Image default
Τοις Μετρητοίς

Τα χάπια μου

Τα χάπια μου

Ιδού ένα από τα  πλέον άσχημα διάγραμμα blue chip σε όλη την Ευρώπη που το κατέχει δικαιωματικά  η πιο παλιά και πρώην κραταιά φαρμακοβιομηχανία.

Η γιγάντια Bayer (BAYN) που ιδρύθηκε το 1863 έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της  πέφτοντας σε επίπεδα που είχε να δει από το μακρινό καλοκαίρι του 2004 όταν η Ελλάδα σήκωνε τη κούπα του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία.

Ο τεράστιος αυτός λοιπόν φαρμακευτικός οργανισμός έχει στη κυριολεξία γκρεμοτσακιστεί και από τα υψηλά των 144,12 ευρώ που έγραφε τον Απρίλιο του 2015 έχει βρεθεί με μία πτώση άνευ προηγουμένου στα 27,81 ευρώ ή σε ποσοστό -81%.

Η Bayer μόλις πρόσφατα έχασε και την εικοστή θέση στη κατάταξη του γερμανικού χρηματιστηρίου με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση κατεβαίνοντας στην εικοστή πρώτη με αξία 27,25 δισ. ευρώ.

Για τους Γερμανούς επενδυτές είναι λες και έχει υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική. 

Η μετοχή τώρα στη διαγραμματική της ανάλυση έχει χάσει πρόσφατα και τη γραμμή Μαζινό των 33 ευρώ όπου κρατούσε για πάνω από 6800 μέρες.

Το επόμενο σημείο στήριξης εντοπίζεται στα 20 ευρώ με ότι αυτό σημαίνει για τους μετόχους της πιο γνωστής φαρμακοβιομηχανίας στο κόσμο.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

February 11, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Εβροφάρμα: Με μεγάλη δύναμη πολλαπλασιασμού της κερδοφορίας της

admin

Τώρα ξεκινάει το πάρτι στις κατασκευαστικές

admin

Όλα ανθηρά στη Στοά των “Bulls”

admin

Intracom: Η μαεστρία των market maker

admin

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

admin

Ιστορική η στιγμή για τον όμιλο της Lavipharm

admin

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τεράστια ανάπτυξη σε δύο εισηγμένες

admin

Η αγορά θέλει να διορθώσει αλλά δεν την αφήνουν

admin

Το επενδυτικό αμόκ και η βόμβα μεγατόνων από μια δική μας εισηγμένη

admin

Ψάχνοντας τη δικαιολογία απαγκίστρωσης από τα υψηλά

admin

Τι θέλει ο Γιώργης στην Ουάσιγκτον;

admin

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στα καλυτερά του

admin