Image default
Πολιτική

Αντρέας Κιντλ: Η Γερμανία λαμβάνει πολύ σοβαρά την ελληνική θέση που τονίζει την ανάγκη τήρησης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων

Αντρέας Κιντλ: Η Γερμανία λαμβάνει πολύ σοβαρά την ελληνική θέση που τονίζει την ανάγκη τήρησης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων

Andreas Kindl

Ο νέος πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα αναφέρθηκε στον ρόλο της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, ενώ σημείωσε πως κατά τη διάρκεια των 10 εβδομάδων, που είναι πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα και έχει δει θετικές ενέργειες και από τις δύο χώρες σε αυτό το ζήτημα

Την ανάγκη η διπλωματία να είναι αποτελεσματική για να υπάρξει αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, υπογράμμισε ο νέος πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέας Κιντλ, μιλώντας στο Φόρουμ Αthens Security το οποίο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου. Επίσης, ο Γερμανός πρέσβης έδωσε έμφαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και την αποκατάσταση της καλής διακυβέρνησης.

   Γνώστης της περιοχής, καθώς πριν αναλάβει το πόστο του στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, ήταν πρεσβευτής της Γερμανίας στον Λίβανο, ο Αντρέας Κιντλ επισήμανε πως είναι νόμιμο το δικαίωμα της αυτοάμυνας και πρόσθεσε ότι η επίθεση ξεκίνησε από μια τρομοκρατική οργάνωση κατά του Ισραήλ.

   Περαιτέρω, επισήμανε πως στόχος παραμένει η δημιουργία δύο κρατών στην περιοχή, ωστόσο εκτίμησε πως γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Προσέθεσε πως η λύση θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο μερών. «Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια ικανοποιητική ενδιάμεση λύση, χωρίς τη Χαμάς. Δεν θα μπορούμε να ανεχθούμε ότι η Χαμάς θα συνεχίσει να έχει βάση στη Λωρίδα της Γάζας» αποσαφήνισε.

   Εν συνεχεία, στάθηκε στον ρόλο της ΕΕ και την ανάγκη θεσμικών μεταρρυθμίσεων στην εξωτερική της πολιτική, εκφράζοντας την εκτίμηση πως δεν θα δημιουργηθεί σύντομα ευρωπαϊκός στρατός. Ωστόσο, επισήμανε ότι το 2025 η ΕΕ θα έχει τη δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης και θα δίνει τη δυνατότητα να είναι πιο δυνατός παίκτης στα ζητήματα ασφάλειας.

   Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση, είπε πως πρέπει η ΕΕ να βοηθήσει τις προς ένταξη χώρες, ώστε να είναι έτοιμες πριν από την ένταξή τους. Προέταξε ότι η Ευρώπη πρέπει να βγει ισχυρότερη και πλουσιότερη από τη διεύρυνση.

   Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ρόλο της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, ενώ σημείωσε πως κατά τη διάρκεια των 10 εβδομάδων, που είναι πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα και έχει δει θετικές ενέργειες και από τις δύο χώρες σε αυτό το ζήτημα.

   Συνάμα, αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, είπε ότι θα είναι μια διαδικασία η οποία δεν θα λήξει στις 7 Δεκεμβρίου. Εκτίμησε ότι τα μεγαλύτερα ζητήματα δεν θα τεθούν, θα συζητηθούν στο παρασκήνιο και θα προετοιμαστούν για μεταγενέστερο χρόνο στο μέλλον. Μάλιστα, εξέφρασε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε θετική πορεία και αυτό είναι σημαντικό για την Ελλάδα και την ΕΕ. Αν δει κανείς τους αριθμούς αφίξεων μεταναστών από το εξωτερικό, είναι τεράστιοι, επισήμανε.

   Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα Μπελέρη, ο Γερμανός πρέσβης είπε πως η Γερμανία λαμβάνει πολύ σοβαρά την ελληνική θέση που υπογραμμίζει την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων σε όλες τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες. Πρόσθεσε πως κατά τη συζήτηση τον προηγούμενο μήνα στις Βρυξέλλες, βοήθησε στην καλύτερη κατανόηση του ζητήματος, αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε η ΕΕ στην Αλβανία, και δήλωσε χαρούμενος που αυτές οι αλλαγές ικανοποίησαν την Ελλάδα. «Προσβλέπουμε σε περαιτέρω θετικές εξελίξεις και σε αυτή την υπόθεση» υπογράμμισε καταληκτικά.

- -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Νέα Αριστερά: «Η ομιλία Κασσελάκη επιβεβαίωσε την βαθιά υπαρξιακή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

admin

Γλαβίνας: «Επιζητούμε το διάλογο με καύσιμη ύλη τα κοινωνικά αιτήματα, χωρίς ανώφελους διχασμούς και κοστοβόρες αυταπάτες»

admin

Βουλή: Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι Ποινικοί Κώδικες

admin

Όλα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ: Νέα εκλογή προέδρου μέσα στο Μάρτιο μετά την παρέμβαση Τσίπρα

admin

Βορίδης: Θα ορισθεί η ημερομηνία και ο τόπος συνάντησης του πρωθυπουργού με τους Θεσσαλούς αγρότες

admin

Σήκωσε το γάντι από τον Τσίπρα ο Κασσελάκης: «Πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι – Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

admin

Τσακαλώτος σε Τσίπρα: «Όχι Αλέξη μου, δεν φύγαμε γιατί χάσαμε»

admin

Δημοσκόπηση Metron Analysis : Mπροστά με 18,1 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές

admin

Πάνος Λάμπρου: Αν διαβάσει κανείς την ανακοίνωση Τσίπρα θα καταλάβει τους λόγους που αποχωρήσαμε

admin

Μητσοτάκης: Στόχος μας ο διπλασιασμός του εμπορικού ισοζυγίου με την Ινδία μέχρι το 2030

admin

Κασσελάκης: Νέες εκλογές από τη βάση – «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

admin

Τεμπονέρας: Είναι η ώρα να μιλήσει η οργανωμένη βάση

admin