Image default
Πολιτική

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας

Υπουργείο_Μετανάστευσης

Η ενσωμάτωση των προσφύγων συζητήθηκε μεταξύ άλλων κατά τη συνάντηση του υφυπουργού Δημόσιας Ασφάλειας και Μετανάστευσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη 

Επίσκεψη στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και συνάντηση εργασίας με την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη περιλάμβανε το πρώτο ταξίδι στην Ελλάδα του υφυπουργού Δημόσιας Ασφάλειας και Μετανάστευσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σου Γκανλού που συνοδευόταν από τον πρέσβη Σιάο Τζουνζένγκ και αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Οι δύο υφυπουργοί αναφέρθηκαν στους ιστορικούς, στενούς οικονομικούς, επιχειρηματικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των δυο χωρών, υπογράμμισαν την αξία της ανταλλαγής πληροφοριών και καλών πρακτικών και έθεσαν τις βάσεις για μια ακόμα πιο στενή και ουσιαστική συνεργασία στους τομείς της προστασίας και της ασφάλειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε άλλωστε στην ανάγκη ευθείας σύνδεσης της προστασίας και ενσωμάτωσης των προσφύγων με την αποτροπή της περιθωριοποίησης, της ριζοσπαστικοποίησης και της παραβατικότητας.

Η κ. Βούλτεψη ενημέρωσε τον κινέζο ομόλογό της για την στρατηγική της Ελλάδας όσον αφορά στην παράλληλη προστασία συνόρων και ανθρώπων, ενώ από την πλευρά του ο κ. Γκανλού παρουσίασε τις αρμοδιότητες του νεοσύστατου υπουργείου του σε όλο τους το εύρος.

Οι δύο υπουργοί κατέληξαν στην κοινή παραδοχή ότι η οικονομική ζωή και η ευημερία των λαών στηρίζονται στην κοινωνική συνοχή, την ειρηνική διαβίωση και την ασφάλεια για όλους.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Γκανλού, «η ασφάλεια είναι σαν τον αέρα και το νερό. Όταν τα έχεις τα θεωρείς αυτονόητα. Όταν τα χάνεις καταλαβαίνεις την αξία τους». Με την κ. Βούλτεψη να προσθέτει πως «τίποτε δεν είναι αυτονόητο».

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν και οι Γενικοί Γραμματείς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ευάλωτων Πολιτών κ.κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης και Ηρακλής Μοσκώφ, που ενημέρωσαν τους κινέζους συναδέλφους τους για θέματα αρμοδιότητάς τους, αλλά και κοινού ενδιαφέροντος.

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Κώστας Ζαχαριάδης: Η Γεροβασίλη θα μπορούσε να είναι υποψήφια απέναντι στον Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Μετά τον «πολιτικό σεισμό» Τσίπρα αναμένονται οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Αλέξης Τσίπρας: Γιατί προχώρησε στην παρέμβαση στο παρά πέντε του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Η ακτινογραφία των μηνυμάτων που έστειλε

admin

Νέα Αριστερά: «Η ομιλία Κασσελάκη επιβεβαίωσε την βαθιά υπαρξιακή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

admin

Γλαβίνας: «Επιζητούμε το διάλογο με καύσιμη ύλη τα κοινωνικά αιτήματα, χωρίς ανώφελους διχασμούς και κοστοβόρες αυταπάτες»

admin

Βουλή: Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι Ποινικοί Κώδικες

admin

Όλα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ: Νέα εκλογή προέδρου μέσα στο Μάρτιο μετά την παρέμβαση Τσίπρα

admin

Βορίδης: Θα ορισθεί η ημερομηνία και ο τόπος συνάντησης του πρωθυπουργού με τους Θεσσαλούς αγρότες

admin

Σήκωσε το γάντι από τον Τσίπρα ο Κασσελάκης: «Πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι – Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

admin

Τσακαλώτος σε Τσίπρα: «Όχι Αλέξη μου, δεν φύγαμε γιατί χάσαμε»

admin

Δημοσκόπηση Metron Analysis : Mπροστά με 18,1 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές

admin

Πάνος Λάμπρου: Αν διαβάσει κανείς την ανακοίνωση Τσίπρα θα καταλάβει τους λόγους που αποχωρήσαμε

admin