Image default
Τοις Μετρητοίς

Mytilineos: Δεν τον “χωράει” με τίποτα η τωρινή κεφαλαιοποίηση

Ο όμιλος Mytilineos (ΜΥΤΙΛ)  μετά και την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Imerys Βωξίτες καθίσταται  ο μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη στην Ευρώπη ενώ ταυτόχρονα καθετοποιείται περαιτέρω και πλήρως αυξάνοντας την ετήσια παραγωγική του δυναμικότητα σε σημείο τέτοιο που να τοποθετεί την Ελλάδα στις δώδεκα μεγαλύτερες χώρες παραγωγής αλουμίνας παγκοσμίως (!).

Ο  Mytilineos έχει αναρριχηθεί  στη “Top list” των κορυφαίων συγκροτημάτων μεταλλουργίας στο κόσμο και όσο και αν κάποιοι κωφεύουν η τωρινή κεφαλαιοποίηση των 5  δισ. ευρώ δεν τον «χωράει». Ο όμιλος έχει πλέον άλλο παγκόσμιο αποτύπωμα.

Είναι σα να προσπαθούμε να του φορέσουμε παπούτσι νούμερο 36 σε πόδι νούμερο 47Δεν μπαίνει με τίποτα βρε αδερφέ.

Κάτι ανάλογο με το νούμερο συμβαίνει και  με τη τιμή σε ευρώ που έχει αυτή τη στιγμή η μετοχή του ομίλου.

Δεν είναι δυνατόν η τιμή της μετοχής να μείνει στα τωρινά επίπεδα. Και μιλάμε μόνο για το κλάδο μεταλλουργίας γιατί αν βάλουμε μέσα το κλάδο ενέργειας και το κλάδο των κατασκευών τότε ο όμιλος θα πρέπει να φοράει το ίδιο νούμερο που έχει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δηλαδή το… 53.

Επίσης μεγάλη επενδυτική προσοχή χρειάζεται από δω και πέρα  και η παραγωγή κρίσιμων πρώτων υλών όπως είναι το γάλλιο και το σκάνδιο καθώς  υπάρχουν πραγματικά απίστευτες προοπτικές ανάπτυξης σε σημείο μάλιστα που ακόμα και το 53 θα είναι μικρό νούμερο.

Στη διαγραμματική τώρα ανάλυση  η μετοχή φαίνεται  να τροφοδοτείται με τα τελευταία ανοδικά καύσιμα ώστε να μπορέσει να κινηθεί προς την περιοχή των 42 με 45,50 ευρώ.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της Πέμπτης  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

December 25, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Ο S&P 500 γράφει πλέον ιστορία

admin

Cenergy Holdings: Οι 3 συνθήκες που οδηγούν στα €10

admin

Εβροφάρμα: Με μεγάλη δύναμη πολλαπλασιασμού της κερδοφορίας της

admin

Τώρα ξεκινάει το πάρτι στις κατασκευαστικές

admin

Όλα ανθηρά στη Στοά των “Bulls”

admin

Intracom: Η μαεστρία των market maker

admin

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

admin

Ιστορική η στιγμή για τον όμιλο της Lavipharm

admin

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin