Image default
Οικονομία

Προσκλητήριο της Ελλάδας σε Ινδούς τουρίστες και σχέδια για απευθείας αεροπορική σύνδεση

Σε μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες αγορές εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο θα αναδειχθεί τα επόμενα χρόνια η Ινδία, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών του ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα. Η προσέγγιση από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της ινδικής αγοράς ανοίγει τον δρόμο για την αποκόμιση ωφελειών και στον τουρισμό, χωρίς ωστόσο ακόμη να υπάρχουν απτά αποτελέσματα.

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας – Ινδίας θα παίξει σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, μια ομάδα Ινδών αντιπροσώπων του τουρισμού επισκέφθηκε, προσκεκλημένη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, την Αθήνα, με σκοπό τη γνωριμία τους με τον προορισμό, την προώθηση της Αθήνας στην ινδική αγορά και την ενίσχυση των σχέσεων τουριστικών φορέων και οργανισμών των δύο πλευρών, με απώτερο στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών.

Το ταξίδι εξοικείωσης των Ινδών αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το «This is Athens – Convention & Visitors Burea» και την υποστήριξη της Gulf Air.

Συγκεκριμένα, η ομάδα περιελάμβανε δέκα κορυφαίους πράκτορες ταξιδιών που ειδικεύονται στην ινδική αγορά FIT τουρισμού και ειδικότερα στον πολυτελή τουρισμό, MICE, στον τουρισμό αναψυχής και στις γαμήλιες εκδηλώσεις, καθώς και τέσσερα μέλη του ινδικού τουριστικού Τύπου.

«Η ενίσχυση των σχέσεων με την ινδική αγορά», αναφέρει η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου, «αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Αθήνα και το αεροδρόμιο, καθώς φέτος η επιβατική κίνηση καταγράφει υψηλά νούμερα στο σύνολο των κυριότερων διεθνών γεωγραφικών αγορών μας».

Σημειώνεται ότι η Gulf Air συνδέει την Αθήνα με το Μπαχρέιν με 10 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα και μέσω Μπαχρέιν την Αθήνα με έναν σημαντικό αριθμό ινδικών προορισμών. Να σημειωθεί ότι ο τομέας των εξερχόμενων ταξιδιών της Ινδίας γνωρίζει ήδη σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Ο αριθμός των Ινδών ταξιδιωτών στο εξωτερικό έφτασε τα περίπου 27 εκατ. το 2019, αυξανόμενος κατά 9% ετησίως κατά την περίοδο 2011-19.

Η αγορά εξερχόμενων ταξιδιών της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 11%, για να ξεπεράσει τα 44 δισ. δολάρια έως το 2032, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του κλάδου.

Τέλος, οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Air India, η Vistara και η IndiGo, ξεκινούν νέες απευθείας διεθνείς πτήσεις από τη χώρα.

Σχετικα αρθρα

Θ. Σκυλακάκης: Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ηλεκτρικής επάρκειας των νησιών και της Κρήτης

admin

Θεοχάρης: Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, αλλά δεν θα χαριστούμε και σε κανέναν

fastpath

Γουίλιαμς (Fed): Έχουμε δρόμο μέχρι να φτάσει ο πληθωρισμός στο 2%

fastpath

admin

Πότε βγαίνει στον «αέρα» η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ με νέες υπηρεσίες

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6,1% στις εγγραφές νέων επιχειρήσεων το 2023

admin

Τουρισμός: Ισχυρή η ζήτηση για Airbnb σε «άγνωστους» προορισμούς

admin

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Μειώσεις επιτοκίων όταν επιβεβαιωθεί ότι ο πληθωρισμός πέφτει στο 2%

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Ντεμπούτο για 112 χιλιάδες επιχειρήσεις το 2023

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν οι οικοδομικές άδειες τον Νοέμβριο

admin

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ) για επιτόκια: Χρειαζόμαστε ακόμα χρόνο για μειώσεις

admin

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πληρωμές 185,9 εκατ. ευρώ την Πέμπτη 29/2 για τον Φεβρουάριο

admin