Image default
Τοις Μετρητοίς

Intralot: Τα καλύτερα νέα τα έχει αφήσει για το 2024

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση της Intralot (ΙΝΛΟΤ) προς την πρώτη διαγραμματική περιοχή αντίστασης των 1,24 με 1,30 ευρώ ή ένα +35% από το χθεσινό κλείσιμο των 0,96 ευρώ. Η τελευταία τώρα ανοδική κίνηση από τα 0,60 στο 1 ευρώ μπορεί σε κάποιους να φαίνεται υπερβολικά μεγάλη ανοίγοντας έτσι την πόρτα αποβίβασης για να αδράξουν το εντυπωσιακό +65% αλλά η αλήθεια είναι ότι η Intralot  και θεμελιωδώς αλλά και διαγραμματικά  μόλις τώρα ξεκινάει το ταξίδι της και η ζώνη των 0,95 με 1 ευρώ είναι απλώς το πρώτο σκαλοπάτι στον ανηφορικό δρόμο  που θα ακολουθήσει η μετοχή το 2024.

Μετά μάλιστα και την επιτυχή ολοκλήρωση του retail bond που θα εκδώσει, ύψους 130 εκατ. ευρώ, στις αρχές του νέου έτους η πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη Intralot θα ανοίξει το δρόμο για νούμερα που το 1 ευρώ θα ωχριά μπροστά τους.

Το έχουμε αναφέρει άλλωστε σε προηγούμενη ανάλυση ότι η μείωση του καθαρού δανεισμού και η  διαμόρφωση του λόγου Net Debt / EBITDA  (καθαρός δανεισμός προς EBITDA) στην περιοχή του 2x είναι το τέλειο συστατικό στη συνταγή που μπορεί να προκαλέσει ένα άμεσο re-rating εξακοντίζοντας τη κεφαλαιοποίηση της Intralot.

 Ο όμιλος μάλιστα φαίνεται να έχει αφήσει τα καλύτερα νέα για το επόμενο έτος. Από τη θυγατέρα Intralot US και την καταπληκτική χρονική συγκυρία που έχει μπροστά της με το χτύπημα των μεγάλων συμβολαίων διαχείρισης λοταρίας από τις 16 πολιτείες συνολικής αξίας άνω των 650 εκατ. δολαρίων και την πολυαναμενόμενη είσοδό της στη Wall Street έως και τη «αρπαγή» των επερχόμενων διαγωνισμών μαμούθ σε Αυστραλία, Βραζιλία και Ν. Αφρική. Καταλαβαίνεται φυσικά ότι κάθε νέο συμβόλαιο που θα ανακοινώνεται θα σπρώχνει όλο και ψηλότερα τη τιμή της μετοχής.

Στα υπόψιν από την ανακοίνωση του φετινού 9μήνου η εκτίναξη του περιθωρίου EBITDA επί των πωλήσεων στο 36,1% από 29,2% που ήταν στην αντίστοιχη περσινή περίοδο, τα ετησιοποιημένα (LTM) κέρδη EBITDA που έχουν πλέον ξεπεράσει τα 135 εκατ. ευρώ και η σημαντική αύξηση κατά +65,8% των κερδών προ φόρων και τόκων στα 32,1 εκατ. ευρώ από τα 19,4 εκατ. ευρώ του περσινού 9μήνου.

 Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ισχυρή επίδοση που πέτυχε η Intralot στη Τουρκία με τα έσοδά της να είναι αυξημένα κατά +77,1% ή + 16 εκατ. ευρώ λόγω του Bilyoner που όλο και μεγαλώνει με τη βοήθεια της online ανάπτυξης.  Και αυτό το πολύ θετικό αποτέλεσμα με μια τουρκική λίρα που έχει υποτιμηθεί κατά 60,6% σε σχέση με το ευρώ. Φυσικά μια σταθεροποίηση του νομίσματος στο 2024 μόνο θετικά νέα μπορεί να φέρει για τον όμιλο.

Επίσης πολύ κερδισμένος μπορεί να εμφανιστεί ο όμιλος από την εκλογή του νέου προέδρου Χαβιέρ Μιλέι στην Αργεντινή μιας που αν σταθεροποιηθεί το νόμισμα πόσο μάλλον αν  δολαριοποιηθεί   θα αναδείξει στο μέγιστο την πολύ καλή πορεία της Intralot στην εν λόγω χώρα όπου τα αποτελέσματα του 9μήνου φανερώνουν στο τοπικό νόμισμα μια αύξηση +120,9% σε ετήσια βάση.

Επανερχόμενοι στη διαγραμματική ανάλυση εντοπίζουμε τη μετοχή να έχει έρθει φυσιολογικά  λίγο πίσω από το κατώφλι του ορίου του 1 ευρώ σχηματίζοντας μια βραχυχρόνια βάση αγοραστών στα 0,96 με 0,93 ευρώ. Η βάση αυτή όσο «γεμίζει» με μεγάλους όγκους συναλλαγών δίχως την επιβεβαιωμένη διάσπασή της τόσο θα ετοιμάζει το επόμενο ανοδικό στάδιο προς την  στρατηγικής σημασίας περιοχή αντίστασης των 1,24 με 1,30 ευρώ.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

December 6, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Όλα ανθηρά στη Στοά των “Bulls”

admin

Intracom: Η μαεστρία των market maker

admin

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

admin

Ιστορική η στιγμή για τον όμιλο της Lavipharm

admin

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin

Τι θέλει ο Γιώργης στην Ουάσιγκτον;

admin

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στα καλυτερά του

admin

Η elite των επενδυτών

admin

Πάτησαν και το φρούριο των 5000 μονάδων

admin