Image default
Τοις Μετρητοίς

Το salut στη σημαία και η επιστροφή στα υψηλά

Μετά από ένα πολύ σύντομο κατέβασμα διάρκειας λίγων ωρών του αμερικανικού  δείκτη S&P 500 προς την περιοχή βραχυχρόνιας στήριξης των 4840 μονάδων οι αγοραστές ξαναπήραν τη μπάλα στα πόδια τους και επανάφεραν τη Wall Street σε τροχιά ανόδου προς το ψυχολογικό όριο των 5000 μονάδων.

Η σύντομη πτώση κατά ένα -1,32% την περασμένη Τετάρτη έμοιαζε πιο πολύ ως ένα είδος χαιρετισμού στη «σημαία» της Fed όπου ναι μεν άφησε τα επιτόκια σταθερά για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση αλλά έκοψε και το «βήχα» στους επενδυτές που ανέμεναν να λεχθεί κάτι για την έναρξη του κύκλου της μείωσης των επιτοκίων από τον προσεχή Μάρτιο.

Ο δείκτης εκείνη την ημέρα έφτασε έως τις 4840 μονάδες αλλά η αμέσως επόμενη μέρα τον βρήκε και πάλι στα υψηλά της κίνησης στις 4976 μονάδες απογοητεύοντας πλήρως τους Bears επενδυτές. Διαγραμματικά ο δείκτης φαίνεται ξεκάθαρα να έχει τραβήξει πορεία για το όριο των 5000 μονάδων, κάτι που παίζει αρκετά και στα διάφορα οικονομικά κανάλια.

Το μόνο ανησυχητικό στοιχείο που θέλει περαιτέρω διερεύνηση είναι η είσοδος των ταλαντωτών ορμής μετά από σχεδόν 750 μέρες σε υπεραγορασμένη κατάσταση. Τελευταία φορά ήταν το Γενάρη του 2022.

Παρά όμως τη σημαντική άνοδο του S&P 500 που σε δωδεκάμηνη βάση έχει ξεπεράσει το +20% με το Nasdaq 100 να χτυπάει απόδοση άνω του +40% οι μικρομεσαίες εταιρείες που αντιπροσωπεύονται από τον Russell 2000 βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού γράφοντας ακόμα μια αρνητική απόδοση της τάξης του -1,40% (!).


Οι καλυτερότεροι την εβδομάδα που πέρασε ήταν η Meta Platforms (META) με ένα +20,50%, η Nvidia (NVDA) με ένα +8,40% και η Amazon (AMZN) με +8%.

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος βρέθηκαν η Alphabet (GOOG) με ένα -6,65% και η Apple (AAPL) με -3,41%.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται με ανανεωμένα διαγραμματικά δεδομένα και στοιχεία. 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

February 4, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Ο S&P 500 γράφει πλέον ιστορία

admin

Cenergy Holdings: Οι 3 συνθήκες που οδηγούν στα €10

admin

Εβροφάρμα: Με μεγάλη δύναμη πολλαπλασιασμού της κερδοφορίας της

admin

Τώρα ξεκινάει το πάρτι στις κατασκευαστικές

admin

Όλα ανθηρά στη Στοά των “Bulls”

admin

Intracom: Η μαεστρία των market maker

admin

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

admin

Ιστορική η στιγμή για τον όμιλο της Lavipharm

admin

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin