Image default
Πολιτική

Δένδιας από Θράκη: Προανήγγειλε τη δημιουργία εξελιγμένου θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού (Δ’ ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ», από τον Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο στον Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο.

Όπως ανακοίνωσε, «στη Θράκη θα κατασκευαστούν την επόμενη διετία πάνω από 200 κατοικίες, αυξάνοντας κατά σχεδόν 40% τις διαθέσιμες κατοικίες για τα στελέχη μας και άλλες άνω των 400 κατοικίες θα φτιαχτούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για να μπορέσουν να ανακουφίσουν κατ’ αρχάς τα στελέχη και να βελτιώσουν τους όρους της ζωής τους».

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας ενός θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή των μέσων αυτών που θα επιτρέπουν στις Ένοπλες Δυνάμεις να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones. «Πρόθεσή μας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στο σύγχρονο πολύπλοκο περιβάλλον να επιχειρούν υπό την κάλυψη ενός εξελιγμένου θόλου antidrone» εξήγησε.

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Διοικητή του Δ´ Σώματος Στρατού «Θράκη», από τον Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο στον Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ξάνθη. pic.twitter.com/2mpRc9E6Sm

— Nikos Dendias (@NikosDendias) January 26, 2024

Κατά την επίδοση αναμνηστικού δώρου στον απερχόμενο Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

«Αρχηγέ, κύριοι Αρχηγοί, Στρατηγοί, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίες και κύριοι, κύριε Περιφερειάρχα, κύριοι συνάδελφοι,

Είναι μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι πάλι σήμερα εδώ στη Θράκη. Θα ήθελα να πω κατ’ αρχάς ότι αισθάνομαι δικαίωση γιατί από την αρχή της πολιτικής μου σταδιοδρομίας είχα θεωρήσει και συνεχίζω να θεωρώ ότι η Θράκη είναι μια περιοχή τεράστιου στρατηγικού ενδιαφέροντος για την πατρίδα μας, αλλά όχι μόνο για την πατρίδα μας.

Και ότι έχει δυνατότητες ανάπτυξης και κομβικό ρόλο να παίξει, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται απολύτως από τις εξελίξεις και τη σημερινή πραγματικότητα, χωρίς να σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι έχουμε φτάσει στην οροφή. Υπάρχει απεριόριστη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της Θράκης σε όλα αυτά τα επίπεδα.

Όμως, αισθάνθηκα την ανάγκη να είμαι σήμερα εδώ στην παράδοση και την παραλαβή της Διοίκησης του μεγαλύτερου χερσαίου σχηματισμού που έχει η πατρίδα μας, του Δ’ Σώματος Στρατού.

Θα ήθελα επίσης να πω δύο επιπλέον πράγματα. Ο κύριος μοχλός των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι τα εξελιγμένα οπλικά του συστήματα. Είναι το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Ακριβώς λοιπόν για τον λόγο αυτό η πατρίδα έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε το εξαιρετικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας να εκτελεί απερίσπαστο την υψηλή αποστολή του.

Έχει ληφθεί απόφαση στο επίπεδο του Πρωθυπουργού και θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών στο αμέσως προσεχές μέλλον, για ένα πολύ μεγάλο οικιστικό πρόγραμμα που να καλύψει τις ανάγκες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και όχι μόνο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ένα τμήμα αυτού του οικιστικού προγράμματος θα αφορά και την κάλυψη αναγκών άλλων στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα που παρέχουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, από το Υπουργείο Υγείας και από το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή γιατρούς, δασκάλους, καθηγητές.

Επιλέξαμε όμως η πρώτη μεγάλη φάση αυτού του οικιστικού προγράμματος, δηλαδή της κατασκευής κατοικιών για τα στελέχη, να ξεκινήσει από την Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο και να ξεκινήσει αμέσως τώρα. Εδώ στη Θράκη θα κατασκευαστούν την επόμενη διετία πάνω από 200 κατοικίες, αυξάνοντας κατά σχεδόν 40% τις διαθέσιμες κατοικίες για τα στελέχη μας και άλλες άνω των 400 κατοικίες θα φτιαχτούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για να μπορέσουν να ανακουφίσουν κατ’ αρχάς τα στελέχη και να βελτιώσουν τους όρους της ζωής τους.

