Image default
Τοις Μετρητοίς

Lavipharm: Κοιτώντας πλέον δυνατά μπροστά

Το καμπανάκι έναρξης της σημερινής συνεδρίασης θα χτυπήσει η διοίκηση της Lavipharm (ΛΑΒΙ) στο Ελληνικό Χρηματιστήριο περνώντας έτσι συμβολικά και το ηχηρό μήνυμα της αναγέννησής της.

Η ιστορική αυτή φαρμακοβιομηχανία που ιδρύθηκε το 1911 κατάφερε μέσα από την περσινή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως των 58 εκατ. ευρώ   και την πραγματοποίηση  σημαντικών στοχευμένων επιχειρηματικών κινήσεων όχι απλώς να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο αλλά και να θέσει τα ισχυρά οικονομικά θεμέλια για το μέλλον της.

Ο όμιλος μάλιστα πρόσφατα συνεχίζοντας να αποδεικνύει και έμπρακτα τις ισχυρές επιθετικές  διαθέσεις αναπτυξιακής μεγέθυνσής του προχώρησε στην  εξαγορά των δύο αναλγητικών φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid N® και Lonalgal® από  τη Boehringer Ingelheim International GmbH  προσθέτοντας έτσι δύο ακόμα πολύ γνωστά και προσοδοφόρα φάρμακα στη λίστα των φαρμακευτικών προϊόντων της ανεβάζοντας σημαντικά τα ετήσια έσοδά της κατά το 2024 (οι ιστορικές ετήσιες πωλήσεις είναι της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ).

Ο όμιλος έχει αφήσει τα καλύτερα νέα για το 2024 με την απόκτηση και άλλων στρατηγικών για τα οικονομικά της μεγέθη φάρμακα και φυσικά την έναρξη της εμπορικής διανομής των προϊόντων ιατρικής κάνναβης μέσω της συνεργασίας με τη TIKUN Europe.

Προσοχή γιατί αυτή η επιχειρηματική κίνηση με τα προϊόντα κάνναβης μπορεί να αλλάξει πλήρως τα οικονομικά δεδομένα της Lavipharm καθώς  απευθύνεται σε μια άκρως αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή αγορά ιατρικής κάνναβης που αποτιμάται σε 4,96 δισ. δολάρια και εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 13,37 δισ. δολάρια μέχρι το 2027.

Λίγο λοιπόν να φυσήξει ούριος άνεμος προς την Παιανία  τα 120 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση ίσως αποδειχθούν πολύ λίγα για την έντονα αναπτυσσόμενη  αυτή ιστορική και μόνη εισηγμένη φαρμακοβιομηχανία στο Χρηματιστήριο.

Διαγραμματικά  εντοπίζουμε τη μετοχή να «χωνεύει» τελευταία τις πωλήσεις λίγο πάνω από τη ζώνη των 0,70 με 0,68 ευρώ και να ετοιμάζεται μετά και την ολοκλήρωση του πλαγιοσταθεροποιητικού σχηματισμού να περάσει με δύναμη από τα προηγούμενα υψηλά του περασμένου Ιουλίου στα 0,78 ευρώ κινούμενη προς το επόμενο μεσοπρόθεσμο επίπεδο τιμών αντίστασης των 0,94 με 1 ευρώ.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

December 6, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin

Τι θέλει ο Γιώργης στην Ουάσιγκτον;

admin

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στα καλυτερά του

admin

Η elite των επενδυτών

admin

Πάτησαν και το φρούριο των 5000 μονάδων

admin

Τα χάπια μου

admin

Καλαμπόκι: Επιτέλους στη φυσιολογική ζώνη διακύμανσης

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πανίσχυρα και χρυσοφόρα τα assets που διαθέτει

admin

ΕΚΤΕΡ: Με ισχυρό άλμα στα μεγέθη της

admin