Image default
Πολιτική

Χρηστίδης για ομόφυλα ζευγάρια: Είμαστε εδώ να στηρίξουμε ένα ακόμα απαραίτητο βήμα στην ισότητα και στην άρση των διακρίσεων

Χρηστίδης για ομόφυλα ζευγάρια: Είμαστε εδώ να στηρίξουμε ένα ακόμα απαραίτητο βήμα στην ισότητα και στην άρση των διακρίσεων

Χρηστίδης

Για εμάς δεν χωρά σε μια αστική δημοκρατία διάκριση λόγω φυλής, λόγω θρησκείας ή λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, είπε ο Παύλος Χρηστίδης στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε, δεν είμαστε εδώ για να δικάσουμε την άλλη άποψη, την άλλη εκτίμηση, την άλλη αντίληψη και δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε την ελληνική κοινωνία, για ένα θέμα ,στο οποίο προκαταλήψεις και στερεότυπα αξιοποιούνται από κάποιους, μόνο για εκλογικούς σκοπούς», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε ένα ακόμα απαραίτητο βήμα στην ισότητα και στην άρση των διακρίσεων και την ορατότητα», είπε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ που αναγνώρισε ότι το νομοσχέδιο απασχολεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη, διότι «τους τελευταίους αρκετούς μήνες, αναπτύχθηκε έντονα παραφιλολογία, σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει, τι επιχειρεί να ρυθμίσει και τι αποτελέσματα θα έχει στην κοινωνική πραγματικότητα».

«Είναι βέβαιο ότι στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης υπάρχει μια ανησυχία η οποία ενισχύεται δυστυχώς από τις υπερβολές και τις αντιδράσεις μιας μερίδας πολιτικών και θεσμικών φορέων και μιας μερίδας βουλευτών της συντήρησης, μέσα κι έξω από την Νέα Δημοκρατία», είπε ο Παύλος Χρηστίδης και πρόσθεσε: «Μπορεί στο νομοσχέδιο να μην υπάρχει “γονέας 1” και “γονέας 2” αλλά είναι σίγουρο ότι υπάρχει “υπουργός Επικρατείας 1” και “υπουργός Επικρατείας 2”. Ο υπουργός Επικρατείας 1 έρχεται εδώ να στηρίξει το νομοσχέδιο και υπουργός Επικρατείας 2, ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό. Αυτές οι παλινωδίες είναι που έχουν εντείνει το διχασμό στην κοινωνία», είπε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ

«Ο γάμος, η πολιτική έννοια του γάμου, ο πολιτικός γάμος σε ένα σύγχρονο κράτος προκύπτει ως ελεύθερη απόφαση δύο ενήλικων ατόμων, μέσα από την οποία αποκτούν δικαιώματα και υποχρεώσεις, ο ένας έναντι του άλλου και από κοινού έναντι του κράτους. Και σε αυτή την απόφαση, εφόσον λαμβάνεται ελεύθερα, δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις. Δεν μπορούν να υπάρχουν διακρίσεις, δεν μπορούν να υπάρχουν προϋποθέσεις, πέραν φυσικά της μη ύπαρξης άλλου νόμιμου γάμου», είπε ο Παύλος Χρηστίδης και πρόσθεσε: Για εμάς, γι΄αυτά που πιστεύουμε, δεν χωρά σε μια αστική δημοκρατία διάκριση λόγω φυλής, λόγω θρησκείας ή λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Και αυτή ακριβώς η ελεύθερη απόφαση των δύο ενηλίκων, δεν προσβάλλει την ελευθερία κανενός άλλου».

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Στέφανος Κασσελάκης για το «θαύμα»: Το υπεραναλύετε, δεν έχω αλλάξει πολιτικές θέσεις

admin

Οργή στην Τουρκία κατά Ερντογάν: «Συγκρίνεις τον αγώνα του Κεμάλ στη Μικρά Ασία με τους δολοφόνους συμμάχους σου της Χαμάς;»

admin

Εκλογές: Προβληματισμός για τo προβάδισμα του VMRO στη Βόρεια Μακεδονία – Θα ζητήσουν αναθεώρηση των Πρεσπών

admin

Ευρωεκλογές 2024: Εκτός εκπομπών τους Ελεονώρα Μελέτη και Δημήτρης Παπανώτας

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: «Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία »

admin

Σκυλακάκης: Το μέλλον ανήκει στις επόμενες γενιές και γι αυτές πρέπει να πετύχουμε

admin

Επίσκεψη Τριαντόπουλου στην Ηλεία: «Προχωρά η προεργασία για το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής με έμφαση στην Αρχαία Ολυμπία»

admin

Ρωμανός για δηλώσεις Κασσελάκη: Για μια ακόμη φορά η υποκρισία περισσεύει

admin

Κασσελάκης: Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας τελειώνει εδώ

admin

Δένδιας: Η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, διαχρονική ελληνική θέση για την επίλυση διαφορών

admin

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες για Μέση Ανατολή: Η κατάσταση στον Λίβανο επηρεάζει άμεσα και την Κύπρο

admin

Τσελίκ για θαλάσσια πάρκα: Η ανακήρυξή τους «σαμποτάρει την εξομάλυνση» των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας

admin