Image default
Διεθνή

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Το Κίεβο θα ενισχύσει την αντιαεροπορική του άμυνα»

Νέα βήματα για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας εντός των ερχόμενων εβδομάδων ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, το βράδυ στην καθημερινή απεύθυνσή του μέσω βίντεο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα θα γίνουν πιο σημαντικά στα αμυντικά σχέδια του Κιέβου, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας. Οι ουκρανικές αρχές αναμένουν ότι η Μόσχα θα εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις κατά ουκρανικών εγκαταστάσεων ηλεκτροδότησης, θέρμανσης και υδροδότησης τον φετινό χειμώνα.

«Όσο πλησιάζουμε στον χειμώνα, τόσο μεγαλύτερες θα γίνονται οι προσπάθειες της Ρωσίας να εντείνει τις επιθέσεις της», σημείωσε ο Ζελένσκι.

Ενεργειακές υποδομές στις νότιες ουκρανικές περιφέρειες της Ζαπορίζια και της Οδησσού δέχθηκαν σφοδρή επίθεση με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με ανακοίνωση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε σε ανάρτησή της στην εφαρμογή Telegram ότι από τα 38 drones που εξαπολύθηκαν, τα 29 αναχαιτίστηκαν.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν πυρκαγιά σε διοικητικό κτίριο σε ενεργειακό συγκρότημα στην Οδησσό και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, ανακοίνωσε η νότια διοίκηση του ουκρανικού στρατού. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε, πρόσθεσε.

Στην Ζαπορίζια, 4 από 8 drones αναχαιτίστηκαν, ανέφερε παράλληλα στο Telegram ο διοικητής του στρατού Γιούρι Μαλάσκο. Επλήγησαν ορισμένα τμήματα υποδομής και ξέσπασε φωτιά, πρόσθεσε. Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Στις γειτονικές περιφέρειες Μικολάιφ και Χερσώνα, όπως και στη δυτική Ουκρανία, στο Κίεβο και το Χμελνίτσκι αναφέρθηκαν επίσης επιθέσεις.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα απέτρεψε χθες, Σάββατο, το βράδυ επίθεση με drone στη ρωσική πρωτεύουσα.

Η επίθεση στην Μπογκορόντσκογε, στην ανατολική διοικητική περιοχή της Μόσχας, που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, αποτράπηκε, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύοσυας Σεργκέι Σομπιάνιν νωρίς σήμερα το πρωί.

«Απόπειρα επίθεσης με drone στη Μόσχα αποτράπηκε από την αντιαεροπορική άμυνα (…) απόψε. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή απώλειες από τα συντρίμμια που έπεσαν (στο έδαφος). Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων βρίσκονται στην περιοχή», διευκρίνισε ο Σομπιάνιν στην ανάρτησή του.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης σε ανάρτησή του στο Telegram ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε ουκρανικό drone πάνω από την περιοχή Μπογκορόντσκογε γύρω στη 01:00 ώρα Μόσχας (24:00 ώρα Ελλάδος). Η πληροφορία αυτή δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.

πηγή: ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη: Ρήγμα στο ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» εξαιτίας της θαλασσοταραχής στον Θερμαϊκό

Πολύωρη μάχη με τα κύματα για το πλοίο Αχαιός – Διέκοψε την αποβίβαση και γύρισε Πειραιά πριν επιστρέψει στην Αίγινα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ασφάλεια στην Ελλάδα με golden visa αναζητούν Ισραηλινοί

Σχετικα αρθρα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Κατάρ καλεί τη διεθνή κοινότητα «να δράσει γρήγορα» για το τέλος της βίας στη Γάζα

admin

Έρευνα: Οι Millennials θέλουν μισό εκατομμύριο δολάρια ετησίως για να είναι ευτυχισμένοι

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ – Όστιν: Η προστασία των αμάχων στη Γάζα, προϋπόθεση για τη νίκη επί της Χαμάς

admin

Ο Πάπας κάνει έκκληση προς τη διάσκεψη του ΟΗΕ για την αναχαίτιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη

admin

Κίνα: Το πιθανότερο είναι να μην αφορά νέα πανδημία η πνευμονία που «χτυπάει» τα παιδιά, λέει ο καθηγητής Παρασκευής

admin

Δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Στον «πάγο» οι συζητήσεις Ισραήλ – Χαμάς – Η Μοσάντ αποσύρει τους διαπραγματευτές

admin

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καλεί αύριο τους ψηφοφόρους να του δώσουν «πράσινο φως» για εισβολή στη Γουιάνα

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πέντε από τους ομήρους σκοτώθηκαν στη Γάζα

admin

Πέθανε η Σάντρα Ντέι Ο’Κόνορ, η πρώτη γυναίκα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

admin

Γάζα: 137 όμηροι παραμένουν αιχμάλωτοι – Μεταξύ αυτών στρατιώτες και γυναίκες

admin

Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί πολίτες δείχνουν να τάσσονται υπέρ της επανέναρξης των επιχειρήσεων στη Γάζα

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Ισραήλ γνώριζε έναν χρόνο νωρίτερα πως η Χαμάς σχεδίαζε επίθεση άνευ προηγουμένου

admin