Όμως, ξαναλέω, αυτή είναι η πρώτη φάση, δεν είναι η τελική φάση. Ο σκοπός μας είναι στην «ατζέντα 2030» να επιλύσουμε συνολικά το στεγαστικό πρόβλημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. .

Το δεύτερο πράγμα το οποίο θέλω να πω είναι για τα οπλικά μας συστήματα, πάλι στο πλαίσιο της «ατζέντας 2030». Θα ήθελα να σας πω ότι υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας ενός θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Δηλαδή των μέσων αυτών που θα επιτρέπουν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones.

Το σήμα της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στην οποία ως δόκιμος αξιωματικός είχα κάνει ασκήσεις πολύ-πολύ παλιά, αναγράφει «υπό σκιή» και η απάντηση του Λεωνίδα στην απειλή των Περσών στις Θερμοπύλες, νομίζω ότι μπορεί να ισχύσει απολύτως σε αυτή την περίπτωση.

Πρόθεσή μας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στο σύγχρονο πολύπλοκο περιβάλλον να επιχειρούν υπό την κάλυψη ενός εξελιγμένου θόλου antidrone.

Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω όλους για τη σημερινή παρουσία σας εδώ και να ευχηθώ και στον απερχόμενο Στρατηγό και στον νέο Στρατηγό Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, κάθε επιτυχία στα υψηλότατα καθήκοντά τους.

Και να τους διαβεβαιώσω για κάτι που πιθανόν δεν ακούγεται και τόσο ως «ευλογία», για την μελλοντική συχνή παρουσία μου στις ασκήσεις του Δ’ Σώματος Στρατού.

Θα σας παρακολουθούμε, Στρατηγέ, από πολύ κοντά και η φυσική ηγεσία και εμείς.

Να είστε καλά, καλή τύχη, ό,τι καλό. Σας ευχαριστώ όλους».

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ», στην Ξάνθη, παρευρέθηκαν επίσης:

– Ο Βουλευτής Σπυρίδων Τσιλιγγίρης

Σχετικα αρθρα

Νίκος Παππάς: Εγώ δεν μπήκα στο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεκατινιαστώ, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα πάρει λευκή επιταγή

admin

Άκης Σκέρτσος: Μια Ελλάδα σε κίνηση απέναντι στους “εραστές της ακινησίας”

admin

Σακελλαροπούλου για Τεντόγλου: Η νίκη του μας κάνει περήφανους

admin

Εκλογές Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος: Νικητής με ποσοστό 65,78% ο Λ. Κυρίζογλου

admin

Πολάκης κατά Τσίπρα μετά τη συνέντευξη στο συνέδριο της Καθημερινής: Λάθος σύντροφε Αλέξη…

admin

Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο συνέδριο της Καθημερινής: «Η Δημοκρατία είναι μια συνεχής διεκδίκηση»

admin

Βροχή αντιδράσεων για το mea culpa Τσίπρα: Βολές από Πολάκη και άλλα στελέχη του κόμματος, σιγή από Παππά

admin

ΣΥΡΙΖΑ: «Χρύσωσε» το χάπι στον Πολάκη ο Κασσελάκης

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η Δώρα Αυγέρη και επίσημα στους υποψήφιους για την ευρωβουλή – Αποχωρεί από εκπρόσωπος

admin

Ερώτηση 24 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή: Πώς κατέληξαν στοιχεία αποδήμων στο πολιτικό γραφείο ευρωβουλεύτριας της ΝΔ

admin

Μητσοτάκης για Τεντόγλου: Όσο μακριά φτάνει το κάθε άλμα του, τόσο ψηλά υψώνει τη σημαία

admin

Δένδιας: Η πατρίδα μας δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της

admin