Image default
Ευρώπη

Microsoft: Προσλαμβάνει τον Altman μετά την απόλυσή του από την OpenAI

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Sam Altman και άλλων μελών της ομάδας του, λίγες μέρες μετά την απόλυσή του από την OpenAI, την εταιρεία της οποίας ήταν συνιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και βασικός εκπρόσωπος στην επικοινωνία με το κοινό, τους προμηθευτές και τους επενδυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft έχει επενδύσει 13 δισ. δολάρια στην OpenAI και είναι ο μεγαλύτερος μέτοχός της. Αν και αρχικά μετά την ανακοίνωση της απόλυσης, η εταιρεία εξέφρασε την εμπιστοσύνης της στις προοπτικές της OpenAΙ, πολύ γρήγορα έγινε σαφές ότι ήταν αντίθετη με την κίνηση αυτή.

Sam Altman: Ετοίμαζε το project «Τίγρης», ανταγωνιστή της Nvidia, λίγο πριν τον απολύσουν από την OpenAI

Τόσο η Microsoft όσο και άλλοι επενδυτές πιέζαν την Κυριακή για επιστροφή του Altman στην OpenAI και αντικατάσταση των 4 μελών του ΔΣ που τον είχαν απολύσει – αλλά οι προσπάθειες δεν ευοδόθηκαν. Μένει να φανεί τώρα τι θα κάνει με την επένδυσή της στην OpenAI η Microsoft. Πάντως ο Ναντέλα δήλωσε ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία της με την OpenAI.

Σύμφωνα με τον Ναντέλα, ο Altman «θα ενταχθεί στη Microsoft για να ηγηθεί μιας νέας ερευνητικής ομάδας τεχνητής νοημοσύνης», μαζί με τον συνιδρυτή της OpenAI Greg Brockman και τους συναδέλφους τους.

We remain committed to our partnership with OpenAI and have confidence in our product roadmap, our ability to continue to innovate with everything we announced at Microsoft Ignite, and in continuing to support our customers and partners. We look forward to getting to know Emmett…

— Satya Nadella (@satyanadella) November 20, 2023

Το «who is who» του Sam Altman που δημιούργησε το ChatGPT και… απολύθηκε

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεργασία μας με την OpenAI και έχουμε εμπιστοσύνη στον οδικό χάρτη προϊόντων μας, στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να καινοτομούμε με όλα όσα ανακοινώσαμε στο Microsoft Ignite και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες και τους συνεργάτες μας», συμπλήρωσε.

«Η αποστολή συνεχίζεται», έγραψε σε ανάρτησή του ο Altman, ο οποίος έχει συνδέδει το όνομά του με το ChatGPT.

the mission continues https://t.co/d1pHiFxcSe

— Sam Altman (@sama) November 20, 2023

Ο Altman απολύθηκε από την OpenAI την περασμένη εβδομάδα αφού το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι έχασε την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία του. Η απόλυσή του προκάλεσε και άλλες αποχωρήσεις υψηλού προφίλ από την εταιρεία ενώ παράλληλα ασκήθηκαν πιέσεις από μεγάλους επενδυτές για να επιστρέψει στην θέση του. Ωστόσο, η OpenAI έκανε γνωστό ότι προσέλαβε τον πρώην CEO του Twitch, Emmett Shear για να «τρέξει» την εταιρεία.

Σχετικα αρθρα

Σολτς: Αναμένει σύντομα συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2024

admin

Ο Σολτς αποκλείει περικοπές στην κοινωνική πρόνοια παρά την κρίση του προϋπολογισμού

admin

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ εξετάζουν τα επόμενα βήματα για τη Γάζα

admin

Bitcoin: « Βουτιά» έως και 7,5% μετά το ράλι

admin

Ευρωζώνη: Δεν γλιτώνει την ύφεση- Βαρίδι η γερμανική οικονομία

admin

ΕΚΤ και Fed: Η πιο σημαντική εβδομάδα για τη νομισματική πολιτική

admin

Η γερμανική εμμονή για λιτότητα κάνει «μπάχαλο» την Ευρώπη

admin

Αυτόματα ταμεία: Γιατί αμφισβητείται η χρησιμότητά τους

admin

Γερμανία: Συμφωνία για αυξήσεις στους μισθούς στο Δημόσιο

admin

Ο ΟΠΕΚ προσπαθεί να τορπιλίσει την COP28

admin

Τσάρλι Μάνγκερ: «Πολύ προσεκτικός» -ίσως και λίγο τσιγγούνης-για να μην γίνει δισεκατομμυριούχος

admin

Από την Ελλάδα της κρίσης στη Γερμανία της κρίσης;

admin