Image default
Τοις Μετρητοίς

Unibios: Έχοντας τις πλέον προσοδοφόρες δραστηριότητες τα επόμενα χρόνια

Όλα δείχνουν στη διαγραμματική ανάλυση της μετοχής του ομίλου της Unibios (ΒΙΟΣΚ) ότι μετά από μια περίοδο «χωνέματος» των υψηλών της τελευταίας δεκαετίας ετοιμάζεται να πάρει εκ νέου τον ανηφορικό δρόμο κοιτώντας αυτή τη φορά την περιοχή των 1,72 με 1,80 ευρώ ή ένα +40% από τα τωρινά επίπεδα τιμών. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η ανοδική τμήση του σχηματισμού pennant “P” των τελευταίων 155 ημερών όπου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 4 εκατ. τεμάχια.

Η επιβεβαίωση της εν λόγω διάσπασης με την επιβεβλημένη αρπαγή των 1,27 ευρώ θα ανοίξει το δρόμο αρχικά για τη καταγραφή στο ταμπλό του προστιθέμενου ύψους του προαναφερόμενου τριγωνικού σχηματισμού που βγάζει στα 1,58 με 1,60 ευρώ.

Να υπενθυμίσω ότι πρόσφατα ο όμιλος επεξεργασίας νερού προχώρησε σε πώληση του μισού ακινήτου που διαθέτει στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου εισπράττοντας το ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ που υπερβαίνει κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες της διοίκησης αλλά και τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς. Μάλιστα λόγω του υψηλότερου τιμήματος πώλησης από αυτό που έγραφε στις λογιστικές καταστάσεις η Unibios θα παρουσιάσει στη χρήση του 2023 ένα έκτακτο λογιστικό κέρδος της τάξεως του 1,3 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την κερδοφορία της.

Το «μυστικό» συστατικό στην περαιτέρω ανοδική πορεία της Unibios είναι το ταμείο όπου αναμένεται να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 3 εκατ. ευρώ ενώ αν η εταιρεία έχει εισπράξει τα χρήματα για το έργο που πραγματοποίησε και παρέδωσε στη Μύκονο (1,55 εκατ. ευρώ) τότε θα πάμε κοντά στα 5 εκατ. ευρώ δίχως φυσικά να έχουμε βάλει μέσα τα χρήματα που έλαβε για την πώληση του ακινήτου. Με αυτό το ταμείο είναι εύλογο η Unibios να σχεδιάζει το επόμενο στρατηγικό βήμα σύμφωνα με το business plan που είχε ανακοινώσει και είναι οι εξαγορές δύο τουλάχιστον εταιρειών στον κλάδο της επεξεργασίας νερού που απευθύνονται στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Θα το αναφέρω για μια ακόμα φορά ότι η επεξεργασία, ο καθαρισμός και η διανομή του νερού θα είναι μια από τις πλέον προσοδοφόρες δραστηριότητες τα επόμενα χρόνια καθώς η κλιματική αλλαγή θα αλλάξει ριζικά τα υπάρχοντα δεδομένα που έχουν να κάνουν με την επάρκεια των παγκόσμιων αποθεμάτων νερού. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε συνδυασμό με τις ξηρασίες και τις πυρκαγιές, που δυστυχώς αναμένονται να γίνουν πιο συχνές, θα αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις  για το επεξεργασμένο νερό μιας που η ζήτηση του νερού θα αυξάνεται συνεχώς ενώ η προσφορά των υδάτινων πόρων θα γίνει ακόμη πιο περιορισμένη. Κοινώς το μέλλον της  Unibios προδιαγράφεται κάτι παραπάνω από κερδοφόρο.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

January 5, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

admin

Ιστορική η στιγμή για τον όμιλο της Lavipharm

admin

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin

Τι θέλει ο Γιώργης στην Ουάσιγκτον;

admin

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στα καλυτερά του

admin

Η elite των επενδυτών

admin

Πάτησαν και το φρούριο των 5000 μονάδων

admin

Τα χάπια μου

admin

Καλαμπόκι: Επιτέλους στη φυσιολογική ζώνη διακύμανσης

admin