Image default
Τοις Μετρητοίς

ΔΕΗ: Νέα, υγιής, σύγχρονη και πλήρως αναπτυσσόμενη

ΔΕΗ: Νέα, υγιής, σύγχρονη και πλήρως αναπτυσσόμενη

Πάρτε ένα σπόγγο και σβήστε ότι υπήρχε γραμμένο στο μαυροπίνακα της ΔΕΗ. Μετά και την παρουσίαση του business plan για την περίοδο 2024 με 2026 στο  Investor’s Day στο Λονδίνο η ΔΕΗ αλλάζει τελείως τόσο τον ενεργειακό της  σκοπό όσο φυσικά και  το οικονομικό της αποτύπωμα.

Η νέα υγιή, σύγχρονη και πλήρως αναπτυξιακή ΔΕΗ ξαναγράφει από την αρχή το ποιόν της και τη θέση που θέλει να κατέχει στο  ενεργειακό σκηνικό που στήνεται για τα επόμενα χρόνια  στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το διοικητικό team του Chairman & CEO της ΔΕΗ  κ. Γεωργίου Στάσση έχει αρχίσει και πραγματοποιεί ηχηρές κινήσεις για τη εξελικτική διεθνοποίηση του ομίλου θέτοντάς τον ως πρωταγωνιστή σε μια σειρά από μεγάλες επενδύσεις σε ισχυρά ενεργειακά έργα που δύναται να τη μετατρέψουν σε ένα τεράστιο όμιλο και κορυφαίο παίκτη στη καθαρή ενέργεια  έχοντας  την οικονομική ικανότητα να φέρνει για τους μετόχους της EBITDA της τάξης των 2,3 δισ. ευρώ έως το 2026 και 3 δισ. ευρώ έως το 2030.

Αν δε αναφέρουμε και το γεγονός που θέλει τη ΔΕΗ να διαλύει δύο χρόνια νωρίτερα το στόχο των 1,5 δισ. ευρώ που είχε θέσει στο προηγούμενο business plan του 2020  τότε ο στόχος του 2026 και των 2,3 δισ. ευρώ είναι πολύ πιθανό να μας χτυπήσει την πόρτα χρονικά εκεί που δεν τον περιμένουμε. Όπως επίσης ο προηγούμενος στόχος για το 2026 ήταν τα 1,7 δισ. ευρώ ενώ τώρα είναι τα 2,3 δισ. ευρώ δε θα εκπλαγούμε να δούμε και μια αναθεώρηση προς τα πάνω των εν λόγω προοπτικών κατά τη διάρκεια του 2025.

Παράλληλα αν  θέσουμε και το δεδομένο που φέρει τη ΔΕΗ να στοχεύει μεταξύ του 2024 με 2026 να αυξήσει την εγκατεστημένη ισχύ των ΑΠΕ στα 8,9 GW αποτελώντας έτσι κάτι παραπάνω από τα 2/3 της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος από το 43% που είναι σήμερα καταλαβαίνουμε ότι το περιθώριο ανόδου της μετοχής είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο.

Δεν είναι δυνατόν μετά και τα νέα δεδομένα του ομίλου και υπό το βάρος των συνολικών επενδύσεων των 9 δισ. ευρώ στη τριετία η σημερινή κεφαλαιοποίηση των 4,78 δισ. ευρώ να σταθεί πλάι στη νέα  ΔΕΗ. Πλέον μόνο ως λειψή και ιδιαιτέρως φθηνή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Και φυσικά υπάρχει και το κερασάκι στη τούρτα με τη ΔΕΗ μετά από μια ολόκληρη δεκαετία να επαναφέρει τη μερισματική πολιτική. Ο όμιλος ετοιμάζει διανομή μερίσματος ξεκινώντας από το 35% επί των καθαρών κερδών του αυξάνοντάς το έως και το 55%. Είναι ένα κομμάτι που πέρα από το πολύ καλό τριετές  business plan θα «αρέσει» πολύ στους ξένους θεσμικούς επενδυτές που θα συρρεύσουν στο roadshow της JP Morgan στη Νέα Υόρκη στις 25 του μήνα.

Διαγραμματικά η μετοχή στο ανά τέσσερις μήνες chart τιμών δείχνει ξεκάθαρα τον ανοδικό δρόμο – κανάλι “C” – που έχει επιλέξει να ακολουθήσει από το Σεπτέμβριο του 2022 όταν και βρισκόταν στα 5 με 4,80 ευρώ. Ο δρόμος αυτός οδηγεί αρχικά μέσα στο εύρος διακύμανσης των 13 με 15 ευρώ και μετά ανοίγει για τα 17,50 ευρώ που είχε γράψει εν έτη 2007. Μικροπισωγυρίσματα μπορεί να λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της διαδρομής αλλά ο στόχος θα παραμένει εκεί… στην περιοχή των 17 με 17,50 ευρώ.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

January 24, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Ο S&P 500 γράφει πλέον ιστορία

admin

Cenergy Holdings: Οι 3 συνθήκες που οδηγούν στα €10

admin

Εβροφάρμα: Με μεγάλη δύναμη πολλαπλασιασμού της κερδοφορίας της

admin

Τώρα ξεκινάει το πάρτι στις κατασκευαστικές

admin

Όλα ανθηρά στη Στοά των “Bulls”

admin

Intracom: Η μαεστρία των market maker

admin

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

admin

Ιστορική η στιγμή για τον όμιλο της Lavipharm

admin

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin