Image default
Επιχειρήσεις

Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για την γεωθερμία

Πριν λίγες ημέρες το Euro2day.gr ανέφερε πως σύντομα θα υπάρξουν αποφάσεις για το μέλλον του διαγωνισμού για τη γεωθερμία, στον οποίο υπάρχουν προσφορές από δύο εταιρίες.

Το υπουργείο Ενέργειας με χθεσινή του απόφαση, όμως, απέρριψε ένσταση της Τέρνα Ενεργειακή, σε σχέση με την ακύρωση του πρώτου πρακτικού της συνεδρίασης της Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών για τον διεθνή διαγωνισμό της γεωθερμίας, γεγονός που δρομολογεί νέες εξελίξεις.

Στην απόφαση γίνεται λόγος για παράβαση των όρων του διαγωνισμού, λόγω μη κατάθεσης απαιτούμενων δικαιολογητικών. Επίσης, επισημαίνεται πως «ο εν λόγω διαγωνισμός δεν αφορά σε έργο ή υπηρεσία του οποίου η αξία έχει αποτιμηθεί εκ των προτέρων από την αναθέτουσα αρχή, ούτε παραχωρείται η εκτέλεση έργου ή υπηρεσίας με αντάλλαγμα την οικονομική εκμετάλλευση της χρήσης έως της επίτευξης συγκεκριμένου οικονομικού αποτελέσματος επί του οποίου δίδει την προσφορά του ο υποψήφιος. Αντιθέτως, ο κάθε υποψήφιος υποβάλει προσφορά η οποία αναφέρεται στην αναλυτική περιγραφή του προτεινόμενου από αυτόν τεχνικού προγράμματος ερευνών, καθώς και εγγύηση για το κόστος του ελάχιστου δεσμευτικού τμήματος του προγράμματος έρευνας, τα οποία, αποτελούν μεταξύ άλλων διαγωνιστικά σημεία στην παρούσα προκήρυξη».

Επίσης, το υπουργείο Ενέργειας απέρριψε τον ισχυρισμό της εταιρείας περί παραβίασης της αρχής της αναλογικότητας, καθώς η μη υποβολή δικαιολογητικών επί ποινή αποκλεισμού οδηγεί σε αποκλεισμό της σχετικής προσφοράς, χωρίς τη δυνατότητα συμπλήρωσης των ελλειπόντων στοιχείων.

Το υπουργείο Ενέργειας αποφάσισε την συνέχιση της διαδικασίας αποσφράγισης και αξιολόγησης των υπολοίπων προσφορών που κατατέθηκαν, ενώ διευκρινίζει πως κατά της παρούσας απόφασης επιτρέπεται προσφυγή μέσα σε ένα μήνα στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, το ενδιαφέρον της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ως προς τον διαγωνισμό παραμένει. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν η εταιρεία θα προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Παράλληλα, υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων έχει ενδιαφέρον αν ο διαγωνισμός θα προχωρήσει ή θα οδηγηθεί σε «ναυάγιο».

Σχετικα αρθρα

Πλατινένιος Υποστηρικτής της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ η Mega Brokers

admin

Νέα μονάδα στον Βόλο στήνει η Μυτιληναίος, επένδυση 60 εκατ. ευρώ

admin

Τετρακόσια άτομα έχουν αποφοιτήσει από το Vodafone Discover Graduate Program

admin

Εργο για το διεθνές αεροδρόμιο της Σόφιας ανέλαβε η cosmoONE

admin

ΑΔΜΗΕ: Στο 7,51% το WACC για το 2024

admin

Πρωτοπορεί το «Υγεία» στην εκπαίδευση ιατρών στην ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική

admin

Χ.Α.: Στις 1415 μονάδες η πλησιέστερη στήριξη

admin

Μνημόνιο συνεργασίας Eurolife FFH- LTIMindtree για τη δημιουργία Gen AI και Digital Hubs σε Ευρώπη και Ινδία

admin

Prodea: H Invel διέθεσε μετοχές αξίας €2,4 εκατ.

admin

Prodea: Διέθεσε μετοχές αξίας €2,4 εκατ. η Invel

admin

Dimand: Διαψεύδει δημοσιεύματα για καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της

admin

ΓΕΚ Τέρνα: Διαχρονικά αποδέκτης επενδυτικού ενδιαφέροντος η Τέρνα Ενεργειακή

admin