Image default
Τοις Μετρητοίς

Καλαμπόκι: Επιτέλους στη φυσιολογική ζώνη διακύμανσης

Καλαμπόκι: Επιτέλους στη φυσιολογική ζώνη διακύμανσης

Το συμβόλαιο μελλοντικής  εκπλήρωσης του καλαμποκιού U.S. Corn (ZC1) για πρώτη φορά μετά από τον Οκτώβριο του 2020 ξαναπερνάει κάτω από την επικίνδυνη περιοχή  των 475 δολαρίων όπου αντιπροσωπεύει αξία 5000 Bushels (ένα Bushels ισοδυναμεί με 18,62 κιλά) καλαμποκιού ενώ το 1 δολάριο ανόδου στο συμβόλαιο αποφέρει κέρδος 50 δολάρια.

Το συμβόλαιο λοιπόν μπαίνει επιτέλους στη φυσιολογική ζώνη διακύμανσης των 475 με 305 δολαρίων που είχε στην περίοδο του 2014 με 2020 αφήνοντας έτσι στο παρελθόν  τα διαγραμματικά ευτράπελα που είχε σημειώσει με την έναρξη του ρωσοουκρανικού πολέμου στα 820 δολάρια.

Τώρα  το συμβόλαιο κατηφορίζει προς την πρώτο επίπεδο στήριξης των 412 δολαρίων (USX/BUA) όπου αν δεν αντέξει θα οδηγήσει στα 400 δολάρια.

Το καλαμπόκι παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών των τροφίμων καθώς πέρα από τροφή για τους ανθρώπους είναι το πλέον σημαντικό συστατικό στις ζωοτροφές.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

February 11, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin

Τι θέλει ο Γιώργης στην Ουάσιγκτον;

admin

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στα καλυτερά του

admin

Η elite των επενδυτών

admin

Πάτησαν και το φρούριο των 5000 μονάδων

admin

Τα χάπια μου

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πανίσχυρα και χρυσοφόρα τα assets που διαθέτει

admin

ΕΚΤΕΡ: Με ισχυρό άλμα στα μεγέθη της

admin

Το επόμενο μεγάλο “θήραμα” του Ευάγγελου Μυτιληναίου

admin