Image default
Τοις Μετρητοίς

Στο πάρτι και τα πολύτιμα μέταλλα

Στο πάρτι και τα πολύτιμα μέταλλα

Στα ντουζένια του βρίσκεται και πάλι ο χρυσός (GC) με τη τιμή του συμβολαίου του να έχει περάσει πάνω από τη ζώνη αντίστασης των 2000 με 1985 δολαρίων και να κατευθύνεται προς την περιοχή των ιστορικών υψηλών ανάμεσα στα 2075 με 2082 δολάρια.

Το συμβόλαιο στο τέλος της εβδομάδος είχε φτάσει και χτύπαγε πλέον την πόρτα των 2070 δολαρίων δείχνοντας μάλιστα  εμφανή διάθεση την εβδομάδα που έρχεται να να το «τερματίσει».

Μεγάλο διαγραμματικό ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η είσοδος του συμβολαίου πάνω από τα 2075 δολάρια καθώς τη τελευταία τριετία με το μπαίνει εκεί μέσα χάνει ως δια μαγείας την ανοδική του δύναμη και κατρακυλάει και πάλι μετά από μέρες κάτω από τα 1985 δολάρια.

Χαρακτηριστικές είναι άλλωστε οι μεγάλες άνω σκιές έντονων ρευστοποιήσεων τον Αύγουστο του 2020, το Φλεβάρη του 2022 και τον Απρίλη του 2023.

Ανοδικό πέρασμα πάνω από εκεί θα μεταφέρει το συμβόλαιο σε άλλη διαγραμματική πίστα ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας για πρώτη φορά στην ιστορία του με τα 2300 δολάρια.

Και το ασήμι (SI) φαίνεται να θέλει να ανηφορίσει με το συμβόλαιό του να περνάει πάνω από τα 24,80 δολάρια και να κοιτάει τα 26 δολάρια όπου επί 860 μέρες τα βρίσκει σκούρα ξαναγυρίζοντας και πάλι κάτω από τα 24 δολάρια. Η άνοδος που έχει πραγματοποιηθεί από τις αρχές του Οκτωβρίου αγγίζει πλέον το +22% ενώ στην περίπτωση που ακουμπήσει τα 26 δολάρια η ποσοστιαία άνοδος θα φτάσει το +25% ακολουθώντας σχεδόν την ίδια πορεία που είχε κάνει τον περασμένο Απρίλιο.

Τώρα στην περίπτωση που το συμβόλαιο πάει και αποδράσει πάνω από τα 26 δολάρια τότε είναι πολύ πιθανόν η κίνηση να γίνει έντονα ανοδική με μεγάλη γωνία κλίσης προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 28,70 δολαρίων αλλάζοντας έτσι τα δεδομένα στα πολύτιμα μέταλλα.

Ο συνδυασμός μάλιστα της κίνησης αυτής με την  ανοδική διάσπαση των ιστορικών υψηλών από το χρυσό θα εκπλήξει τις αγορές.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

December 3, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Όλα ανθηρά στη Στοά των “Bulls”

admin

Intracom: Η μαεστρία των market maker

admin

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

admin

Ιστορική η στιγμή για τον όμιλο της Lavipharm

admin

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin

Τι θέλει ο Γιώργης στην Ουάσιγκτον;

admin

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στα καλυτερά του

admin

Η elite των επενδυτών

admin

Πάτησαν και το φρούριο των 5000 μονάδων

admin