Image default
Τοις Μετρητοίς

Πετρέλαιο: Πωλητές πολλοί, αγοραστές λίγοι

Πετρέλαιο: Πωλητές πολλοί, αγοραστές λίγοι

Παρά την ανακοίνωση νέων περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου από τον OPEC+ το συμβόλαιο του WTI Crude Oil (CL) δεν μπόρεσε να τραβήξει χειρόφρενο στη κατηφορική κλίση που έχει πάρει στις τελευταίες επτά εβδομάδες με αποτέλεσμα να περάσει κάτω και από τα 70 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο μεταξύ ενώ το καρτέλ  της Σαουδικής Αραβίας, της Ρωσίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ιράκ, του Κουβέιτ, του Καζακστάν, της Αλγερίας και άλλων που αντλεί το 40% του παγκόσμιου πετρελαίου προσπαθεί να αποτρέψει τη δημιουργία πλεονάσματος αργού στην παγκόσμια αγορά που θα οδηγούσε σε περαιτέρω μείωση της τιμής έρχεται το υπόλοιπο 60%, μέσα σε αυτούς φυσικά και οι Αμερικάνοι, που αυξάνουν συνεχώς την παραγωγή ρίχνοντας έτσι στα βράχια τις όποιες περικοπές του OPEC+.

Διαγραμματικά το συμβόλαιο αν δεν μπορέσει να επανακτήσει στις επόμενες μέρες την περιοχή των 72,50 με 73,25 δολαρίων τότε θα πρέπει να αναμένουμε  και νέα βύθιση της τιμής θέτοντας ως πρώτο στόχο τη σαθρή στήριξη στα 66 δολάρια.

Κάτω από εκεί έχει αρχίσει και μας «χαιρετάει» το επίπεδο των 62,50 δολαρίων.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

December 10, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Όλα ανθηρά στη Στοά των “Bulls”

admin

Intracom: Η μαεστρία των market maker

admin

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

admin

Ιστορική η στιγμή για τον όμιλο της Lavipharm

admin

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin

Τι θέλει ο Γιώργης στην Ουάσιγκτον;

admin

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στα καλυτερά του

admin

Η elite των επενδυτών

admin

Πάτησαν και το φρούριο των 5000 μονάδων

admin