Image default
Τοις Μετρητοίς

Wall Street: Μη δίνετε άλλο το μικρόφωνο στον Τζερόμ

Και το είπαμε μη δίνετε μικρόφωνο στο Τζερόμ Πάουελ, τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), γιατί θα μας πασάρει πάλι την ίδια ξαναζεσταμένη μπαγιάτικη σούπα με το μπόλικο πιπέρι της αύξησης των επιτοκίων.

Δυστυχώς, ο Τζερόμ «άρπαξε» την περασμένη Πέμπτη το μικρόφωνο στο νομισματικό πάνελ που διοργάνωνε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επανέλαβε πάλι τα ίδια τονίζοντας ότι δεν είναι διόλου πεπεισμένος ότι έχει σφίξει αρκετά τη νομισματική πολιτική μέσω της Fed ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός στα όρια του 2% αφήνοντας να πλανάται ότι θα μπορούσε να προχωρήσει και σε νέα αύξηση επιτοκίων.

Βέβαια ο Τζερόμ «συνεχάρει» και τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει στην αμερικάνικη οικονομία αλλά ως εδώ καθώς είναι αλλεργικός στο πράσινο των αγορών και τυχόν ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη θα μπορούσε να υπονομεύσει το έργο του καταπολέμησης του πληθωρισμού. Για άλλη μια φορά οι αγορές πήραν το προειδοποιητικό μήνυμα του Τζερόμ και γύρισαν από τα υψηλά που είχαν ακουμπήσει στην αρχή της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης.

Μάλιστα τελευταία είναι τόσο συχνό το φαινόμενο της ομιλίας παύλα αναφοράς αύξησης επιτοκίων παύλα πτώσης της Wall Street που κάποιοι traders των παραγώγων  τον έχουν πάρει χαμπάρι και κοιτάνε πότε είναι το επόμενο «γκαλά» που είναι καλεσμένος για να σορτάρουν λίγο πριν ανέβει στο… πάλκο.

Το θέμα είναι όμως ότι η αγορές έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα αρκετά ανθεκτικές και κάποια στιγμή θα κλείσουν τα αυτιά τους  προεξοφλώντας ότι κάπου εδώ και μετά από ένα επιθετικό κύκλο σύσφιξης με 11 αυξήσεις επιτοκίων, το κατώφλι του τέλους των αυξήσεων  βρίσκεται πολύ κοντά.

Έτσι ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100  άκουσε το Τζερόμ  και από «ευγένεια» είπε να γυρίσει από τα υψηλά των 15400 μονάδων προς τη ζώνη στήριξης των 15100 με 15000 μονάδων. Παρά όμως τη διορθωτική αυτή κίνηση ο δείκτης συνεχίζει να βρίσκεται πάνω από το πλαγιοκαθοδικό σχηματισμό σημαίας “C” που έτμησε ανοδικά την προπερασμένη εβδομάδα με εκείνο το εντυπωσιακό ανοδικό ποσοστό του +7,35% από τα χαμηλά της κίνησης.

Η άρνηση τώρα επανεισόδου με καθοδική διάσπαση σε εβδομαδιαίο επίπεδο των 15000 μονάδων κάτι που ήδη φαίνεται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα θα πιστοποιήσει τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης προς την περιοχή αντίστασης των 15900 με 16000 μονάδων.

Το ανοδικό ξύπνημα πάντως  της βασίλισσας των κεφαλαιοποιήσεων Apple (AAPL) με την ανοδική απόδραση πάνω από το φράγμα των 180 δολαρίων ίσως έχει να πει πολλά για τη συνέχεια.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται με ανανεωμένα διαγραμματικά δεδομένα και στοιχεία. 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

November 12, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Intralot: Τα καλύτερα νέα τα έχει αφήσει για το 2024

admin

Lavipharm: Κοιτώντας πλέον δυνατά μπροστά

admin

Αλέξανδρος Εξάρχου: Η τεράστια ευκαιρία που εμφανίζεται μια φορά κάθε 100 χρόνια

admin

ΔΕΗ και τιμολόγια…

admin

2024: Η χρονιά του Ελληνικού Χρηματιστηρίου

admin

Dow Jones : Σε απόσταση αναπνοής από τα ιστορικά υψηλά

admin

MSCI Argentina: Το τίναγμα του Javier Milei

admin

Dollar Index: Στοιχειοθετείται η βύθιση του δολαρίου

admin

Στο πάρτι και τα πολύτιμα μέταλλα

admin

Η αφύπνιση του real estate και η ανύπαρκτη επενδυτική παιδεία

admin

Ο θηριώδης ελέφαντας και το ορόσημο των 1400 μονάδων

admin

Γενικός Δείκτης: Βλέποντας στο βάθος τις 1400 μονάδες.

admin