Image default
Τοις Μετρητοίς

Mytilineos: Ο μεγάλος πολυεθνικός όμιλος που ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Ο όμιλος Mytilineos (ΜΥΤΙΛ)  ανακοίνωσε πρώτος τα ετήσια οικονομικά του αποτελέσματα για το 2023.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά  ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 5,492 δισ. ευρώ έναντι 6,306 δισ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας μια μείωση -13%  λόγω κυρίως της σημαντικής αποκλιμάκωσης των τιμών ενέργειας ενώ αντιθέτως τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν σημαντική αύξηση, κατά +23%, στα 1,014 δισ. ευρώ  έναντι 823 εκατ. ευρώ το 2022.

Παράλληλα τα καθαρά κέρδη σκαρφάλωσαν στο +34% φθάνοντας στα  623 εκατ. ευρώ, από τα 466 εκατ. ευρώ το 2022.

Το προτεινόμενο μέρισμα είναι στα 1,5 ευρώ ανά μετοχή ενώ πολύ θετικό είναι και προσαρμοσμένο Net Debt/EBITDA  καθώς διαμορφώθηκε στο 1,5x που θεωρείται ως εφάμιλλο μεγάλων εταιρειών που βρίσκονται εντός της επενδυτικής βαθμίδας.

Η συνολική δυναμικότητα του ώριμου και εν λειτουργία παγκόσμιου χαρτοφυλακίου της M Renewables, που επεκτείνεται δυναμικά και στις πέντε ηπείρους, είναι πλέον της τάξεως των ~4,9 GW, ενώ συμπεριλαμβάνοντας και μία σειρά έργων σε αρχικό και μεσαίο στάδιο ανάπτυξης, δυναμικότητας περίπου ~9 GW,το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της MYTILINEOS πλέον προσεγγίζει τα 14GW, στο τέλος του 2023, μία συνολική αύξηση ~5GW έργων σε σχέση με την αρχή του έτους.

Οι ενδείξεις τώρα που πηγάζουν από την ανθεκτικότητα του ισχυρού επιχειρηματικού μοντέλου φανερώνουν ότι ο βιομηχανικός και ενεργειακός αυτός πολυεθνικός όμιλος που ξεπέρασε κάθε προσδοκία έχει θέσει πλέον τις βάσεις για να εδραιώσει την κερδοφορία του σε επίπεδα άνω του 1 δισ. ευρώ και στα επόμενα χρόνια.

Το τριμηνιαίο διάγραμμα τιμών της μετοχής θυμίζει αμερικάνικη τεχνολογική εταιρεία στη Wall Street που σπάει το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο. Εδώ ο μακροπρόθεσμος ανοδικός στροφέας “Q” κατευθύνει τη μετοχή προς την περιοχή των 42 με 45,50 ευρώ.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

January 29, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Ο S&P 500 γράφει πλέον ιστορία

admin

Cenergy Holdings: Οι 3 συνθήκες που οδηγούν στα €10

admin

Εβροφάρμα: Με μεγάλη δύναμη πολλαπλασιασμού της κερδοφορίας της

admin

Τώρα ξεκινάει το πάρτι στις κατασκευαστικές

admin

Όλα ανθηρά στη Στοά των “Bulls”

admin

Intracom: Η μαεστρία των market maker

admin

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

admin

Ιστορική η στιγμή για τον όμιλο της Lavipharm

admin

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin