Image default
Τοις Μετρητοίς

Τραπεζικός Δείκτης: Σε ανοδική τάση για πάνω από 120 μέρες

Πάνω από 120 μέρες έχει κρατήσει η ανοδική τάση στον Τραπεζικό Δείκτη, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 846 μονάδες και φτάνοντας μέχρι τώρα έως τις 1.221 μονάδες. Μιλάμε για μια ισχυρή ανοδική κίνηση, που αντιστοιχεί ποσοστιαία σε ένα +44%.

Στην ίδια χρονική περίοδο η κεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων τραπεζικών οίκων έχει αυξηθεί κατά 7,36 δισ. ευρώ ή ένα +35,40%, ξεκινώντας από τα χαμηλά των 15,12 δισ. ευρώ και φτάνοντας έως τα υψηλά στα 22,48 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, η Eurobank (ΕΥΡΩΒ) έχει ανεβάσει την κεφαλαιοποίησή της από τα χαμηλά της κίνησης κατά 1,944 δισ. ευρώ, δίνοντας μια απόδοση της τάξης του 30,47%, η Εθνική (ΕΤΕ) κατά 2,12 δισ. ευρώ με απόδοση +35,62%, η Πειραιώς (ΠΕΙΡ) κατά 1,92 δισ. ευρώ προσφέροντας ένα +42,70%, τη μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με τις άλλες τρεις κυρίες, και η Alpha Bank (ΑΛΦΑ) κατά 1,374 δισ. ευρώ ή σε ποσοστό ένα +34,78%.

Διαγραμματικά, ο Τραπεζικός Δείκτης, όσο δεν έχει τη διάθεση να κατηφορίσει κάτω από τη βραχυχρόνια περιοχή στήριξης των 1.150 με 1.145 μονάδων, τόσο θα απλώνει τις ανοδικές του δυνάμεις προς το επίπεδο των 1.240 με 1.250 μονάδων, όπου είχαν αποτυπωθεί τον Μάιο του 2016 και τον Δεκέμβριο του 2015 οι δύο κορυφώσεις των τότε τραπεζικών μετοχών.

Στην περίπτωση, όμως, που ο δείκτης θελήσει να πάρει μια βραχυχρόνια διορθωτική ανάσα, λόγω και της “overbought”  κατάστασης, η καθοδική τμήση των 1.165 μονάδων θα οδηγήσει πάνω στη σκληρή αγοραστική βάση των 1.145 μονάδων.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της Πέμπτης  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται με ανανεωμένα διαγραμματικά δεδομένα και στοιχεία. 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

February 5, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Εβροφάρμα: Με μεγάλη δύναμη πολλαπλασιασμού της κερδοφορίας της

admin

Τώρα ξεκινάει το πάρτι στις κατασκευαστικές

admin

Όλα ανθηρά στη Στοά των “Bulls”

admin

Intracom: Η μαεστρία των market maker

admin

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

admin

Ιστορική η στιγμή για τον όμιλο της Lavipharm

admin

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin

Τι θέλει ο Γιώργης στην Ουάσιγκτον;

admin

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στα καλυτερά του

admin