Image default
Ευρώπη

Έτοιμη να δεχτεί τα παιδιά της Γάζας στα νοσοκομεία της η Γαλλία

Η Γαλλία θα χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους της ώστε να βοηθήσει στην απομάκρυνση και τη θεραπεία έως και 50 παιδιών από τη Γάζα, τα οποία έχουν ανάγκη για επείγουσα περίθαλψη, δεσμεύτηκε την Κυριακή ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.

Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχουν ενταθεί και μέχρι στιγμής έχουν στοιχήσει  έκτοτε τη ζωή σε 11.255 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 4.630 παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το al-Chifa, έγινε στόχος ισραηλινών επιδρομών το Σαββατοκύριακο, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Mohammed Zaqout, γενικός διευθυντής των νοσοκομείων της Γάζας, επισημαίνοντας ότι πάνω από 30 πρόωρα μωρά που έχουν απομακρυνθεί προς την Αίγυπτο.

Η Γαλλία θα «κινητοποιήσει όλους τους πόρους που έχει στη διάθεσή της» για να «βοηθήσει στην απομάκρυνση τραυματισμένων ή άρρωστων παιδιών που χρειάζονται επείγουσα φροντίδα από τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή Χ.

«Θα αναπτυχθούν ιατρικά εναέρια μέσα, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά» και ένα νέο αεροπλάνο θα μεταφέρει «περισσότερους από 10 τόνους ιατρικού φορτίου μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

«Τις επόμενες ημέρες», η Γαλλία θα στείλει επίσης ένα ελικόπτερο αναδιαμορφωμένο για νοσοκομειακή υποστήριξη με 40 κρεβάτια για την αντιμετώπιση των «πιο σοβαρών» περιπτώσεων και για την περίθαλψη τραυματισμένων πολιτών «σε κοντινά νοσοκομεία», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος στην ανακοίνωσή του.

Η Γαλλία έχει επίσης προβεί σε ρυθμίσεις όπως την  κινητοποίηση των εναέριων μέσων, για να υποδεχθεί έως και 50 παιδιά στα νοσοκομεία της «εάν είναι χρήσιμο και αναγκαίο».

Στο Χ, ο Μακρόν επανέλαβε επίσης την έκκλησή του για «άμεση κατάπαυση του πυρός που θα οδηγήσει στην εκεχειρία», προσθέτοντας ότι τα μέρη της σύγκρουσης θα πρέπει να επαναλάβουν τις συνομιλίες με στόχο μια λύση δύο κρατών.

Σχετικα αρθρα

Ελβετία: Η πόλη που φόροι και λογαριασμοί πληρώνονται σε bitcoin και Tether

admin

Τζ. Ντίμον ( JP Morgan) για κρυπτονομίσματα: «Αν ήμουν κυβέρνηση θα τα καταργούσα»

admin

Sam Altman: CEO της Χρονιάς από το περιοδικό Time

admin

TUI: Διπλασιάζει τα ετήσια κέρδη της και αποχωρεί από το Σίτι

admin

Συμμετοχικοί προϋπολογισμοί σε όλη την Ευρώπη: Μια αυξανόμενη δημοκρατική τάση

admin

Οι ΗΠΑ κάνουν πόλεμο με δύο πανίσχυρα όπλα: Το δολάριο και τα δεδομένα

admin

IATA: Ιστορικό ρεκόρ με 4,7 δισ. επιβάτες αναμένουν οι αεροπορικές εταιρείες το 2024

admin

Ενίσχυση του ανταγωνισμού μεταξύ των Big Tech επιδιώκει το Ευρωκοινοβούλιο

admin

1 στα 5 παιδιά στις χώρες του ΟΟΣΑ ζουν στη φτώχεια – Η θέση της Ελλάδας

admin

Τα γερμανικά εργοστάσια βλέπουν τις παραγγελίες από το εξωτερικό να κάνουν βουτιά

admin

Ακριβότερο κρέας από την σταυροφορία κατά των αγελάδων – Μία «λύση» για το κλίμα

admin

UBS: «Οι μεσαίου εισοδήματος καταναλωτές θα συνεχίσουν να παράγουν στήριξη στην οικονομία»

admin