Image default
Οικονομία Πρώτο Θέμα

Φωτιά σε πληθωρισμό και ανάπτυξη από τους Χούθι

Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία καθώς η ναυσιπλοΐα στον Κόλπο του Σουέζ παραμένει σε κίνδυνο.

Καθώς οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία που εισέρχονται και εξέρχονται από τον Κόλπο του Σουέζ συνεχίζονται, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις, αναμένοντας τις προσπάθειες σταθεροποίησης της κατάστασης με την Ελλάδα να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σύμφωνα με πηγές, η κίνηση στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, τον Πειραιά, έχει σημειώσει περιορισμένη μείωση από τον αποκλεισμό του θαλάσσιου εμπορίου που επέβαλαν οι αντάρτες Χούτι στην Υεμένη. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η εμπορική ναυτιλιακή κίνηση έχει μειωθεί κατά 30% μετά από τρεις μήνες επιθέσεων. Ωστόσο, η μείωση που έχει καταγραφεί στον Πειραιά μέχρι στιγμής δεν ξεπερνά το 10%. Ως εκ τούτου, η άμεση ζημία έχει περιοριστεί.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Ελλάδα δεν είναι παθητική στην κατάσταση. Έχει ήδη λάβει μέτρα για να επιταχύνει την ομαλοποίηση το συντομότερο δυνατό, παρέχοντας το κέντρο διοίκησης της Λάρισας στην επικείμενη ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα.

Όσον αφορά τη χθεσινή παρατήρηση του ΟΟΣΑ ότι οι ναυτιλιακές διαταραχές θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον πληθωρισμό σε υψηλότερα επίπεδα στην ΕΕ και την Ελλάδα λόγω της εκτίναξης των ναύλων στα ύψη, οι πηγές ανέφεραν ότι ο αντίκτυπος αυτός μπορεί να είναι υπερεκτιμημένος. Από τότε που ξεκίνησαν οι επιθέσεις τον Νοέμβριο, οι επιπτώσεις στις τιμές δεν ήταν μετρήσιμες και παραμένει ασαφές αν θα γίνουν μετρήσιμες στο εγγύς μέλλον. Σημείωσαν συγκεκριμένα ότι το ζήτημα αφορά μόλις το 12% του παγκόσμιου εμπορίου που διέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα. Μόνο ένα μέρος αυτού του 12% φτάνει τελικά και ρέει στην ελληνική αγορά. Ως εκ τούτου, οι επιπτώσεις θα παραμείνουν περιορισμένες ακόμη και αν χρειαστούν μήνες για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών δεν εκφράζει την ίδια βεβαιότητα για ενδεχόμενη κλιμάκωση των ευρύτερων εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Η κύρια ανησυχία είναι ότι οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια νέα κρίση στις τιμές της ενέργειας, εάν το Ιράν και άλλα αραβικά κράτη εμπλακούν περισσότερο στη σύγκρουση. Σε αυτό το σενάριο, οι συνέπειες θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από ό,τι το 2022. Πέρα από το κόστος των καυσίμων, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίσουν παρατεταμένα υψηλά επιτόκια και πληθωρισμό από τις δευτερογενείς επιπτώσεις των τιμών της ενέργειας στα αγαθά και τις υπηρεσίες. Επιπλέον, η ύφεση που πλήττει τώρα την Ευρώπη θα βαθαίνει αυτόματα. Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς οι πολίτες υπομένουν ήδη ένα τρίτο συνεχόμενο έτος υψηλών τιμών σε όλους τους τομείς με προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις.

Σχετικα αρθρα

Δ. Μιχαηλίδου: Ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση η ευημερία και η κοινωνική ασφάλιση των πολιτών

admin

Ακρίβεια: Τα 7 είδη και τα 108 brands που από αύριο θα πωλούνται φθηνότερα

admin

Entersoft: Αυξημένα κατά 31% τα κέρδη προ φόρων το 2023

admin

Ακρίβεια: Πρεμιέρα αύριο για τα νέα κυβερνητικά μέτρα – Οι μειώσεις των τιμών στα ράφια των super market

admin

ΗΠΑ: Σε χαμηλό πενταμήνου οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών

admin

Γερμανία: Νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο «φέρνει πιο κοντά» τις μειώσεις επιτοκίων

admin

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

admin

Eurostat: Ούτε το 10% των μεταφορών στην ΕΕ δεν προέρχεται από ΑΠΕ

admin

Λαζαράκου: Aναγκαία η προσαρμογή των εποπτικών αρχών σε ένα ψηφιακό περιβάλλον

admin

Λιανεμπόριο: Αύξηση 0,7% στον όγκο πωλήσεων τον Δεκέμβριο

admin

ΕΟΤ: Στη διεθνή έκθεση ITB Berlin 2024 με 85 Έλληνες συνεκθέτες

admin

ΣΕΒ: Είναι κρίσιμο η Ελλάδα να συγχρονίσει το ακαδημαϊκό πλαίσιο της με τον υπόλοιπο κόσμο

admin