Image default
Τοις Μετρητοίς

Τραπεζικός Δείκτης: Ποδαρικό με νέο υψηλών πολλών ετών

Τραπεζικός Δείκτης: Ποδαρικό με νέο υψηλών πολλών ετών

Με νέο υψηλό εξαετίας μπήκε στο 2024 ο Τραπεζικός Δείκτης, περνώντας πάνω από το προηγούμενο που είχε γράψει τον περασμένο Ιούλιο στις 1.118 μονάδες. Ο επόμενος κοντινός στόχος εντοπίζεται στις 1.146 μονάδες, που είχε αποτυπώσει στις αρχές Ιουλίου του 2017. Την ώρα που γραφόταν το άρθρο, το πρωί δηλαδή της περασμένης Πέμπτης, ο δείκτης έγραφε ήδη στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου τις 1.145 μονάδες ενώ σήμερα Δευτέρα που αναδημοσιεύω το άρθρο βρίσκεται στις 1153 μονάδες.

Προσέξτε, όμως, γιατί, στην περίπτωση που ο δείκτης περάσει επιθετικά με αυξημένο τραπεζικό τζίρο συναλλαγών πάνω από τα υψηλά του 2017, τότε θα ανοίξει διάπλατα ο διαγραμματικός δρόμος για το επόμενο επίπεδο αντίστασης που ορίζεται από τις δύο κορυφώσεις των τραπεζικών μετοχών στην περιοχή των 1.240 με 1.250 μονάδων τον Μάιο του 2016 και τον Δεκέμβριο του 2015. Μιλάμε, δηλαδή, για μια ποσοστιαία απόσταση από τα τωρινά σημεία διαπραγμάτευσης της τάξης του +10%.

Όμως “το έλα να δεις” στη διαγραμματική ανάλυση θα εκδηλωθεί στο τεράστιο “χιλιομετρικά” έδαφος που εκτείνεται πάνω από τις 1.250 μονάδες, μιας που πέφτει μέσα στο καταστροφικό φθινόπωρο του 2015, όπου ο Τραπεζικός Δείκτης είχε σχεδόν εξαϋλωθεί. Εκεί, λοιπόν, ο αμέσως επόμενος ανοδικός σταθμός εντοπίζεται στις 1.750 με 1.800 μονάδες ή ένα +58% από την τωρινή τιμή του δείκτη.

Νέο υψηλό κατά 344,2 εκατ. ευρώ έχουμε και στη συνολική κεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων τραπεζικών οίκων, καθώς πλέον το τωρινό νούμερο των 21,132 δισ. ευρώ έχει ρίξει προσπέραση κατά +1,66% στο προηγούμενο του 2023.

Εκεί, λοιπόν, βλέπουμε την Εθνική Τράπεζα να έχει ανεβάσει υψηλότερα την κεφαλαιοποίησή της κατά 431,74 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστιαία διαφορά με το προηγούμενο υψηλό κατά +7,25%, τη Eurobank κυριολεκτικά στο νήμα να έχει ανέλθει υψηλότερα κατά  148,42 εκατ. ευρώ ή +2,33% και τις άλλες δύο κυρίες να υπολείπονται, με την Πειραιώς να θέλει ακόμα 95,03 εκατ. ευρώ ή ένα 2,11% για να περάσει το προηγούμενο υψηλότερο σκαλί της κεφαλαιοποίησής της και την Alpha Bank άλλα 141 εκατ. ευρώ ή άνοδο 3,57%.

Σε γενικές γραμμές, η Alpha Bank συνεχίζει να  “χρωστάει” στην αγορά μεγαλύτερη ανοδική κίνηση σε σχέση με τις άλλες τρεις κυρίες.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της Πέμπτης  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται με ανανεωμένα διαγραμματικά δεδομένα και στοιχεία. 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

January 15, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin

Τι θέλει ο Γιώργης στην Ουάσιγκτον;

admin

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στα καλυτερά του

admin

Η elite των επενδυτών

admin

Πάτησαν και το φρούριο των 5000 μονάδων

admin

Τα χάπια μου

admin

Καλαμπόκι: Επιτέλους στη φυσιολογική ζώνη διακύμανσης

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πανίσχυρα και χρυσοφόρα τα assets που διαθέτει

admin

ΕΚΤΕΡ: Με ισχυρό άλμα στα μεγέθη της

admin