Image default
Επιχειρήσεις

ΕΑΒ: Νέο κτίριο για εκπαίδευση στην αεροναυπηγική

Σε διεθνές κέντρο σπουδών στην αεροναυπηγική εξελίσσεται η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), στις εγκαταστάσεις της οποίας περατώθηκε και τίθεται σε λειτουργία το νέο κτίριο εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το νέο κτίριο, εμβαδού 9.500 τ.μ., μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 1.000 σπουδαστές και περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, υπερσύγχρονα εργαστήρια, αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, χώρο σίτισης, κέντρο φοιτητικών υπηρεσιών και γραφεία. Το συγκρότημα περιλαμβάνει ακόμη υπόστεγο αεροσκαφών (hangar) για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών.

Το κτίριο, αξίας 20 εκατ. ευρώ, περατώθηκε σε περίοδο μόλις 10 μηνών με χρηματοδότηση της ΕΑΒ και αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική συμβολή στην προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Υποστηρίζει το όραμα της ΕΑΒ να ηγηθεί στον χώρο των αεροναυπηγικών σπουδών διεθνώς και να χορηγεί πτυχία πανεπιστημιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία ήδη αποτελεί -και θα αποτελέσει έτι περαιτέρω- πρότυπη εξαγωγική βιομηχανία στους τομείς της αεροναυπηγικής παραγωγής και εκπαίδευσης.

Η ΕΑΒ ήδη φιλοξενεί στο Εκπαιδευτικό της Κέντρο πάνω από 1.000 σπουδαστές από τις αραβικές χώρες, ενώ ο αριθμός αυτός, με το νέο κτίριο, θα πολλαπλασιαστεί. Η εταιρεία σήμερα διαχειρίζεται σύμβαση ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την εκπαίδευση σπουδαστών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) στη συντήρηση αεροσκαφών, η οποία σύντομα θα υπερδιπλασιαστεί, καθώς και σύμβαση εκπαίδευσης με το Μπαχρέιν.

Η ΕΑΒ, για τις ταχύτατα αυξανόμενες απαιτήσεις της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας, προτίθεται να επενδύσει σε ακόμη δύο όμοια κτίρια, με στόχο αυτά να τεθούν σε λειτουργία μέσα στο 2025. Ακόμη, στα άμεσα σχέδιά της είναι σχολή πιλότων, σχολή εναέριας κυκλοφορίας, εξομοιωτές πτήσεων και εικονική πραγματικότητα για τις ανάγκες των σπουδών. Η Εταιρεία έχει εξασφαλίσει συνεργασίες με όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια, με τη Σχολή Ικάρων και το Πανεπιστήμιο Lehigh των ΗΠΑ.

Η ΕΑΒ σήμερα είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση, με θετικά οικονομικά αποτελέσματα το 2021 και το 2022, με διαρκώς αυξανόμενα έσοδα και διεύρυνση σε νέες δραστηριότητες. Εκτός από την Εκπαίδευση, η οποία διαχειρίζεται συμβάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, η ΕΑΒ έχει εισέλθει με επιτυχία στους τομείς των Μη Επανδρωμένων Εναέριων Οχημάτων (UAV), του Διαστήματος με δορυφορικά συστήματα, των συστημάτων έξυπνου πολέμου κ.α. Έχει αυξήσει το προσωπικό της έχοντας προσλάβει πάνω από 600 άτομα, αποτελώντας το επίκεντρο των προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και σημαντικό παράγοντα των κατασκευών των αεροσκαφών C-130 και F-16 για τη Lockheed Martin.

Σχετικα αρθρα

Τεχνική Ολυμπιακή: Εντός του μήνα το πόρισμα της KPMG για Πόρτο Καρράς

admin

ΑVE: Αυξήθηκε στο 28,88% το ποσοστό της Doson Investment

admin

KPMG: Στις 23 Απριλίου το συνέδριo Family Business Forum

admin

Παπουτσάνης: Από 25 Απριλίου η καταβολή μερίσματος €0,038/μετοχή

admin

Revoil: Καθαρά κέρδη €2,1 εκατ. το 2023-Πτώση 11,84% στις πωλήσεις

admin

Jumbo: €303 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023- Μέρισμα €1/μτχ

admin

Lamda: Καθαρά κέρδη στα €27 εκατ.-Αυξημένα κατά 69% τα EBITDA

admin

Interwood: «Πράσινο φως» σε συμπλήρωμα του εγκεκριμένου ενημερωτικού δελτίου

admin

SKY Express: Ενισχυμένα κατά 26% τα έσοδα το α’ τρίμηνο

admin

Νέος αναπληρωτής CFO στη Viohalco ο Σπ. Κοκκόλης

admin

Η παρουσία της ΣΟΛ Crowe στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

admin

Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus μεγαλύτερης εμβέλειας

admin