Image default
Τοις Μετρητοίς

Το κάρμα του Μητσοτάκη και το ντεμαράζ του Γερμανού

Το κάρμα του Μητσοτάκη και το ντεμαράζ του Γερμανού

Και εκεί που οδηγούσαν τη κούρσα οι αμερικανικοί δείκτες και αναμέναμε να κόψουν πρώτοι το νήμα των νέων ιστορικών υψηλών ήρθε από πίσω με ένα καταπληκτικό ντεμαράζ ο Γερμανός και άρπαξε την πρωτιά σπάζοντας έτσι την παράδοση.

Ο δείκτης λοιπόν του γερμανικού χρηματιστηρίου DAX 40 προσπέρασε το ιστορικό ρεκόρ των 16530 μονάδων που είχε γράψει στα τέλη Ιουλίου τρέχοντας πλέον προς το ψυχολογικό όριο των 17000 μονάδων. Και να φανταστείτε ότι σύμφωνα με τους αναλυτές και λόγω της πολυδιαφημιζόμενης ύφεσης στη γερμανική οικονομία ήταν ο πλέον επίφοβος στις όποιες καθοδικές εφορμήσεις.

Η πιο αποφασιστική κίνηση έγινε στο διήμερο 13 – 14 Νοεμβρίου με την αρπαγή της ισχυρής περιοχής αντίστασης των 15600 μονάδων. Την ίδια ακριβώς περίοδο, αν θυμάμαι καλά, είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι δυνατόν να απελευθέρωσε μια τέτοια έντονη θετική ενέργεια ο πρωθυπουργός μας;

Λέτε να άλλαξε το κάρμα; Να μεταβλήθηκαν οι συσχετισμοί  δυνάμεων στο Γιν και το Γιανγκ;

Αν έχει γίνει πάντως κάτι τέτοιο τότε τα νέα είναι πολύ θετικά για το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Συνεχίζοντας στη διαγραμματική ανάλυση εντοπίζουμε το DAX 40 στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών να έχει δημιουργήσει στις τελευταίες 35 μέρες ένα ισχυρό ανοδικό κύμα δίνοντας μια απόδοση από τα χαμηλά της τάξης του +15%.

Στην περίπτωση τώρα που ο δείκτης δεν δηλώσει κόπωση τότε θα πρέπει να αναμένουμε στη λήξη του έτους να γράφει το 17 μπροστά. Τώρα περιδιαβαίνει τις 16794 μονάδες.

Χορηγοί της ανόδου σε νέα ιστορικά υψηλά είναι σε μηνιαίες αποδόσεις η SIEMENS AG (SIE) με 24,3%, η ADIDAS AG (ADS) με 14,60% RWE AG (RWE) με 12%, η DAIMLER TRUCK (DTG) +13,50% και η SAP (SAP) με 11,80%.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

December 10, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Όλα ανθηρά στη Στοά των “Bulls”

admin

Intracom: Η μαεστρία των market maker

admin

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

admin

Ιστορική η στιγμή για τον όμιλο της Lavipharm

admin

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin

Τι θέλει ο Γιώργης στην Ουάσιγκτον;

admin

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στα καλυτερά του

admin

Η elite των επενδυτών

admin

Πάτησαν και το φρούριο των 5000 μονάδων

admin