Image default
ALPHA BANK

Alpha Bank – IQonomy: Ξεκινούν τα Μαθήματα Οικονομίας – Ανοιχτή πρόσκληση σε γυναίκες άνω των 18 ετών

Γυναίκες άνω των 18 ετών από όλη τη χώρα έχουν από σήμερα τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον δωρεάν κύκλο σεμιναρίων “Μαθήματα Οικονομίας” που συνδιοργανώνει η Alpha Bank με την ΜΚΟ Women On Top, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης IQonomy.

Μέσα από διαδραστικά μαθήματα αλλά και ομαδικές συναντήσεις πάνω σε επιλεγμένες θεματικές και ενότητες, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της χρηματοοικονομικής ανθεκτικότητας των γυναικών, την εξοικείωσή τους με βασικές αρχές χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και την ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα τις βοηθήσουν να διαχειριστούν το οικονομικό τους μέλλον με αυτοπεποίθηση.

Στο πλαίσιο των “Μαθημάτων Οικονομίας”, οι συμμετέχουσες θα έρθουν σε επαφή με πρακτικά εργαλεία και θα λάβουν μέρος σε στοχευμένες δραστηριότητες, που θα τους επιτρέψουν να μάθουν να οργανώνουν καλύτερα τα οικονομικά τους, να αποταμιεύουν με βιώσιμο τρόπο, να αυξάνουν τα έσοδα και να μειώνουν τα έξοδά τους. Θα εξοικειωθούν επίσης με τη σημασία του μακροπρόθεσμου οικονομικού σχεδιασμού και τις βασικές αρχές των επενδύσεων, ενώ θα διερευνήσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να επικοινωνήσουν και να διαπραγματευτούν πιο αποτελεσματικά για οικονομικά θέματα με τα άτομα του περιβάλλοντός τους.

Τα “Μαθήματα Οικονομίας” έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για να ενισχύσουν τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό στις γυναίκες. Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού Women on Top, οι γυναίκες βρίσκονται χαμηλότερα στον δείκτη του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού σε σχέση με τους άνδρες, ιδιαίτερα στις ηλικίες 20 έως 34 και άνω των 55. Παράλληλα, έχουν χαμηλότερη αυτοπεποίθηση στη διαχείριση των οικονομικών τους.

Οι θεματικές των “Μαθημάτων Οικονομίας”

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές:

▪ Η προσωπική μου σχέση με τα χρήματα

▪ Οργάνωση οικονομικών πληροφοριών

▪ Κατάρτιση και παρακολούθηση προϋπολογισμού

▪ Αποταμίευση & μακροπρόθεσμος οικονομικός σχεδιασμός

▪ Μείωση εξόδων & αύξηση εσόδων

▪ Ασφάλιση, φορολογία & κληρονομικά

▪ Πίστωση και χρέος

▪ Επενδύσεις

▪ Ο ρόλος των άλλων στο οικονομικό μου πλάνο

Τα σεμινάρια θα παραδίδονται από έμπειρες εκπαιδεύτριες που έχουν επιμορφωθεί στις βασικές αρχές της εκάστοτε θεματικής από το Women On Top, και θα περιλαμβάνουν πρωτότυπο υλικό που έχει διαμορφωθεί από τον οργανισμό για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής ανθεκτικότητας των γυναικών.

Πώς να υποβάλετε αίτηση

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο εδώ για να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου, ενώ μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του 2024. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η τελική λίστα συμμετεχουσών θα ανακοινωθεί στις 7 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, η Alpha Bank διοργανώνει αντίστοιχο κύκλο σεμιναρίων αποκλειστικά για εργαζόμενες της Τράπεζας που επιθυμούν να ενισχύσουν τις χρηματοοικονομικές τους γνώσεις.

Τι είναι το IQonomy

Το IQonomy είναι μια πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης που προωθεί την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό. Στοχεύει στην παροχή βασικών χρηματοοικονομικών γνώσεων και δεξιοτήτων σε μαθητές και μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, στην ενδυνάμωση των γυναικών καθώς και στην εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού άνω των 55 ετών στο νέο ψηφιακό περιβάλλον συναλλαγών.

Στο IQonomy εντάσσονται τέσσερα εξειδικευμένα προγράμματα που απευθύνονται σε κοινωνικές ομάδες τις οποίες ο ΟΟΣΑ έχει αναδείξει ως πιο ευάλωτες σε θέματα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού. Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται σε συνεργασία με Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, όπως η ActionAid, και τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς SciCo, Women on Top και People Behind.

Σχετικα αρθρα

Χρηματοδότηση της Future Plans by TEXKA από Alpha Bank και ΤΑΑ

admin

Αποχώρηση του Ν. Χρυσανθόπουλου από τη θέση του Chief of Corporate Center του Ομίλου Alpha Bank

admin

Η Alpha Bank εταίρος προόδου στην ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη της Κύπρου

admin

Alpha Bank: Αυτός είναι ο λόγος που μειώθηκε η αγοραστική ισχύς των καταναλωτών

admin

Alpha Bank: Iσχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και υπερκάλυψη του στόχου κατά 3 φορές, με τη συμμετοχή άνω των 100 επενδυτών

admin

Alpha Bank: Πάνω από 1,25 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο

admin

Alpha Bank: “Τράβηξε” 400 εκατ. με επιτόκιο 5,15% – Ξεπέρασαν τα 1,25 δισ. οι προσφορές

admin

Alpha Bank: Η καθοδική τροχιά του χρέους, οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες και οι μεσοπρόθεσμοι κίνδυνοι

admin

Alpha Bank: Τιμήθηκε με 9 βραβεία στα Circular Economy Awards 2023

admin

Alpha Bank: Επιβραβεύει το προσωπικό της με έκτακτη ενίσχυση έως 1.200 ευρώ

admin

Alpha Bank: Τάσεις της ελληνικής οικονομίας το 2023 και οι προκλήσεις για το νέο έτος

admin

Alpha Bank: Επιστροφή σε μέρισμα το 2024 – Πώς προχωρά το deal με UniCredit

admin