Image default
Ευρώπη

Η Γαλλία κατεβάζει ρολά σε ιστοσελίδα κατά των αμβλώσεων

Ο ιστότοπος «Les Survivants», ο οποίος βρισκόταν πίσω από μια διαφημιστική εκστρατεία κατά των αμβλώσεων πάνω ενοικιαζόμενα ποδήλατα στο Παρίσι πέρυσι, έκλεισε, ανέφερε το Δημοτικό Συμβούλιο του Παρισιού σε δελτίο Τύπου την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου.

Τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο, χιλιάδες αυτοκόλλητα τοποθετήθηκαν παράνομα στο Vélib, το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων  στην πόλη του Παρισιού, χρησιμοποιώντας το ίδιο λογότυπο.

Μηνύματα όπως «Και αν τον/την είχες αφήσει να ζήσει;» ήταν μεταξύ των ετικετών που ήταν κολλημένα πάνω στα ποδήλατα.

Σε απάντηση, το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο μια ενημερωτική εκστρατεία για να επιβεβαιώσει το δικαίωμα στην άμβλωση, με τους αριθμούς και τις διευθύνσεις των διαφόρων κέντρων οικογενειακού προγραμματισμού στην πρωτεύουσα.

Το δημοτικό συμβούλιο παρέπεμψε επίσης το θέμα στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα στο κλείσιμο του ιστοτόπου τη Δευτέρα (12 Φεβρουαρίου).

«Το κλείσιμο του ιστότοπου Les Survivants είναι μια εξαιρετική είδηση για τα δικαιώματα των γυναικών», δήλωσε η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo, καταγγέλλοντας πως επρρόκειτο έναν «ιστότοπο παραπληροφόρησης» που «θέτει σε κίνδυνο τις γυναίκες».

Στο X και στο Instagram, η συλλογικότητα «Les Survivants» περιγράφει τον εαυτό της στο βιογραφικό της ως «κίνημα αλληλεγγύης πολιτών που αισθάνονται άβολα με την ψυχρή εξόντωση ενός στα τέσσερα παιδιά στη Γαλλία».

«Το κλείσιμο αυτής της ιστοσελίδας είναι η πρώτη μεγάλη νίκη! [ … ] Η δημόσια αρένα στο Παρίσι πρέπει να είναι η αρένα του δικαιώματος στην άμβλωση!», δήλωσε η Hélène Bidard, αντιδήμαρχος του Παρισιού αρμόδια για την ισότητα των φύλων, τη νεολαία και τη λαϊκή εκπαίδευση.

Παρά το ότι ο ιστότοπος έκλεισε, η πόλη του Παρισιού παραμένει αποφασισμένη να συνεχίσει τις νομικές της ενέργειες για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δημιουργών της εκστρατείας κατά των αμβλώσεων, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Καθώς η Γερουσία πρόκειται να μελετήσει το νομοσχέδιο για την κατοχύρωση των αμβλώσεων στο Σύνταγμα από την Τετάρτη (14 Φεβρουαρίου), η Hidalgo επανέλαβε την υποστήριξή της στην πρόταση αυτή, η οποία έχει επίσης την υποστήριξη και του Γάλλου προέδρου.

«Ενώ περιμένουμε με ανυπομονησία την ενσωμάτωση του δικαιώματος στην άμβλωση στο Σύνταγμά μας, αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών. Ας συνεχίσουμε!» κατέληξε.

Το 2022 καταγράφηκαν περίπου 234.300 αμβλώσεις στη Γαλλία, σύμφωνα με το Τμήμα Έρευνας, Μελετών, Αξιολόγησης και Στατιστικής (DREES).

Σχετικα αρθρα

Σύνοδος Κορυφής: Η έκθεση Λέττα για να μην χάσει η ΕΕ το τρένο της ανταγωνιστικότητας

admin

Συγκέντρωση αναπτυξιακών δυνάμεων στην «οικονομία χαμηλού υψομέτρου» της Κίνας

admin

Κίνα: Η εποχή του 5.5G έφτασε – Είστε έτοιμοι;

admin

Η ακροδεξιά παλεύει να παραμείνει επίκαιρη ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Δύο Ρώσοι ύποπτοι για κατασκοπεία συνελήφθησαν στη Γερμανία

admin

Η ψυχική υγεία στην εργασία εντάσσεται στους επιδημιολογικούς δείκτες της Ισπανίας

admin

Γαλλία: 55 τοποθεσίες για να υποδεχτούν την καθαρή βιομηχανία

admin

Ο S&P υποβάθμισε το Ισραήλ

admin

Γερμανός ακροδεξιός ενώπιον της δικαιοσύνης για ναζιστικά σύμβολα

admin

Στενότερη συνεργασία Ιταλίας-Τυνησίας για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης

admin

Ο Πορτογάλος πρόεδρος δίνει Kόστα για επικεφαλής του Συμβουλίου της ΕΕ

admin

Η συνάντηση Ντούντα-Τραμπ εγείρει ερωτηματικά στην Πολωνία

admin