Image default
Πολιτική

Σκρέκας: Το επόμενο διάστημα νέα κίνητρα, για την εξωστρεφή βιομηχανία και μεταποίηση

Σκρέκας: Το επόμενο διάστημα νέα κίνητρα, για την εξωστρεφή βιομηχανία και μεταποίηση

Σκρέκας: Το επόμενο διάστημα νέα κίνητρα, για εξωστρεφή βιομηχανία- μεταποίηση

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «έχουν να γίνουν πολλά ακόμη, στον κλάδο κυκλικής οικονομίας» και πρόσθεσε ότι η βιομηχανία της Ελλάδας είναι σημαντική για την οικονομική ανάπτυξη που θα φέρει θεσεις εργασίας και ευημερία.

Το επόμενο διάστημα θα στηρίξουμε με νέα κίνητρα την εξωστρεφή βιομηχανία και μεταποίηση, που θα ενσωματώνει έρευνα, καινοτομία και τεχνολογία και θα διασυνδέεται με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου GES2023.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «έχουν να γίνουν πολλά ακόμη, στον κλάδο κυκλικής οικονομίας» και πρόσθεσε ότι η βιομηχανία της Ελλάδας είναι σημαντική για την οικονομική ανάπτυξη που θα φέρει θεσεις εργασίας και ευημερία.

Όπως είπε, «είναι μύθος ότι η Ελλάδα δεν παράγει. Παράγει, ίσως όχι σε μεγάλες ποσότητες, αλλά παράγει τα πάντα και στοχεύουμε να μπούμε με έμφαση στην παραγωγή πρώτων υλών, εξοπλισμού και μηχανημάτων για να απεξαρτηθούμε από τις εισαγωγές».

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη: «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την Ελλάδα, καθώς έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση από μαύρο πρόβατο, αλλά ακόμη δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Χρειαζόμαστε πολλά χρόνια με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Επιπλέον υπογράμμισε πως το να ακολουθεί και να ενσωματώνει μια εταιρεία, τους κανόνες ESG, αυτό την κάνει πιο ανταγωνιστική, καθώς ο καταναλωτής είναι διατεθημένος να αγοράσει από εταιρείες που σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, Νικήτας Ποθουλάκης, υπογράμμισε την σημασία που δίνει η εταιρεία στα κριτήρια ESG, αλλά και στο κομμάτι της πρωτογενούς παραγωγής, με τη στήριξη και την εκπαίδευση των αγροτών.

Τα κριτήρια ESG, δηλαδή η βιώσιμη ανάπτυξη, μαζί με την ενσυναίσθηση των ίδιων των βιομηχανιών, αποτελούν τον πυρήνα των δράσεών τους που τις κάνουν να έρθουν κοντά στον καταναλωτή, όπως σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Παναγιώτης Μούργος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας TEXAN ΑΒΕΕ, απένειμε τα εύσημα στην κυβέρνηση και στον υπουργό, διότι , όπως είπε, έχει δημιουργηθεί ένα σημαντικό επενδυτικό θεσμικό πλαίσιο για την ανακύκλωση στη χώρα μας. Υπογράμμισε ότι η κυκλική οικονομία προσφέρει πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες καλά αμειβόμενων πράσινων θέσεων εργασίας και υπενθύμισε ότι ήδη υλοποιείται η δέσμευση της Texan Envipco για τη δημιουργία 1.000 νέων πράσινων θέσεων εργασίας μέχρι το 2026.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος στην Kleemann Ελλάς ΑΕ, Κωνσταντίνος Κουκούντζος, αναφέρθηκε στη σημασία που πρέπει να δίνει μία εταιρεία στην υιοθέτηση κριτηρίων ESG και πώς αυτά συνδυάζονται με στοχευμένη επέκταση της παραγωγικής δυνατότητας και εξοπλισμού.

- -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με Ινδούς βιομήχανους – Στα σκαριά η ίδρυση ελληνο-ινδικού εμπορικού επιμελητηρίου

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει πια, λαμπρό το μέλλον της συνεργασίας με την Ινδία

admin

Τσιόδρας: Έρχεται αυστηρότερο πλαίσιο για τις ελληνοποιήσεις προϊόντων

admin

Πανηγυρισμοί για την πρώτη πτήση του τουρκικού μαχητικού KAAN

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν θα ψηφίσουμε το νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Σε κλίμα διχασμού και καχυποψίας ξεκινά το συνέδριο – Τα νέα όργανα, τα στρατόπεδα και ο ρόλος Παππά

admin

Η «εμπλοκή» στον ΣΥΡΙΖΑ, η διέξοδος μέσω συνεδρίου και η αντεπίθεση της Νέας Αριστεράς 

admin

Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον νέο Ποινικό Κώδικα – Οι βασικές αλλαγές

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ικανοποίηση, συμφωνίες και θερμό κλίμα στην επίσκεψη στην Ινδία

admin

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Το παρασκήνιο της ένταξης στη Νέα Αριστερά – Πρώτη πρόκληση η πανελλαδική συνδιάσκεψη

admin

Χρήστος Σπίρτζης: Δεν γίνεται να συνεχίσει έτσι ο Κασσελάκης – Προκαλεί συνεχώς εσωστρέφεια

admin

Βουλή: Αντιδράσεις για τη φράση του Στυλιανίδη «η μισή Κύπρος είναι τουρκική» – Ήταν σε εισαγωγικά απαντά ο ίδιος

admin