Image default
EUROBANK

Eurobank: Σύμβαση χρηματοδότησης 50,3 εκατ. ευρώ με την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. με τη συμμετοχή του ΤΑΑ

Η Eurobank, με την συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης 50,3 εκατ. ευρώ με την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΑΕ, για τη χρηματοδότηση επένδυσης συνολικού ύψους 62,8 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, για τη σύμβαση πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκου Παπαθανάση, του διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Ορέστη Καβαλάκη, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε., κ. Πέτρου Σεπετά και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank, κ. Κωνσταντίνου Βασιλείου, στο κτίριο διοίκησης της Eurobank, στην Αθήνα.

Η εν λόγω χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης ύψους 62,8 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία και εμπίπτει στον πυλώνα του ψηφιακού μετασχηματισμού του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η επένδυση χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους του ΤΑΑ (31,4 εκατ. ευρώ) και 30% μέσω δανείου της Eurobank (18,8 εκατ. ευρώ). Το 20% καλύπτεται μέσω ιδίας συμμετοχής της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε..

Το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει 79 υποέργα εκσυγχρονισμού συνολικού προϋπολογισμού 62.828.486,22 ευρώ τα οποία θα υλοποιηθούν στα 3 εργοστάσια της εταιρείας στην Περιφέρεια Ιωαννίνων, καθώς και υποστηρικτικά έργα για την αύξηση της παραγωγικής δύναμης και την εξοικονόμηση του ενεργειακού κόστους, που εναρμονίζονται απόλυτα με τους στόχους του «Ελλάδα 2.0». Στόχος της χρηματοδότησης είναι η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε. που έχει στον πυρήνα του τη χρήση πρωτοποριακών αναδυόμενων τεχνολογιών για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας της εταιρείας, που παραμένει συνεπής στην προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας τα τελευταία 33 χρόνια λειτουργίας της.

O διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Ορέστης Καβαλάκης, επισήμανε: «Η δανειακή σύμβαση εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση μιας επένδυσης που έχει σημαντικές διαστάσεις καθώς στοχεύει στον εκσυγχρονισμό μια παραγωγικής επιχείρησης με εξαγωγικό προσανατολισμό και θα υλοποιηθεί στα εργοστάσια της που βρίσκονται στην περιφέρεια της χώρας μας, στην Ήπειρο. Το Ταμείο Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0 μέσα από το δανειακό του πρόγραμμα του κινητοποιεί επενδύσεις που επικεντρώνονται στην τεχνολογία και τη βιωσιμότητα, στηρίζοντας την αναπτυξιακή προοπτική των ελληνικών επιχειρήσεων».

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Eurobank, Κωνσταντίνος Βασιλείου, σημείωσε: «Με τη συμφωνία αυτή ξεκινάει μια πολύ σημαντική επένδυση στον τομέα της εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών στη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τον εκσυγχρονισμό, την περαιτέρω ψηφιοποίηση, την ενίσχυση της καινοτομίας, την αναβάθμιση της παραγωγικής διαδικασίας και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η επένδυση αυτή διευρύνει ακόμα περισσότερο την ηγετική θέση της εταιρείας στην αγορά και αποτυπώνει το διαχρονικό όραμα μίας αμιγώς οικογενειακής ελληνικής επιχείρησης. Στην Eurobank αποτελεί βασική επιδίωξή μας η έμπρακτη υποστήριξη επιχειρήσεων που με συνέπεια έχουν το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία και είμαστε περήφανοι γι’ αυτή τη συνεργασία».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων A.E., κ. Πέτρος Σεπετάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε μία εταιρεία που 33 χρόνια σεβόμαστε τον καταναλωτή και την παράδοση επενδύοντας στο μέλλον. Εξελισσόμαστε και επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, στη βελτιστοποίηση του ενεργειακού κόστους, στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην ψηφιοποίηση της λειτουργίας μας. Τριάντα τρία χρόνια μετά συνεχίζουμε να επενδύουμε στα ποιοτικά παραγόμενα προϊόντα, στις αρχές και τις αξίες μας, στους ανθρώπους μας, στην Ήπειρο, στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό».

– –

Σχετικα αρθρα

Ελληνικά τραπεζικά deals στο Ντουμπάι

admin

Eurobank: Βελτίωση διασυνοριακών συναλλαγών με την Ινδία

admin

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα μεγάλα πακέτα στην Eurobank και τα νέα ρεκόρ στην Κρι – Κρι

admin

Σε μόλις 21 εισηγμένες το 80% της αξίας του Χρηματιστηρίου

admin

Eurobank: Ανακοίνωσε το πρόγραμμα εθελουσίας – Οι όροι

admin

Η «χρυσή» λίστα των πολυτιμότερων εταιρειών του Χρηματιστηρίου (infographic)

admin

Eurobank: Ανοίγει άμεσα νέα εθελουσία με γενναιόδωρη αποζημίωση εως και πάνω από 180.000€

admin

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 7 δισ. ευρώ της Eurobank και η αναίμακτη διόρθωση της Intrakat

admin

Eurobank και Πειραιώς χρηματοδοτούν φωτοβολταϊκό έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα

admin

Eurobank: Έμφαση στις δραστηριότητες του εξωτερικού

admin

Eurobank: Σε λειτουργία τα νέα γραφεία ανώτατης διοίκησης στο κέντρο της Αθήνας

admin

Eurobank: The disbursement of the 6th tranche of the Recovery Fund approved

admin