Image default
Επιχειρήσεις

Η Αγγ. Μαραγκοπούλου νέα Chief Information and Digital Officer στον όμιλο Sunlight

Η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia, με ανακοίνωσή της καλωσορίζει την Αγγελική Μαραγκοπούλου, ως Chief Information and Digital Officer, για να ηγηθεί του μετασχηματισμού της εταιρείας, να προωθήσει την καινοτομία και να ενισχύσει περαιτέρω τη διοικητική ομάδα.

Οπως αναφέρει η εταιρία, η εμπειρία της θα συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ανθεκτικότητας, στην πλοήγηση στο δυναμικό τοπίο της κυβερνοασφάλειας και στη διαχείριση σύνθετων πρωτοβουλιών που απαιτούν ευρεία ενσωμάτωση σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. 

Κατά την διάρκεια της 24-χρονης καριέρας της σε Ελλάδα και Γερμανία, η Αγγελική Μαραγκοπούλου κατάφερε να διακριθεί ως Τεχνολόγος CTO/CIO, έχοντας ειδικευτεί στον εκσυγχρονισμό του υπολογιστικού cloud, την τεχνητή νοημοσύνη, τις εφαρμογές IoT, των εφαρμογών ανάλυσης δεδομένων και τις στρατηγικές μετασχηματισμού, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης κρίσεων. Στον προηγούμενο της ρόλο ως Chief Operating Officer στον Όμιλο DWS, η κα Μαραγκοπούλου ήταν υπεύθυνη για την ψηφιοποίηση του χρηματοοικονομικού τομέα, ενώ ταυτόχρονα έθεσε τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό της στρατηγικής ΙΤ στο χώρο του Asset Management της εταιρείας.

Η επαγγελματική της πορεία από τις Λειτουργίες Δικτύου σε σύνθετες λύσεις Εμπορικής Ψηφιοποίησης και Επικοινωνίας για το σχεδιασμό και τη διαχείριση υπηρεσιών για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στη Vodafone έως τη διαχείριση ενός παγκοσμίου προϊόντος τεχνολογίας Internet of Τhings, προτού μετακινηθεί στην Deutsche Telecom και την Telekom IT GmbH ως CIO B2B και SVP Data Analytics, αναδεικνύει την πρακτική και αποτελεσματική της προσέγγιση στον χώρο των επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος προπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Φυσική, μεταπτυχιακού (MSc) στην Ηλεκτρονική και Ραδιοηλεκτρολογία και MBA με ειδίκευση στα Οικονομικά Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ μιλάει άπταιστα αγγλικά και γερμανικά. 

O κ. Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε θερμά την Αγγελική, η οποία εντάσσεται στην διοικητική ομάδα της Sunlight για να ηγηθεί ενός σημαντικού έργου μετασχηματισμού. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία της στον τομέα των συναλλαγών έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο μας. Με έμφαση στην ψηφιοποίηση, τα πληροφοριακά συστήματα που εστιάζουν στην επιχειρηματική στρατηγική, και τα δεδομένα, η πρακτική προσέγγιση και το πάθος της Αγγελικής αναμφίβολα θα ενισχύσουν τα φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια της Sunlight Group. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρίσκεται μαζί μας σε αυτό το στρατηγικό σημείο καμπής. Οι ηγετικές της ικανότητες θα συμβάλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση της μελλοντικής μας επιτυχίας»

Η Αγγελική Μαραγκοπούλου υπογράμμισε: «Αποτελεί έμπνευση και τιμή για μένα να ενώσω τις δυνάμεις μου με τη Sunlight, μια εταιρεία που εστιάζει στην ανάπτυξη και την αριστεία με επίκεντρο τον πελάτη. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να αξιοποιήσω την ισχυρή παραγωγική δυνατότητα της Sunlight, την παγκόσμια παρουσία της και τις απαράμιλλες δεξιότητες της ομάδας για να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα στους πελάτες μας, προωθώντας παράλληλα τη βιωσιμότητα».

Σχετικα αρθρα

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότησή τους – Τι λένε παράγοντες της αγοράς

admin

Εφραίμογλου: Το ΕΒΕΑ βρίσκεται σε συζητήσεις για να ασχοληθεί με τις μικροχρηματοδοτήσεις

admin

Μπαθιανάκη (Halcyon Equity Partners): Σε κομβικό σημείο η Ελλάδα για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες, ισχυρότερες εταιρείες

admin

Στο δόκανο της ΕΛ.ΑΣ. παράνομο καζίνο στην Αθήνα

admin

iDNA Genomics: Η συμπόρευση με τη ΒΙΑΝΕΞ και το σχέδιο για εισαγωγή στον Nasdaq (pics + γραφήματα)

admin

Νεοφυείς επιχειρήσεις: 6 δισ. ευρώ για πάνω από 120 σημαντικές εξαγορές στην Ελλάδα το 2023

admin

Ασφάλειες Ι.Χ.: Δυο κύματα ανατιμήσεων και αύξηση των ζημιών

admin

Σχέδια για Nasdaq και εκτίναξη επιδόσεων για την κυπριακή iDNA

admin

Χατζημηνάς (THEON): Η επαναβιομηχανοποίηση της χώρας μπορεί να γίνει μέσω της ψηφιακής επανάστασης

admin

Χατζημηνάς (Theon): Αντικίνητρο για την ανάπτυξη η προκαταβολή φόρου

admin

Khorakiwala (SwitzGroup): Προγραμματίζονται επενδύσεις σε βιολογικά προϊόντα, logistics και σοκολάτα

admin

Μαργώνης (Παπαστράτος): Η Ελλάδα γνώρισε πραγματική ακμή όταν άνθισε η βιομηχανία της

admin