Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha, οι θέσεις των κομμάτων στα ζητήματα της οικονομίας είναι το βασικό κριτήριο με το οποίο οι ψηφοφόροι σε ποσοστό 38% θα επιλέξουν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Ακολουθούν με 17% οι θέσεις για κοινωνικά ζητήματα και η ιδεολογία με 16%.

Δημοσκόπηση Alco

Στην ερώτηση εάν οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για την ανάδειξη ενός κόμματος σε ισχυρή αντιπολίτευση, το 62% έδωσε αρνητική απάντηση, ενώ θετικά απάντησε το 30%.

Πάντως,  μόλις το 14% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ενδιαφέρεται πολύ για τις ευρω-κάλπες. Ένα 35% δήλωσε ότι ενδιαφέρεται αρκετά, ενώ το 50% είπε ότι ενδιαφέρεται είτε λίγο είτε καθόλου.

—Πιο επιτυχημένος υπουργός θεωρείται ο Νίκος Δένδιας με  διαφορά από τον Κυριάκο Πιερρακάκη που έρχεται δεύτερος. Τη τριάδα συμπληρώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δημοσκόπηση Alco: Ποιος υπουργός θεωρείται πιο επιτυχημένος - Προς τη Νέα Αριστερά χάνει ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ

Η συσπείρωση των κομμάτων και οι μετακινήσεις

Δημοσκόπηση Alco

Η συσπείρωση για τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 54%, με το κόμμα να χάνει ψηφοφόρους, κυρίως προς τη Νέα Αριστερά.

Δημοσκόπηση Alco

Το 85% αγγίζει η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ, που καταγράφει περισσότερα απώλειες ψηφοφόρων προς το ΚΚΕ και λιγότερες προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Alco

Τέλος, το κόμμα με τη μεγαλύτερη συσπείρωση είναι το ΚΚΕ (94%), με την Ελληνική Λύση να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με (91%). Έπεται το ΠΑΣΟΚ με 85% και η Νίκη με 82%. Ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 76%, η ΝΔ με 70% και η Πλεύση Ελευθερίας με 69%. Στην προτελευταία θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 54% και στη τελευταία οι Σπαρτιάτες με 46%.