Image default
Πολιτική

Πολιτική γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμό εξέφρασε ο Τεμπονέρας, «λάθος η καταψήφιση της επιστολικής ψήφου», δήλωσε ο Ραγκούσης

Πολιτική γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμό εξέφρασε ο Τεμπονέρας, «λάθος η καταψήφιση της επιστολικής ψήφου», δήλωσε ο Ραγκούσης

Διονύσης Τεμπονέρας

«Το κόμμα φαίνεται να χάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην εμφανίζει εικόνα συντεταγμένου πολιτικού φορέα», τόνισε ο Διονύσης Τεμπονέρας

Τον προβληματισμό του, για την δημοσκοπική εικόνα του κόμματος εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Διονύσης Τεμπονέρας καθώς επίσης και για την απουσία των δυνάμεων του κόμματος από τις κινηματικές πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη, αλλά και για την πορεία του προσυνεδριακού διαλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι χρειαζόμαστε αλλαγή στρατηγικής και εξήγησε: Απαιτείται άμεση κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής, εξωστρεφής δράση εκτός των κομματικών οργανώσεων με ανοιχτές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πρωτοβουλίες πολιτών, ανάκτηση της αξιοπιστίας που δεν εξασφαλίζεται με αμφίσημες θέσεις (νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, θέση για τα εξοπλιστικά, νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιστολική ψήφος) και αξιοποίηση όλων των στελεχών με διάθεση συμπερίληψης».

Υπογράμμισε ότι «είναι ζωτικής σημασίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι τουλάχιστον δεύτερος στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές και ότι στόχος αντικειμενικός είναι η διατήρηση της κυβερνητικής προοπτικής, έστω και από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «το κόμμα φαίνεται να χάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην εμφανίζει εικόνα συντεταγμένου πολιτικού φορέα.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον προσυνεδριακό διάλογο λέγοντας ότι εξελίσσεται με πολύ χαμηλή συμμετοχή των μελών, καθώς επίσης ότι «απουσιάζει η αρθρογραφία, οι εκδηλώσεις προβληματισμού, η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και των υπολοίπων κομμάτων του προοδευτικού χώρου».

Ο Γιάννης Ραγκούσης από την πλευρά του ανέφερε: «Είναι απολύτως συνετή και υπεύθυνη η αρχική τοποθέτησή μας στα αμυντικά θέματα για τα F-35». Σημείωσε ακόμη ότι «πρέπει να υπάρξει αυστηρή κοστολόγηση εξαγγελιών μας» και χαρακτήρισε «λάθος την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο». Τέλος, ανέφερε ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ως μέλος του κόμματος ο πρώην δήμαρχος Ιάσμου».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην δική του τοποθέτηση ανέφερε: «Πρέπει να υπάρχει κοστολόγηση θέσεών μας και προτεραιοποίηση. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης».

Για τις περιπολίες στην Ερυθρά Θάλασσα εξέφρασε την διαφωνία του «με το να είναι η Λάρισα το στρατηγείο αυτής της υπόθεσης. Γιατί να εμπλακούμε σε αυτό τον βαθμό και γιατί εμείς να συμφωνήσουμε σε μια τέτοια επιλογή που είναι απέναντι με την διαχρονική στάση της χώρας μας; Διαφωνώ επίσης με μια νέα κούρσα εξοπλισμών χωρίς όριο».

- -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Ο Κασσελάκης απέλυσε από επιστημονικό συνεργάτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Διονύση Τεμπονέρα

admin

Βουλή: Σκληρή κόντρα Φλωρίδη – Ηλιόπουλου με επίκεντρο τις «κομματικές καταβολές»

admin

Μαρινάκης: Τα οφέλη των νομοσχεδίων για μη κρατικά ΑΕΙ και Ποινικό Κώδικα – Στο Κατάρ ο πρωθυπουργός την Παρασκευή

admin

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Παλινωδία του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη με την αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας της Ινδικής Βιομηχανίας

admin

Χαρίτσης στον ΣΚΑΪ 100,3: «Η κοινωνία έχει ανάγκη μια αξιόπιστη, μαχητική Αριστερά, αυτόν τον ρόλο μπορεί να τον έχει η Νέα Αριστερά»

admin

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

admin

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει πια – Είμαστε η φυσική πύλη των ινδικών επιχειρήσεων στην ΕΕ

admin

Γ. Οικονόμου: Η αλλαγή του ποινικού κώδικα απαντά σε κοινωνικά προβλήματα και ανάγκες

admin

Κασσελάκης εν όψει συνεδρίου: Σήμερα αρχίζουμε όλοι μαζί την προοδευτική αντεπίθεση

admin

Κώτσηρας: Αναβαθμίζουμε τη σχέση του μητροπολιτικού κέντρου με τον απόδημο ελληνισμό

admin

Επιστολική ψήφος: Πάνω από 9.300 αιτήσεις από 65 χώρες μέσα σε λίγες ημέρες

admin