Image default
Ευρώπη

Οι 2 λέξεις που χρησιμοποιούν οι πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες – αλλά φοβούνται οι περισσότεροι

Είναι δύσκολο να παραδεχτείς ότι έκανες λάθος. Σε ορισμένους πολιτισμούς, μπορεί να θεωρηθεί ως σημάδι αδυναμίας ή ανοησίας. Έτσι οι περισσότεροι επαγγελματίες αναλώνονται στο να πείσουν τους άλλους ότι έχουν δίκαιο, ακόμη και όταν γνωρίζουν πως αυτό δεν ισχύει.

Αλλά οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι όταν κάποιος παραδέχεται ότι έκανε λάθος, δεν θεωρείται λιγότερο ικανός. Οι άνθρωποι στην πραγματικότητα τους θεωρούν πιο έξυπνους, πιο προσιτούς και φιλικούς και τελικά τους εκτιμούν περισσότερο.

Οι πολύ επιτυχημένοι στη δουλειά τους και συμπαθείς άνθρωποι δεν φοβούνται να πουν δύο απλές λέξεις: «Έκανα λάθος», σημειώνει στο CNBC o Scott Shigeoka, ειδικός σε θέματα ψυχολογίας.

Να τι κάνουν όσοι τολμούν να παραδεχτούν ότι δεν ξέρουν τα πάντα:

1. Δίνουν προτεραιότητα στη μάθηση και την ανάπτυξη

Όταν επαναπροσδιορίζετε τη μάθηση ως νίκη, προχωράτε προς την κατανόηση, αντί να υπολογίζετε τις φορές που είχατε δίκιο ή λάθος.

Μια μελέτη από τους ψυχολόγους Carol Dweck και Karina Schumann το υποστηρίζει, διαπιστώνοντας ότι είναι πιο πιθανό να αναλάβουμε την ευθύνη για τα λάθη μας αν πιστεύουμε ότι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας. Το κλειδί είναι να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι παρόλο που η συμπεριφορά σου ήταν λάθος, μπορείς να την αλλάξεις στο μέλλον.Το γεγονός ότι παραδέχεστε ότι κάνετε λάθος, αυτό δεν σημαίνει ότι λέτε πως είστε κακός άνθρωπος.

«Θέλεις να έχεις δίκιο ή θέλεις να είσαι ευτυχισμένος;». Αυτή είναι μία ερώτηση που πρέπει να θυμίζετε στον εαυτό σας.

2. Ζητούν περισσότερες πληροφορίες

Όταν κάποιος σας λέει ότι κάνετε λάθος, αντί να περάσετε αμέσως στην άμυνα, σκεφτείτε γιατί σας το λένε αυτό. Απαντήστε με «Μπορείς να μου πεις περισσότερα;» και ακουστε πραγματικά τι έχουν να πουν.

Όχι μόνο αυτό σας κάνει πιο δεκτικούς στα σχόλια και τις σκέψεις του άλλου ατόμου, αλλά έχει επίσης τη δυνατότητα να επεκτείνετε τον τρόπο που σκέφτεστε για ένα θέμα.

Θα γίνετε λιγότερο επιθετικός απέναντι στις απόψεις των άλλων, ενώ θα αμφισβητήσετε και τη δική σας αίσθηση βεβαιότητας.

3. Θυμούνται ότι οι άνθρωποι ξέρουν να συγχωρούν

Όταν παραδεχτούμε ότι κάνουμε λάθος, όχι μόνο θα θεωρηθούμε πιο δυνατοί και πιο φιλικοί, είναι πολύ πιθανό να μας συγχωρήσουν.

Μια μελέτη από την ψυχολόγο Molly Crockett αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι έχουν μια βασική προδιάθεση να συγχωρούν άλλους, ακόμα και αγνώστους. Ίσως επειδή η εναλλακτική λύση είναι να πληγώσουμε ή να τερματίσουμε μια σχέση και να χάσουμε τα οφέλη που θα μπορούσε να μας είχε φέρει.

Όταν παραδεχόμαστε τα λάθη μας, δημιουργούμε περισσότερες δυνατότητες να διατηρήσουμε ή να ενισχύσουμε τους πιο δυνατούς δεσμούς στη ζωή μας.

Σχετικα αρθρα

Τουρκία: Σταθερά τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από 8 μήνες

admin

Rolls-Royce: Υπερδιπλασιασμός κερδών το 2023 – Άλμα 8% για τη μετοχή

admin

Nvidia: Νέο ράλι για τη μετοχή μετά την απογείωση εσόδων και κερδών

admin

Nvidia: Άλμα 769% στα κέρδη και 265% στα έσοδα τριμήνου με ώθηση από την AI

admin

Σαουδική Αραβία: Φαραωνικά οράματα που αναγκάζουν το βασίλειο να δανειστεί (φωτό – βιντεο)

admin

Διακήρυξη της Αμβέρσας: Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Βιομηχάνων για την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας

admin

Ουκρανία: Οργή Ζελένσκι για τους Πολωνούς αγρότες που αποκλείουν συνοριακά περάσματα

admin

Η εκρηκτική άνοδος Shein και Temu «ταράζει» τις παγκόσμιες αερομεταφορές

admin

Eurostat: Από ΑΠΕ κατά 43% η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα το 2022

admin

Γαλλία: Εισβολή αγροτών στην έδρα του κολοσσού των γαλακτοκομικών Lactalis

admin

Λονδίνο: Ξενοδοχείο θα γίνει ο εμβληματικός πύργος BT

admin

Η γαλλική δεξιά αντιτίθεται σε μια δεύτερη θητεία της φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν

admin