Image default
Τοις Μετρητοίς

Wall Street: Bulls σε πλήρη επίθεση

Ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 συλλαμβάνεται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών να φλερτάρει επικινδύνως με την σημαντική περιοχή αντίστασης των 4600 μονάδων.

Είναι ένα επίπεδο που ο δείκτης δεν πρέπει να «κολλήσει» γιατί σέρνει μαζί του και άλλες τρεις τοπικές κορυφές που έλαβαν χώρα το Φλεβάρη του 2022, το Μάρτη του 2022 και πρόσφατα τον Ιούλιο του 2023. Σχηματισμός και τέταρτης τοπικής κορυφής στην εν λόγω περιοχή δεν θα ήταν και τόσο ευχάριστη για το στρατόπεδο των “Bulls”.

Για αυτό ακριβώς το λόγο ζητείται ένα ισχυρό πέρασμα πάνω από εκεί ώστε να ανοίξει το έδαφος για την είσοδο του δείκτη στη ζώνη όπου έχουν καταγραφεί τα ιστορικά υψηλά ανάμεσα στις 4775 με 4820 μονάδες.

Το θετικό με τις εταιρείες που απαρτίζουν το δείκτη είναι ότι υπάρχει τελευταία μια διαδοχή ανοδικών δυνάμεων από τις τεχνολογικές στους υπόλοιπους κλάδους.

Έτσι μπορεί η Apple (AAPL) να έχει μηνιαία απόδοση της τάξης του +8,5% αλλά στο χορό έχουν μπει και άλλοι κολοσσοί όπως  η Blackstone (BX) με +16%, η Home Depot (HD) με +10,8%,  η 3M (MMM) με +11%, η United Parcel Service (UPS) με +10,60% ακόμα και η General Motors (GM) με ένα +16,3%.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

December 10, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Όλα ανθηρά στη Στοά των “Bulls”

admin

Intracom: Η μαεστρία των market maker

admin

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

admin

Ιστορική η στιγμή για τον όμιλο της Lavipharm

admin

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin

Τι θέλει ο Γιώργης στην Ουάσιγκτον;

admin

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στα καλυτερά του

admin

Η elite των επενδυτών

admin

Πάτησαν και το φρούριο των 5000 μονάδων

admin