Image default
Τοις Μετρητοίς

Attica Bank: Πρωτόγνωρα δυναμικά πατήματα για τη μελλοντική πορεία της

Στην  Attica Bank (ATT) συντελείται το τελευταίο χρονικό διάστημα μια τέτοια συθέμελη αλλαγή ανασύνταξης των θεμελιωδών στοιχείων της που μας έχει θέσει σε επενδυτική εγρήγορση μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank κυρία Ελένη Βρεττού φαίνεται μέχρι στιγμής όχι μόνο να καταφέρνει το ακατόρθωτο βελτιώνοντας τα οικονομικά δεδομένα του τραπεζικού οίκου αλλά να δίνει και πρωτόγνωρα δυναμικά πατήματα για τη μελλοντική πορεία του μέσω θετικών ενδείξεων όπως για παράδειγμα της πιστωτικής επέκτασης στο 9μηνο κατά +13,1%  που προέρχεται από την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι γνώστες δε του τραπεζικού γίγνεσθαι  χαρακτηρίζουν  ως άθλο το γύρισμα σε καθαρή κερδοφορία στο 9μηνο της τάξεως των 17 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μάλιστα και  αυξητικό ρυθμό  των καταθέσεων στα 3 δισ. ευρώ.  Το διάγραμμα προς το παρόν δεν έχει δώσει και ιδιαίτερα σημάδια ανοδικής ανάτασης καθώς πιέζεται από το καθοδικό στροφέα “W’ προς το όριο στήριξης των 10 ευρώ.

Η μετοχή όμως μπαίνει από εδώ και έπειτα στο επενδυτικό focus μιας που πλησιάζει η ώρα της συνένωσης των δυνάμεων Attica Bank – Παγκρήτιας και της  Thrivest Holding με μετόχους τον  Αλέξανδρο Εξάρχου, Δημήτρη Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

December 8, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Όλα ανθηρά στη Στοά των “Bulls”

admin

Intracom: Η μαεστρία των market maker

admin

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

admin

Ιστορική η στιγμή για τον όμιλο της Lavipharm

admin

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin

Τι θέλει ο Γιώργης στην Ουάσιγκτον;

admin

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στα καλυτερά του

admin

Η elite των επενδυτών

admin

Πάτησαν και το φρούριο των 5000 μονάδων

admin