Image default
Πολιτική

Τον φάκελο Υγεία ανοίγει το ΠΑΣΟΚ – Επισκέψεις κλιμακίων στα νοσοκομεία της χώρας

Το φάκελο-υγεία επιχειρεί να ανοίξει το ΠΑΣΟΚ με συνεχείς πρωτοβουλίες και δράσεις ανά την Ελλάδα. Η επιχείρηση καταγραφής των προβλημάτων και ανάδειξης των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ παραπέμπει δε, σε μια πανελλαδική ενημερωτική εκστρατεία σε δομές υγείας με αιχμή το προγραμματικό πλαίσιο για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που έχουν επεξεργαστεί τα αρμόδια στελέχη.

Σήμερα για παράδειγμα, κλιμάκια με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κ.Π.Ε. και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισκέφτηκαν νοσοκομεία και κέντρα υγείας, όπου συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι επισκέψεις έγιναν συγκεκριμένα στο:

Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Κλιμάκιο με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Σπυρόπουλο βρέθηκε στο «Αγία Σοφία».

Η υποστελέχωση και η έλλειψη σε αναλώσιμα εντοπίστηκαν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ως κεντρικά προβλήματα κατά τη συνάντηση τους με τον Γραμματέα της Κ.Π.Ε.

Π.Γ.Ν. «Αττικόν»

Η Βουλευτής Δυτικού Τομέα Νάντια Γιαννακοπούλου, ο αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Προστασίας του πολίτη, Θανάση Κατερινόπουλο και η αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Υγείας, Ρόζα Βρεττού, συζήτησαν με τη Διοίκηση, εργαζόμενους στο νοσοκομείο και πολίτες.

Καταγράφηκε η έλλειψη κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού και τεχνολόγων όλων των κλάδων, ενώ κοινή διαπίστωση ήταν πως το προωθούμενο πρόγραμμα καθημερινής 24ωρης εφημέρευσης όλων των νοσοκομείων χωρίς την ενίσχυσή τους με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι μη εφαρμόσιμο και θα επιδεινώσει τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών σε πολλά νοσοκομεία, αλλά και θα εξουθενώσει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους.

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς»

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Βουλευτή Ά Αθήνας Παύλο Γερουλάνο συζήτησε με τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Οι συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις ιατρών και νοσηλευτών στο εξωτερικό, η ανάγκη ανανέωσης των μηχανημάτων και του τεχνολογικού εξοπλισμού, η τεράστια αναμονή στις εφημερίες και η παλαιότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων ήταν τα κύρια προβλήματα που καταγράφηκαν.

Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ & Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Κλιμάκιο με επικεφαλής τη Βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών Μιλένα Αποστολάκη βρέθηκε σε ΚΑΤ και Ερυθρό Σταυρό. Όπως επισήμαναν οι εργαζόμενοι, υπάρχουν απλήρωτες υπερωρίες ενώ μαζικές προσλήψεις έχουν να γίνουν από το 2011. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των ελλείψεων, φυσικοθεραπευτές βλέπουν είκοσι περιστατικά την ημέρα όταν το ευρωπαϊκό πρότυπο ορίζει μέχρι 5 προκειμένου να πληρούνται τα ποιοτικά δεδομένα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»

Σχετικα αρθρα

Γαλλικός Τύπος για την επίσκεψη Ερντογάν: Τουρκία και Ελλάδα ανοίγουν ένα πιο ειρηνικό κεφάλαιο στις ταραχώδεις σχέσεις τους

admin

Συμφωνία Ελλάδας- Κύπρου για τα πανεπιστημιακά πτυχία- «Να πατήσουμε γκάζι» στην εκπαίδευση, λέει ο Πιερρακάκης

admin

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αύριο στο Caravel

admin

Μαρινάκης: Την άνοιξη νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

admin

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – Bild: Τέλος της εποχής των παγετώνων για Ελλάδα και Τουρκία που ήταν εχθροί

admin

Αυγέρη (ΣΥΡΙΖΑ): «Ζητάμε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τη Διακήρυξη των Αθηνών»

admin

Παραιτήθηκε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Δραγασάκης – Παραμένει στο κόμμα

admin

Αδιαλλαξία Ράμα στο θέμα Μπελέρη – «Η Ελλάδα δεν έχει δίκιο»

admin

Ανδρουλάκης: Για εμάς στόχος είναι μια Ευρώπη με μικρές ανισότητες, που θα δώσει προοπτική στις νέες γενιές

admin

Ο Γιάννης Ασσαέλ της Google Deepmind ανέλαβε σύμβουλος του Κυρανάκη σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δραγασάκης παραιτείται από την Κεντρική Επιτροπή, αλλά παραμένει μέλος του κόμματος

admin

Μητσοτάκης: Επισκέφτηκε την πολύπαθη Μεταμόρφωση – Προς υλοποίηση η μετεγκατάσταση του οικισμού

admin