Image default
Πολιτική

Κωνσταντινόπουλος: Μεγαλύτερη κρίση στην αντιπολίτευση αν το ΠΑΣΟΚ δεν καλύψει το κενό του ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη ότι «αν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορέσει το επόμενο χρονικό διάστημα να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει, θα έχουμε μια μεγαλύτερη κρίση στο χώρο της αντιπολίτευσης» επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αναφερόμενος στην πρεμιέρα διασπάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος θεωρεί ότι μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί προβληματικές καταστάσεις για τη χώρα, ενώ υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει ενισχύοντας την αξιοπιστία του κι όχι αν ανοίξει τις πόρτες του στους «γενίτσαρους» και σ’ αυτούς «που πηγαινοέρχονται στα κόμματα». Υπάρχει -λέει ο αντιπρόεδρος της βουλής- η σχετική απόφαση του Συνεδρίου και η δήλωση του Προέδρου, που είναι δεσμευτική. Για τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «είναι ένα κόμμα σούπερ μάρκετ, κάτι που το πληρώνει σήμερα», ενώ για την κυβέρνηση και την πολιτική της διαπιστώνει ότι «κάνει ένα παιχνίδι που θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με το Χότζα».

«Η Κυβέρνηση φέρνει ένα φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Η ΝΔ προεκλογικά έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ αν έβγαινε θα φορολογούσε τους πολίτες. «Γλίτωσε» ο κόσμος που δε βγήκε το ΠΑΣΟΚ και έβαλε τη φορολογία η ΝΔ. Η Κυβέρνηση κάνει ένα παιχνίδι. Κάνει διαφορετικές εξαγγελίες από τα νομοσχέδια που καταθέτει στη Βουλή. Το γνωστό ανέκδοτο με το Χότζα, υπογραμμίζει και προσθέτει με τη συνέντευξή του στο Action24: «Εδώ και 5 χρόνια η Κυβέρνηση δεν μπορεί να συνδέσει τα pos με τις ταμειακές μηχανές και μας λέει μετά από τόσα χρόνια ότι δε μπορεί να το κάνει. Συνεπώς δε μπορεί να μιλάει για φοροδιαφυγή. Όταν κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να δούμε πώς θα πολεμήσει τη φοροδιαφυγή, υπάρχουν συγκεκριμένοι μηχανισμοί και πρέπει να βρούμε τους τρόπους για να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη».

Με την ίδια συνέντευξη ο κ. Κωνσταντινόπουλος υποστηρίζει συγκεκριμένα:

Για τις δημοσκοπήσεις:

Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 32% πήγε στο 18%. Χάθηκε ένα 16% το οποίο δεν απορροφήθηκε από τον κεντροαριστερό χώρο. Η πιο ευνοϊκή συνθήκη για εμάς είναι τώρα, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα όρια της διάλυσης και γι αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει τώρα μεγάλη ευθύνη να πείσει με πολιτικές προτάσεις τον προοδευτικό κόσμο που βρίσκεται στην γενικότερη κεντροαριστερά, ότι η παράταξή μας μπορεί να πάρει υψηλά ποσοστά στις Ευρωεκλογές και θα είναι το κόμμα που θα αντιμετωπίσει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη.

Έχω περάσει ως Βουλευτής όλες τις κρίσεις του κόμματος. Ήμουν στο κόμμα και στο 43%, στο 4,6%, στο 8%, στο 11%. Αυτές οι κρίσεις θέλουν υπομονή και πίστη στις αρχές και τις αξίες. Με αυτές θα πορευτούμε και δε χρειάζεται να κάνουμε πίσω.

Σχετικά με στελέχη άλλων κομμάτων και την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ:

Μας δεσμεύει όλους η δήλωση του Προέδρου μας, και η απόφαση του συνεδρίου ότι στο ΠΑΣΟΚ δε θα επιστρέψουν γενίτσαροι. Ο κόσμος θα μας ψηφίσει για την αξιοπιστία μας. Δε θα μας ψηφίσει επειδή κάποιοι πηγαινοέρχονται στα κόμματα. Αυτό είναι ένα κόμμα σούπερ μάρκετ και το πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Αν θέλουν τα κόμματα να αλλάξουν τις δομές τους και να έχουν αξιοπιστία, σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να αλλάξουν και τη λογική τους. Το επόμενο χρονικό διάστημα, αν το ΠΑΣΟΚ δε μπορέσει να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει, θα έχουμε μια μεγαλύτερη κρίση στο χώρο της αντιπολίτευσης, το οποίο θα είναι προβληματικό για τη χώρα.

Για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη:

Όλα αυτά τα χρόνια καμία από τις εξεταστικές επιτροπές δεν έχει βγάλει τίποτα ουσιώδες. Βγαίνουν τα πορίσματα και λήγει το θέμα. Σήμερα όμως πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Υπάρχει ο θεσμός του Ευρωπαίου εισαγγελέα και για πρώτη φορά η χώρα μας αποδίδει ευθύνες ως ευρωπαϊκή χώρα και κατονομάζονται δύο Υπουργοί. Σε αυτό η Κυβέρνηση, με την εύνοια της στάσης του ΚΚΕ, πάει να ξεφύγει από κάτι το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει διότι εμπλέκεται ο Ευρωπαίος εισαγγελέας. Υπάρχει αίτημα για προανακριτική διότι υπάρχουν ευθύνες. Σήμερα που εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας στον Πρόεδρο της Βουλής, εκείνος έθεσε κάποια διαδικαστικά ζητήματα, αλλά αυτά θα ξεπεραστούν. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την πρότασή μας, αν την αξιολογεί θετικά.

Σχετικα αρθρα

Μήνυμα Ερντογάν ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα: Eύχομαι το ταξίδι μου να φέρει θετικά αποτελέσματα

admin

M. Σχοινάς: «Πιο αντιβρετανική συμπεριφορά από του Σούνακ δεν υπάρχει»

admin

Bild: «Οι Έλληνες αντεπιτίθενται – Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας»

admin

Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό: Τα μηνύματα ΚΚΕ και Κασσελάκη

admin

Μητσοτάκης: Η ακύρωση της συνάντησης από τον Σούνακ έδωσε μεγαλύτερη δημοσιότητα στο δίκαιο αίτημά μας για τα Γλυπτά

admin

Κοντογεώργης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη δουλειά της προκειμένου να εκπληρωθούν οι πόθοι όλων μας

admin

Γεραπετρίτης: Το αίτημα για τα Γλυπτά προκύπτει από το δίκαιο, την ιστορία και τις οικουμενικές πολιτιστικές αξίες

admin

Κασσελάκης για προϋπολογισμό 2024: Μόνο οι αριθμοί μπορούν να δείξουν το μέγεθος της κοινωνικής παρακμής 

admin

Μητσοτάκης για Σούνακ: Ατυχές γεγονός, δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με Βρετανία, θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά

admin

Τουρκία: «Η Ελλάδα με τα Rafale έχει υπεροχή στο Αιγαίο, σχεδιάζουμε να προμηθευτούμε 40 Eurofighter», λέει ο Γκιουλέρ

admin

Τζανακόπουλος στον ΣΚΑΪ: Ο Κασσελάκης μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρό φιλελεύθερο κόμμα

admin

Τουρκία: «Υπεροχή των Ελλήνων με τα Rafale στο Αιγαίο – Θέλουμε τα Eurofighter, οι Βρετανοί μας στηρίζουν»

admin