Image default
Επιχειρήσεις

Fidelity και Capital στους ενδιαφερόμενους για μετοχές Εθνικής

Ισχυρή ζήτηση καταγράφηκε από το premarketing για το ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας που πωλεί από σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προσδοκώντας σε έσοδα ύψους 1 δισ ευρώ.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι στις επαφές με τους ξένους επενδυτές υπάρχει σημαντικό έμπρακτο ενδιαφέρον για απόκτηση μετοχών από μακροχρόνιου χαρακτήρα επενδυτές όπως η Capital Group, η Fidelity κ.ά. ενώ δεν προκρίνεται η τοποθέτηση cornerstone επενδυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ληφθεί αποφάσεις ώστε οι υφιστάμενοι μέτοχοι να έχουν προτεραιότητα στην κατανομή.

Πηγές με γνώση της διαδικασίας εκτιμούν ότι ποσοστό άνω του 50% του accelerated book building αναμένεται να καλυφθεί από long term επενδυτικά κεφάλαια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πριν καν ανοίξει η διαδικασία η συνολική ζήτηση (σ.σ. μη δεσμευτικές προσφορές) ανεξαρτήτως τιμής (και κάτω από το κατώτατο όριο του εύρους) άγγιξε τα 4 δισ. ευρώ. Το ζητούμενο, βέβαια, παραμένει και αφορά στο ύψος του discount με το οποίο θα γίνει η πώληση των μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές θα διατεθούν με εύρος τιμής από 5 έως 5,44 ευρώ, με το ανώτατο σημείο του εύρους να ισοδυναμεί με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής και το χαμηλό (5 ευρώ) με discount της τάξης του 8% έναντι του κλεισίματος της Παρασκευής.

Retail: Θα πάρει το 3% συν το 1,99%

Η διαδικασία τόσο εκτός, όσο και εντός των συνόρων ξεκινά σήμερα το πρωί στις 10.00 και ολοκληρώνεται το απόγευμα της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου το απόγευμα. Στην Ελλάδα μέσω Δημόσιας Προσφοράς θα διατεθεί το 3% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Εφόσον υπάρξει αυξημένη ζήτηση στην ελληνική αγορά κατά πάσα πιθανότητα το ποσοστό θα φθάσει στο 4,99%, απορροφώντας το επιπλέον 1,99% που δύναται να διατεθεί όπως περιγράφεται στο ενημερωτικό δελτίο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ισχυρή ζήτηση καταγράφεται και για την Δημόσια Πρόταση στην ελληνική αγορά τόσο από retail επενδυτές, όσο και από family offices.

Το ποσοστό του ΤΧΣ

Με την πώληση του 22% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα παραμένει στο πιστωτικό ίδρυμα με ποσοστό 18,39%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη συναλλαγή που θα πραγματοποιήσει το Ταμείο εντός του 2023, καθώς η πώληση ποσοστού της τράπεζας Πειραιώς, στην οποία το Ταμείο κατέχει το 27% των μετοχών, θα γίνει αμέσως μετά την ανακοίνωση την αποτελεσμάτων της οικονομικής χρήσης του 2023, στις αρχές Μαρτίου του 2024.

Σχετικα αρθρα

tbi bank και THEFIXERS προσφέρουν ευέλικτη αποπληρωμή για άμεσες τεχνολογικές λύσεις

admin

Το ΣΚΡΑΤΣ στον ρυθμό των Χριστουγέννων

admin

Μασούτης: Η φοροδιαφυγή αντιμετωπίζεται με περισσότερους ελέγχους, ψηφιακά εργαλεία και θέσπιση πραγματικών κριτηρίων

admin

ΕΚΤΕΡ: Ανέλαβε έργο 7,5 εκατ. ευρώ στην Κόρινθο

admin

Χρηματιστήριο: Στις 1270 μονάδες η πλησιέστερη αντίσταση

admin

Νέο έργο 7,5 εκατ. ανέλαβε η ΕΚΤΕΡ

admin

H Matrix Pack αναζητά επενδυτή για την ανάπτυξή της

admin

FT: Η ελληνική εταιρεία που κρατά αναμμένα τα φώτα στο Ισραήλ

admin

ΔΑΑ-Βενιζέλος: Μοιράζει μέρισμα και κέρδη προηγούμενων χρήσεων πριν το Χρηματιστήριο

admin

ΕΡΕΤΒΟ: Η εικόνα του 2022, η Γραμμή 4 και νέες διεκδικήσεις έργων

admin

«Βασίλαγας»: Από τη… Walmart, στο λουκέτο και στα σφυριά (pics)

admin

Matrix Pack: Ο ελληνικός όμιλος που βρήκε «χρυσάφι» στα χάρτινα καλαμάκια – Έρχονται νέες επενδύσεις (pics)

admin