Image default
Ευρώπη

OpenAI: Ο άνθρωπος πίσω από το «πραξικόπημα» κατά του Altman «το μετάνιωσε»… αφότου 500 υπάλληλοι απείλησαν να παραιτηθούν

Ο Ilya Sutskever, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της OpenAI και ένας εκ των 4 του διοικητικού συμβουλίου που αποφάσισαν την απόλυση του Sam Altman, τώρα δηλώνει ότι «μετανιώνω πραγματικά τη συμμετοχή μου στις κινήσεις του συμβουλίου».

Αν και αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση πως ο αυτός ήταν το πρόσωπο που ξεκίνησε τα πάντα, πείθοντας και τα άλλα 3 μέλη του συμβουλίου να δείξουν την πόρτα της εξόδου στον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο, τώρα ο Sutskever, αφήνει να εννοηθεί ότι κατά κάποιον τρόπο… παρασύρθηκε.

Η απειλή μαζικών παραιτήσεων

Σε αυτή τη στάση του βεβαίως πιθανότατα διαδραματίζει ρόλο το γεγονός ότι περισσότεροι από 500 από τους άνω των 700 υπαλλήλων της OpenAI σε μία ανοιχτή επιστολή τους απείλησαν να παραιτηθούν, εάν δεν δηλώσουν παραίτηση τα 4 μέλη του ΔΣ.

Μεγάλο μέρος των εργαζομένων θα μπορούσε να μετακινηθεί στη νέα μονάδα έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη που έστησε η Microsoft με επικεφαλής τους Altman και Greg Brockman, πρώην πρόεδρο της OpenAI.  Πολλοί θα μπορούσαν να βρουν δουλειά σε άμεσους ανταγωνιστές, καθώς η Google και άλλες εταιρείες «τρέχουν» σε μία κούρσα ανάπτυξης νέων εργαλείων AI.

«Δεν είχα ποτέ πρόεθεση να βλάψω την OpenAI. Αγαπώ όλα όσα χτίσαμε μαζί και θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να επαναφέρω την ενότητα στην εταιρεία» έγραψε Sutskever σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twiter).

I deeply regret my participation in the board’s actions. I never intended to harm OpenAI. I love everything we’ve built together and I will do everything I can to reunite the company.

— Ilya Sutskever (@ilyasut) November 20, 2023

Σύμφωνα με πληροφορίες του Axios, ο Sutskever ήταν πάντως αυτός – που ανεξάρτητα από το εάν παρακίνησε σε απόλυση- έπεισε τα άλλα μέλη του συμβουλίου που η στρατηγική του Altman που οδηγούσε σε ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και η εμπορευματοποίησή της ήταν υπερβολικά επικίνδυνη.

Σχετικα αρθρα

Ελβετία: Η πόλη που φόροι και λογαριασμοί πληρώνονται σε bitcoin και Tether

admin

Τζ. Ντίμον ( JP Morgan) για κρυπτονομίσματα: «Αν ήμουν κυβέρνηση θα τα καταργούσα»

admin

Sam Altman: CEO της Χρονιάς από το περιοδικό Time

admin

TUI: Διπλασιάζει τα ετήσια κέρδη της και αποχωρεί από το Σίτι

admin

Συμμετοχικοί προϋπολογισμοί σε όλη την Ευρώπη: Μια αυξανόμενη δημοκρατική τάση

admin

Οι ΗΠΑ κάνουν πόλεμο με δύο πανίσχυρα όπλα: Το δολάριο και τα δεδομένα

admin

IATA: Ιστορικό ρεκόρ με 4,7 δισ. επιβάτες αναμένουν οι αεροπορικές εταιρείες το 2024

admin

Ενίσχυση του ανταγωνισμού μεταξύ των Big Tech επιδιώκει το Ευρωκοινοβούλιο

admin

1 στα 5 παιδιά στις χώρες του ΟΟΣΑ ζουν στη φτώχεια – Η θέση της Ελλάδας

admin

Τα γερμανικά εργοστάσια βλέπουν τις παραγγελίες από το εξωτερικό να κάνουν βουτιά

admin

Ακριβότερο κρέας από την σταυροφορία κατά των αγελάδων – Μία «λύση» για το κλίμα

admin

UBS: «Οι μεσαίου εισοδήματος καταναλωτές θα συνεχίσουν να παράγουν στήριξη στην οικονομία»

admin