Image default
Οικονομία

Ξενοκώστας: Προσωπική μου ελπίδα, η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κορέας

Τι δήλωσε μιλώντας στην εκδήλωση φάρο τιμής στην Ελλάδα και τη συνεισφορά της στον αγώνα του κορεάτικου λαού που διοργάνωσε, πρόσφατα, η πρεσβεία της Ελλάδας στην Σεούλ.

«Προσωπική μου ελπίδα και μέριμνα είναι η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Κορέας, με στόχο να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση και αυτάρκεια των κρατών, αλλά και να συνεισφέρουμε με κάθε δυνατό τρόπο στις παγκόσμιες κρίσεις που απειλούν την ανθρωπότητα, τον πλανήτη και φυσικά το μέλλον των παιδιών μας».

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων, Πάνος Ξενοκώστας, μιλώντας στην εκδήλωση φάρο τιμής στην Ελλάδα και τη συνεισφορά της στον αγώνα του κορεάτικου λαού που διοργάνωσε, πρόσφατα, η πρεσβεία της Ελλάδας στην Σεούλ, σε συνεργασία με την κορεάτικη Εθνοσυνέλευση, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την υπογραφή Ανακωχής.

Όπως υπενθυμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, παρά τις τεράστιες απώλειες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η χώρα μας απέστειλε στην Κορέα 9 αεροπλάνα και 10.824 αξιωματικούς και στρατιώτες, από τους οποίους οι 194 έπεσαν ηρωικά στο πεδίο των μαχών.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον εμβληματικό χώρο του Κοινοβουλίου στη Σεούλ, παρευρέθηκαν διακεκριμένοι απεσταλμένοι της ελληνικής κυβέρνησης, των πολιτιστικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας, αλλά και εξέχοντες εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Μετά το πέρας της ιδιαίτερης αυτής εκδήλωσης, δόθηκε δείπνο με γεύσεις και χρώματα ελληνικά, ευγενική χορηγία του Ομίλου ΟΝΕΧ και της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (ΕΕΝ).

Ο κ. Ξενοκώστας δήλωσε: « Έχουν περάσει δεκαετίες από όταν οι Έλληνες πλοιοκτήτες άρχισαν να εμπιστεύονται και να υποστηρίζουν την κορεάτικη ναυπηγική βιομηχανία. Αυτή τη στιγμή, στέκετε αδιαμφισβήτητοι ηγέτες της καινοτομίας και πρωτοπόροι του κλάδου παγκοσμίως. Σήμερα, από αυτό το βήμα έχω τη χαρά και την τιμή να εκπροσωπώ όχι μόνο τον Όμιλο ΟΝΕΧ, αλλά και την Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων, μια σύμπραξη που φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα των σημαντικότερων παικτών της βιομηχανίας στη χώρα, αλλά και τις χιλιάδες επιχειρήσεις που συνιστούν αναπόσπαστο κομμάτι του κλάδου. Λίγα χρόνια πριν, με πρωτοστάτη την ελληνική κυβέρνηση και χιλιάδες εργαζομένους στο πλευρό μας πραγματοποιήσαμε την επαναλειτουργία της βιομηχανίας εκείνης που υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού DNA διαχρονικά. Ορμώμενος από τη σημερινή σπουδαία περίσταση για τα δυο έθνη, προσωπική μου ελπίδα και μέριμνα είναι η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Κορέας, με στόχο να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση και αυτάρκεια των κρατών, αλλά και να συνεισφέρουμε με κάθε δυνατό τρόπο στις παγκόσμιες κρίσεις που απειλούν την ανθρωπότητα, τον πλανήτη και φυσικά το μέλλον των παιδιών μας».

Ο γενικός γραμματέας της Εθνοσυνέλευσης της Ν. Κορέας, Lee Kwangjae, τόνισε τους δεσμούς φιλίας μεταξύ Ν. Κορέας και Ελλάδας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το μέλλον υπόσχεται πολλά για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Η πρέσβης της Ελλάδας στην Ν. Κορέα, Κατερίνα Λούπα, τόνισε ότι η ιστορική στιγμή που έφερε την Ελλάδα στην κορεάτικη χερσόνησο, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των υφιστάμενων ισχυρών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και οδηγεί στην περαιτέρω διεύρυνση της πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής συνεργασίας ανάμεσά τους.

Τη Βουλή των Ελλήνων, εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Κορέας, Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος εξέφρασε τη σταθερή αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τη Δημοκρατία της Κορέας.

Στην εκδήλωση ερμήνευσε ελληνικά κομμάτια και διεθνείς κλασσικούς συνθέτες, ο σπουδαίος Έλληνας πιανίστας, Θοδωρής Τζοβανάκης, ενώ στον χώρο εκτέθηκαν έργα της Ελληνίδας ζωγράφου Αγγελικής Αγγελίδη, εμπνευσμένα από την νοτιοκορεάτικη κουλτούρα και φιλοσοφία.

--

Σχετικα αρθρα

Γεωργιάδης: Η υγεία και ασφάλεια στην εργασία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του υπουργείου Εργασίας

fastpath

Αύξηση 15,1% σημείωσε ο τζίρος των εταιρειών ένδυσης το 2022 – Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις

admin

Πώς χρησιμοποιούν οι Ελληνες το διαδίκτυο

admin

Δημοσιονομικοί κανόνες: Τι θα κρίνει μία συμφωνία εντός του 2023 – Οι επόμενες κινήσεις 

admin

Γερμανία: Αισιοδοξία Σολτς ότι θα καλυφθεί η «τρύπα» των 17 δισ. στον προϋπολογισμό του 2024

admin

Άδ. Γεωργιάδης: Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο λύνει χρόνια προβλήματα

admin

Κόλλιας (ΟΕΕ): Οι οικονομολόγοι πείστηκαν ότι έχουμε τη βούληση να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά

fastpath

Σκρέκας: Έχουμε πάρει μέτρα που τονώνουν τον ανταγωνισμό

fastpath

Σταϊκούρας: Ισχυροποιείται ο γεωπολιτικός και οικονομικός ρόλος της Ελλάδας

admin

Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για διεθνείς οπτικοακουστικές παραγωγές

admin

Αυξήθηκαν τα νοικοκυριά στην Ελλάδα που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο

admin

ΕΕ: Συμφωνίες με Νορβηγία και Ην. Βασίλειο για αλιευτικές δυνατότητες αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ

admin