Image default
Τοις Μετρητοίς

Τράπεζες: Στο όριο των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ

Μια ανάσα από τη συνολική κεφαλαιοποίηση των 20 δισ. ευρώ, για την ακρίβεια στα 19,995 δισ. ευρώ, βρίσκονται οι 6 εισηγμένοι τραπεζικοί οίκοι με τη Eurobank να συνεχίζει να κατέχει  τη μεγαλύτερη με 5,964 δισ. ευρώ. Είναι μια περιοχή  που όπως και παλιότερα έτσι και τώρα θέλει το χρόνο της για να διασπαστεί ανοδικά και να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Στο Τραπεζικό Δείκτη, παρά το γεγονός ότι δεν εμπεριέχει «ακόμα» στη σύνθεσή  του την Optima και την Attica, η προαναφερόμενη περιοχή αποτυπώνεται διαγραμματικά στη ζώνη που απλώνεται πάνω από τις 1080 μονάδες, με τις 1118 μονάδες να αποτελούν τα υψηλά του περασμένου Ιουλίου. Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά με το που δείκτης πάτησε το πόδι του λίγο πάνω από τις 1080 μονάδες ενεργοποιήθηκαν εντολές πωλήσεων με αποτέλεσμα τη βραχυχρόνια πτωτική πορεία που έχει πάρει στις 3 τελευταίες συνεδριάσεις χάνοντας το μικρό πάτημα στήριξης, που υπήρχε στις 1045 μονάδες.

Για τη συνέχεια τώρα ο δείκτης αν δηλώσει αδυναμία επαναδιαπραγμάτευσης πάνω κυρίως από τις 1064 μονάδες θα πάει να δοκιμάσει πτωτικά τα Keltner Channel των 21 ημερών στη ζώνη διαπραγμάτευσης των 1012 με 995 μονάδων ή έως και ένα -4% από το χθεσινό κλείσιμο των 1035 μονάδων. Η υγιή αυτή διορθωτική κίνηση θα φανερώσει και τη συνέχεια στη κίνηση του Τραπεζικού Δείκτη μιας που κάπου πάνω στα Keltner αναμένεται η αναστροφή της κίνησης σε έντονη ανοδική με πρώτο στόχο τη διάλυση των προηγούμενων υψηλών και τράβηγμα  προς τις 1200 μονάδες. Ο χαρακτηρισμός  ως υγιή είναι γιατί στην περίπτωση που όντως εκδηλωθεί θα φτάσει έως και το ανώδυνο τασικά Fibonacci Retracement του 38,2% της τελευταίας ανοδικής κίνησης από τα χαμηλά της 9ης του Οκτώβρη.

Από τον εν λόγω τοπικό πυθμένα της αγοράς όπου και γράφτηκαν τα χαμηλά των τελευταίων επτά μηνών ο Γενικός Δείκτης σημείωσε μια άνοδο της τάξης του +13,1% η Attica Bank είχε αρνητική απόδοση  -6,17%, η πρωτοεμφανιζόμενη Optima Bank ένα +7,40%, η Eurobank ένα +16,35%, η Πειραιώς +19,75%, η Εθνική +20,85% και η Alpha ξεχώρισε με ένα +28,50%.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

December 8, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Όλα ανθηρά στη Στοά των “Bulls”

admin

Intracom: Η μαεστρία των market maker

admin

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

admin

Ιστορική η στιγμή για τον όμιλο της Lavipharm

admin

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin

Τι θέλει ο Γιώργης στην Ουάσιγκτον;

admin

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στα καλυτερά του

admin

Η elite των επενδυτών

admin

Πάτησαν και το φρούριο των 5000 μονάδων

admin