Image default
Τοις Μετρητοίς

Loulis Food Ingredients: Εκτός πλαισίου η κεφαλαιοποιησή της

Ανοδικό περιθώριο άνω του +30% εμφανίζει στη διαγραμματική ανάλυση η μετοχή του ομίλου Loulis Food Ingredients (ΛΟΥΛΗ) από τη μεγάλη βάση των 2,80 ευρώ.

Ο όμιλος που ξεκίνησε το 1782 από ένα μικρό μύλο στην Ήπειρο  και κατέχει σήμερα την 1η θέση στην ελληνική αλευροβιομηχανία και στην παραγωγή και διάθεση πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής φαίνεται στο μακροπρόθεσμο  τριμηνιαίο διάγραμμα τιμών να μαζεύει δυνάμεις για μια κίνηση προς την περιοχή της διπλής κορυφής στα 3,60 με 3,70 ευρώ. Προσοχή όμως γιατί στην περίπτωση  που η μετοχή φτάσει στην εν λόγω περιοχή για τρίτη φορά αυξάνονται σοβαρά οι πιθανότητες να τη τμήσει ανοδικά και να κινηθεί πλέον πρός τη μακροπρόθεσμη καθοδική γραμμή τάσης  που έρχεται από το 2007 και εντοπίζεται διαγραμματικά στα 4.70 ευρώ.

Ο τεράστιος αυτός όμιλος – που εξάγει σε περισσότερες από 26 χώρες,  διαθέτει τέσσερις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στη Σούρπη, στο Κερατσίνι, στη Θήβα και στο Toshevo της Βουλγαρίας, πέντε ιδιόκτητα κέντρα διανομής (logistics) σε Μάνδρα Αττικής, στην Σούρπη, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και στο Ποδοχώρι Καβάλας, που εξυπηρετούν όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς και ένα κέντρο διανομής στο Toshevo αλλά και δύο ιδιόκτητα λιμάνια σε Δραπετσώνα και Σούρπη – έχει αυτή τη στιγμή μια απαράδεκτη κεφαλαιοποίηση που δε φτάνει καν τα  50 εκατ. ευρώ με το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων να ξεπερνάει βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου  2023  τα 100 εκατ. ευρώ από 97, 5 εκατ. ευρώ που είχε το αντίστοιχο διάστημα το 2022.

 Βέβαια αν δημιουργήσεις εκ του μηδενός σήμερα τον μεγάλο αυτόν όμιλο δε σε φτάνουν ούτε τα 300 εκατ. ευρώ ή δηλαδή έξι φορές πάνω τη κεφαλαιοποίηση που έχει στο ταμπλό. Αξιοσημείωτα είναι και τα ταμειακά διαθέσιμα των 16,38 εκατ. ευρώ που είχε στα τέλη του περασμένου Ιουνίου.

Η Loulis Food Ingredients που είναι από τις πλέον “παλίες” εισηγμένες του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς πέρασε την πόρτα του το 1951, εμφάνισε στο πρώτο εξάμηνο του 2023 αυξημένη καθαρή κερδοφορία στα 5,29 εκατ. ευρώ από 2,04 εκατ. ευρώ που είχε την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Παράλληλα εμφάνισε σημαντική μείωση κατά 16,64% ή 10,5 εκατ. ευρώ στο καθαρό δανεισμό της ενώ μείωση είδαμε και στις αμοιβές διευθυντικών στελεχών και μελών της διοίκησης που από τα 826 χιλ. ευρώ έπεσαν στα 674 χιλ. ευρώ.

 Όπως και να το κάνουμε η τιμή της μετοχής στα επίπεδα αυτά των 3 με 2,80 ευρώ είναι κυριολεκτικά εκτός πλαισίου του μεγεθών και δυνατοτήτων της Loulis Food Ingredients.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

January 5, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Ο S&P 500 γράφει πλέον ιστορία

admin

Cenergy Holdings: Οι 3 συνθήκες που οδηγούν στα €10

admin

Εβροφάρμα: Με μεγάλη δύναμη πολλαπλασιασμού της κερδοφορίας της

admin

Τώρα ξεκινάει το πάρτι στις κατασκευαστικές

admin

Όλα ανθηρά στη Στοά των “Bulls”

admin

Intracom: Η μαεστρία των market maker

admin

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

admin

Ιστορική η στιγμή για τον όμιλο της Lavipharm

admin

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin