Image default
Τοις Μετρητοίς

MSCI Argentina: Το τίναγμα του Javier Milei

Τελικά όσο «παράξενος» και αν δείχνει ο οικονομολόγος νέος πρόεδρος της Αργεντινής με την ακροδεξιά ατζέντα και τη δέσμευση να προκαλέσει σοκ στην οικονομία της χώρας έχει καταφέρει μια άκρως εντυπωσιακή κίνηση στο MSCI Argentina ETF (ARGT) δίνοντας γρήγορα μια απόδοση της τάξεως του +35% από τη βάση των 38,28 δολαρίων προς τα νέα υψηλά των 51,70 δολαρίων.

O Χαβιέρ Μιλέι  έχει δηλώσει ότι είναι ένας από τους  «μινιαναρχικούς» στην Αργεντινή και θέλει οπωσδήποτε μίνιμουμ κράτος με αρμοδιότητες μόνο για την δικαιοσύνη και την άμυνα. Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτησή του ότι: «Όταν ψωνίζω κάτι ποτέ μου δεν ζητάω απόδειξη διότι θεωρώ την φοροδιαφυγή θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα». Τι είπες τώρα ;!

Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τις αγορές καθώς ναι μεν έχουν δώσει μια πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης στο Χαβιέρ Μιλέι και στα λόγια του για κατάργηση της κεντρικής τράπεζας, την εγκατάλειψη του πέσο και τη δολαριοποίηση της οικονομίας αλλά δε θέλει και πολύ στην πρώτη στραβή να του τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

December 3, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin

Τι θέλει ο Γιώργης στην Ουάσιγκτον;

admin

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στα καλυτερά του

admin

Η elite των επενδυτών

admin

Πάτησαν και το φρούριο των 5000 μονάδων

admin

Τα χάπια μου

admin

Καλαμπόκι: Επιτέλους στη φυσιολογική ζώνη διακύμανσης

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πανίσχυρα και χρυσοφόρα τα assets που διαθέτει

admin

ΕΚΤΕΡ: Με ισχυρό άλμα στα μεγέθη της

admin