, χαμηλής μόχλευση (c.1.7x EV/EBITDA για το 2023 το οποίο βαίνει σταθερά μειούμενο τα επόμενα έτη), εξαιρετικού πιστωτικού προφίλ (ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα) και ισχυρής μερισματικής απόδοσης (5-6%).

 • MYTILINEOS
 • μετοχές
 • μετοχή
 • Ανάλυση
 • buy

  Σχετικα αρθρα

  Amazon: Γιατί επενδύει στην αυθημερόν παράδοση (vid)

  admin

  Orilina Properties: Πώς κατανεμήθηκαν οι μετοχές της δημόσιας προσφοράς

  admin

  Την Δευτέρα (11/12) η «πρεμιέρα» της Orilina Properties στο Χρηματιστήριο

  admin

  Jefferies: Θετική στάση απέναντι στην Ελλάδα- Εξαιρετική εικόνα στο χρηματιστήριο

  admin

  Galaxy Cosmos Mezz: Στις 20/12 η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου

  admin

  Medicon: Διαψεύδει δημοσιεύματα για πωλήσεις από βασικούς μετόχους

  admin

  Medicon: Καμία διαπραγμάτευση για πώληση μετοχών

  admin

  Ισχυρή αύξηση της αξίας συναλλαγών το Νοέμβριο στο Χ.Α.

  admin

  Στρατηγική συνεργασία Intersys με την Konica Minolta Ελλάς

  admin

  Vodafone: Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα

  admin

  Νέο κατάστημα PEPCO σε ακίνητο της Premia Properties στην Παιανία

  admin

  Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών: Νέος πρόεδρος ο Φώτης Καρατζένης

  admin