Image default
Πολιτική

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο προϋπολογισμός δεν αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας

Το σχέδιο του προϋπολογισμού 2024 αποδεικνύει τη δογματική εμμονή της κυβέρνησης στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, ο προϋπολογισμός δεν αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας που πνίγει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το τεράστιο κόστος της στέγασης, το πρόβλημα των χρεών και των πλειστηριασμών α΄ κατοικίας. Από την άλλη οι μικρές αυξήσεις στους μισθούς δεν αναπληρώνουν τις μεγάλες περικοπές του παρελθόντος σε μισθούς και συντάξεις και κυρίως, εξανεμίζονται πλήρως από το ράλι του πληθωρισμού, όπως αναφέρουν.

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα κατέκτησε για τον Οκτώβριο πανευρωπαϊκή πρωτιά στον πληθωρισμό τροφίμων και η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών εμμένοντας στα ημίμετρα των κουπονιών και των καλαθιών και ανακοινώνοντας (για να διαψευστούν λίγο μετά…) σοφιστείες περί κατάργησης των προσφορών των εταιρειών.

Την ίδια στιγμή με το φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιβάλλει οριζόντιο χαράτσι για τους ελεύθερους επαγγελματίες αποδεικνύοντας την πλήρη ανεπάρκειά της στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και επιμένοντας στη λογική του σχεδίου Πισσαρίδη που θεωρεί ευλογία την καταστροφή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Πρόκειται για την απόλυτη εξαπάτηση αλλά και τον πλήρη αιφνιδιασμό των φορολογούμενων οι οποίοι καλούνται να φορολογηθούν για τα εισοδήματα του 2023 με ένα νέο επιβαρυντικό πλαίσιο το οποίο ψηφίζεται στο τέλος του 2023, τονίζουν οι ίδιες πηγές. Και προσθέτουν: εκεί που υπάρχει πραγματικό αλαλούμ είναι με τον ΦΠΑ όπου η κυβέρνηση σε μια περίοδο που έχουμε ακρίβεια παντού και εκτόξευση του κόστους προϊόντων και πρώτων υλών, αυξάνει τον ΦΠΑ στο 24% για συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών (μη αλκοολούχα ποτά και ροφήματα πλην καφέ).

Καμία αύξηση φόρου μας έλεγε προεκλογικά η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σήμερα επιβάλλει άδικη άμεση οριζόντια φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, εμμένοντας παράλληλα στην άδικη υπερφορολόγηση των πολιτών μέσω των έμμεσων φόρων.

Η αλήθεια είναι μια και αναντίρρητη: H κυβέρνηση υφαρπάζει τεράστια ποσά από τους φορολογούμενους μέσω των έμμεσων φόρων και στη συνέχεια επιστρέφει ένα μικρό κλάσμα αυτών με τη μορφών των διαφόρων pass. Αυτό είναι το δήθεν επιτυχημένο οικονομικό μοντέλο του κ. Μητσοτάκη…

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως υπεύθυνη προοδευτική δύναμη και σε συνεργασία με τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στις κυβερνητικές πολιτικές που στραγγαλίζουν την πραγματική οικονομία, αυξάνουν τις ανισότητες και επιτείνουν το κλίμα οικονομικής ανασφάλειας, καταλήγουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «Yeyo», ο «Lori» και ο «Αντρίκος»: Ποια είναι η συμμορία που έδωσε ναρκωτικά στη 16χρονη και την έστειλε στη ΜΕΘ

Θεσσαλονίκη: Καρέ καρέ η διάρρηξη σε γνωστή καντίνα, δεν τους ένοιαξε ούτε ο συναγερμός που χτυπούσε – Δείτε βίντεο

Περιστέρι: Τουλάχιστον 20 παιδιά κοιτούσαν και κατέγραφαν τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης – Δείτε βίντεο

Σχετικα αρθρα

Τον Λάζαρο Κυρίζογλου στηρίζει η ΝΔ για επόμενο πρόεδρο της ΚΕΔΕ

admin

Η Πόπη Τσαπανίδου… μπάρκαρε για Καραϊβική μετά το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει αποκτήσει σημαντικό διεθνές κεφάλαιο και είναι αξιόπιστος συνομιλητής των διεθνών και περιφερειακών παικτών

admin

Κασσελάκης: Τέσσερα μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα

admin

Τούρκος ναύαρχος: Η Ελλάδα μας στρίμωξε – Μας νίκησε στο μπρα ντε φερ

admin

Το μεσημέρι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την οπαδική βία – Μήνυμα μηδενικής ανοχής

admin

Γιώργος Φλωρίδης: Να ξεκουνηθεί η Δικαιοσύνη για την οπαδική βία – Να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει φυλακές και όχι αναστολές

admin

Ερντογάν: Από το «Μητσοτάκης γιοκ» στο «φίλε Κυριάκο» – Το παρασκήνιο και οι συμφωνίες μεταξύ τους

admin

Η κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» μακράς διαρκείας στις εξέδρες των γηπέδων – Έτοιμος για σύγκρουση ο Μητσοτάκης

admin

Περιοδεία Κασσελάκη σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία και Νότια Αφρική για την επιστολική ψήφο

admin

Ανακήρυξη του Δημήτρη Κουτσούμπα σε επίτιμο μέλος του «Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας»

admin

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Φωτογραφίες

admin