Image default
Οικονομία Τράπεζες

Alpha Bank: Περισσότερους από 100 επενδυτές προσέλκυσε η έκδοση του ομολόγου senior preferred

Περισσότερους από 100 επενδυτές προσέλκυσε η έκδοση του ομολόγου senior preferred ύψους Ευρώ 400 εκατ. και διάρκειας 6,25 χρόνων από την Alpha Bank, με την ισχυρή ζήτηση να οδηγεί σε σημαντική υπερκάλυψη πάνω από 3 φορές ήδη από τις πρώτες ώρες της έκδοσης.

Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Τράπεζας επιβεβαιώνει αφενός την υψηλή ζήτηση για ελληνικά αξιόγραφα και αφετέρου τη δυναμική που δημιούργησε η συμφωνία ορόσημο της Τράπεζας με την UniCredit.

Το ονομαστικό επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 5% και η απόδοση στο 5,125%, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 5,50%. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη έκδοση ομολόγου της Τράπεζας μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Μειώνονται οι αποδόσεις των ομολόγων της Τράπεζας στη δευτερογενή αγορά

Καθοριστικό παράγοντα στην απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει στην ομολογιακή έκδοση αποτέλεσε η σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων καθώς και η υψηλή ζήτηση που παρατηρείται από την επενδυτική κοινότητα για ελληνικά αξιόγραφα.

Ειδικότερα για την Alpha Bank, η αξιοσημείωτη μείωση της απόδοσης στη δευτερογενή αγορά, από 7% σε 5,15% του υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ομολόγου (senior preferred bond) ύψους Ευρώ 500 εκατ. που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, άνοιξε τον δρόμο για τη νέα επιτυχημένη έκδοση.

Επισημαίνεται ότι η νέα έκδοση ολοκληρώθηκε με απόδοση 5,125% και αφορά μεγαλύτερη κατά ένα έτος χρονική διάρκεια σε σχέση με την εναπομένουσα διάρκεια του ομόλογου του Ιουνίου. Καταλυτικό ρόλο στη μείωση αυτή έπαιξε η στρατηγική συνεργασία Alpha Bank-UniCredit, η οποία δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης για τον Όμιλο.

Ενισχυτικά σε αυτό το θετικό οικονομικό κλίμα λειτουργεί η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας από τρεις βασικούς οίκους αξιολόγησης και τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, τα οποία σε συγκριτικό επίπεδο, αναμένεται να ξεπεράσουν τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Η ζήτηση για τραπεζικά ομόλογα ενισχύεται άλλωστε και από την υψηλή ρευστότητα που παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα αξιόγραφα, καθιστώντας τα ιδανικά για επενδυτές που θέλουν να αποκτήσουν έκθεση στην ελληνική αγορά.

Σχετικα αρθρα

Δ. Μιχαηλίδου: Ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση η ευημερία και η κοινωνική ασφάλιση των πολιτών

admin

Ακρίβεια: Τα 7 είδη και τα 108 brands που από αύριο θα πωλούνται φθηνότερα

admin

Entersoft: Αυξημένα κατά 31% τα κέρδη προ φόρων το 2023

admin

Ακρίβεια: Πρεμιέρα αύριο για τα νέα κυβερνητικά μέτρα – Οι μειώσεις των τιμών στα ράφια των super market

admin

ΗΠΑ: Σε χαμηλό πενταμήνου οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών

admin

Γερμανία: Νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο «φέρνει πιο κοντά» τις μειώσεις επιτοκίων

admin

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

admin

Eurostat: Ούτε το 10% των μεταφορών στην ΕΕ δεν προέρχεται από ΑΠΕ

admin

Λαζαράκου: Aναγκαία η προσαρμογή των εποπτικών αρχών σε ένα ψηφιακό περιβάλλον

admin

Λιανεμπόριο: Αύξηση 0,7% στον όγκο πωλήσεων τον Δεκέμβριο

admin

ΕΟΤ: Στη διεθνή έκθεση ITB Berlin 2024 με 85 Έλληνες συνεκθέτες

admin

ΣΕΒ: Είναι κρίσιμο η Ελλάδα να συγχρονίσει το ακαδημαϊκό πλαίσιο της με τον υπόλοιπο κόσμο

admin