Image default
Ευρώπη

Αυτόματα ταμεία: Γιατί αμφισβητείται η χρησιμότητά τους

Η Dollar General έρχεται να προστεθεί στον αυξανόμενο κατάλογο των αλυσίδων λιανικής που αντιστρέφουν την πορεία τους όσον αφορά την τεχνολογία των αυτόματων ταμείων, όπως σημειώνει το CNN.

«Είχαμε αρχίσει να βασιζόμαστε υπερβολικά φέτος στα αυτόματα ταμεία στα καταστήματά μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Dollar General Todd Vasos την Πέμπτη σε μια κλήση για τα κέρδη. «Θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε το self-checkout ως δευτερεύον μέσο ελέγχου, όχι ως κύριο».

Η Dollar General είχε επεκτείνει επιθετικά τα αυτόματα ταμεία, προσθέτοντας τα σε περισσότερα από το 50% των περίπου 19.000 καταστημάτων της. Η εταιρεία τοποθέτησε επίσης πιλοτικά καταστήματα μόνο με αυτόματα ταμεία. Όπως και άλλοι λιανοπωλητές, η Dollar General στοιχημάτισε ότι τα αυτόματα ταμεία θα μείωναν το κόστος εργασίας της και θα επιτάχυναν την ολοκλήρωση του checkout για τους πελάτες.

Ωστόσο, η εταιρεία αναθεώρησε την στρατηγική της για τα αυτόματα ταμεία προκειμένου να βελτιώσει τις πωλήσεις και να μειώσει τις απώλειες εμπορευμάτων, που περιγράφεται ως «συρρίκνωση». Η συρρίκνωση περιλαμβάνει κλοπές, κατεστραμμένα προϊόντα, διοικητικά λάθη, ηλεκτρονική απάτη και άλλους παράγοντες.

Η συρρίκνωση αποτελεί αυξανόμενο πρόβλημα για τους εμπόρους λιανικής πώλησης, οι οποίοι κατηγορούν τις κλοπές καταστημάτων για την αύξηση των απωλειών και ζητούν αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις.Αλλά οι στρατηγικές αυτόματων ταμείων των λιανοπωλητών έχουν επίσης συμβάλει στα προβλήματα συρρίκνωσης. Οι λιανοπωλητές χάνουν περισσότερες πιθανές πωλήσεις με το αυτόματο ταμείο από ό,τι οι ταμίες πλήρους εξυπηρέτησης, τόσο από εσκεμμένες κλοπές καταστημάτων όσο και από ειλικρινή λάθη.

Μια μελέτη σε λιανοπωλητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες διαπίστωσε ότι οι εταιρείες με διαδρόμους αυτόματων ταμείων και εφαρμογές είχαν ποσοστό απωλειών περίπου 4%, υπερδιπλάσιο του μέσου όρου του κλάδου.

Η Dollar General είναι η τελευταία εταιρεία που υπαναχωρεί από την ιδέα του self checkout.

Η Booths, μια βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, δήλωσε ότι καταργεί τα αυτόματα ταμεία σε όλα εκτός από δύο από τα 28 καταστήματά της. Η Walmart αφαίρεσε τα μηχανήματα αυτόματης πληρωμής σε ορισμένα καταστήματα στο Νέο Μεξικό νωρίτερα φέτος. Η ShopRite τα απέσυρε σε ένα κατάστημα στο Delaware μετά από παράπονα πελατών.

Σχετικα αρθρα

To Reddit θα περάσει το κατώφλι του χρηματιστηρίου

admin

Οι κρίσεις στοίχισαν στη Γερμανική οικονομία 545 δισ. ευρώ

admin

Τουρκία: Σταθερά τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από 8 μήνες

admin

Πρόστιμα ύψους 1 εκατ. ευρώ για παραβιάσεις στα γαλακτοκομικά προϊόντα

admin

Με εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους έχει προμηθεύσει το Ιράν τη Ρωσία

admin

Rolls-Royce: Υπερδιπλασιασμός κερδών το 2023 – Άλμα 8% για τη μετοχή

admin

Nvidia: Νέο ράλι για τη μετοχή μετά την απογείωση εσόδων και κερδών

admin

Nvidia: Άλμα 769% στα κέρδη και 265% στα έσοδα τριμήνου με ώθηση από την AI

admin

Σαουδική Αραβία: Φαραωνικά οράματα που αναγκάζουν το βασίλειο να δανειστεί (φωτό – βιντεο)

admin

Διακήρυξη της Αμβέρσας: Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Βιομηχάνων για την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας

admin

Ουκρανία: Οργή Ζελένσκι για τους Πολωνούς αγρότες που αποκλείουν συνοριακά περάσματα

admin

Η εκρηκτική άνοδος Shein και Temu «ταράζει» τις παγκόσμιες αερομεταφορές

admin