Image default
Πολιτική

Μαρία Σπυράκη: Έκλεισε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία την υπόθεση με τις αμοιβές των βοηθών της – «Ελαμψε η αλήθεια» δηλώνει

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι  αποφάσισε να παύσει τη διαδικασία κατά της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, την οποία είχε κατηγορήσει για απάτη σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης όσον αφορά την αμοιβή των κοινοβουλευτικών βοηθών της.

Η απόφαση ελήφθη με βάση το ελληνικό Δίκαιο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Εισαγγελία στην ανακοίνωσή της: «Το άρθρο 50 παράγραφος 1 του ισχύοντος ελληνικού Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ορίζει ότι ο εισαγγελέας απέχει από την ποινική δίωξη εάν το πρόσωπο στο οποίο αποδίδεται η αξιόποινη πράξη αποζημιώσει πλήρως το θύμα» επισημαίνεται.  «Δεδομένου ότι η Σπυράκη έχει αποκαταστήσει πλήρως τη ζημία που προκλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η απόφαση για την παύση της υπόθεσης ελήφθη σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, κατόπιν πρότασης του αρμόδιου Ευρωπαίου Εντεταλμένου Εισαγγελέα στην Ελλάδα, και επικυρώθηκε από το αρμόδιο Μόνιμο Τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας» προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η EPPO είναι η ανεξάρτητη εισαγγελική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την παραπομπή σε δίκη εγκλημάτων εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ. Μάλιστα, στην ανακοίνωση για την Μαρία Σπυράκη σημειώνει ότι θεωρεί ότι η πρόβλεψη που υπάρχει επί τέτοιων θεμάτων στο ελληνικό Δίκαιο δεν είναι σύμφωνη με τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τι δήλωσε η ευρωβουλευτής

«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου που σχετίζεται με το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου. Όπως βεβαιώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, δεν υπάρχει καμία οικονομική διαφορά με τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο επίσης αποφάσισε να μην κινηθεί καμία πειθαρχική διαδικασία εις βάρος μου. Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αποφασίστηκε μετά από ενδελεχή έρευνα, από την οποία δεν προέκυψαν ενδείξεις τελέσεως αξιόποινης πράξης εκ μέρους μου.

Από 15/12/2022, οπότε διατυπώθηκε το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την άρση της ασυλίας μου, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση των αρχών και ζήτησα με επιστολή μου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προχωρήσει στην άρση της ασυλίας μου, όπως και έγινε.

Η αλήθεια έλαμψε. Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι ο μόνος δρόμος για όλους τους πολίτες για να αποδείξουν την αθωότητά τους όταν δημιουργούνται σκιές, πρωτίστως για εμάς τους πολιτικούς.

Ευχαριστώ τον Καθηγητή Ηλία Αναγνωστόπουλο για την ανεκτίμητη υποστήριξή του σε αυτή τη διαδρομή, καθώς και τον δικηγόρο μου στις Βρυξέλλες Βασίλη Ακριτίδη για την εξαιρετική συνεργασία».

Ειδήσεις σήμερα:

Αγρότες: Ανέβηκαν οι τόνοι στον Πλατύκαμπο – Μπλόκαραν την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Εξάρχεια: Ομολόγησε και συνελήφθη ο 48χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου μουσικού

Μαντλίν ΜακΚαν: Νέα τροπή στην υπόθεση – Γνωστός του βασικού υπόπτου αποκαλύπτει σχέδιο απαγωγής παιδιού πριν την εξαφάνισή της

Σχετικα αρθρα

Δείπνο Κασσελάκη – Γεροβασίλη στο Παγκράτι

admin

Βουλή: Στην Ολομέλεια σήμερα το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση παραθαλάσσιων περιοχών

admin

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ δεν συνυπογράφει διευθετήσεις συμφερόντων από το Μέγαρο Μαξίμου»

admin

Εύα Καϊλή: Τρεις μήνες πριν το Qatargate είχε φτιάξει ομάδα λόμπι με κατηγορούμενο για διαφθορά, σύμφωνα με δημοσιεύματα

admin

Νέα Αριστερά: «Επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση»

admin

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχία Μητσοτάκη και ΝΔ – «Εύστοχη» η παρέμβαση Τσίπρα λένε οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ

admin

DW: Η προσέγγιση Ερντογάν με τη Δύση πιέζει το Βερολίνο να ανάψει το «πράσινο φως» για τα Eurofighter στην Τουρκία

admin

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ – Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Αυγενάκης: Οι κινήσεις μας πιάνουν τόπο τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο

admin

Υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη την Πέμπτη – Τα θέματα της ατζέντας

admin

Στο Εκλογοδικείο οι ενστάσεις για το κόμμα των Σπαρτιατών

admin

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Κάθε φορά στον βωμό της συγκάλυψης θυσιάζετε τους θεσμούς, τραυματίζετε τη δημοκρατία

admin